用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 07-08 Kentville K2 的家長請在這裡繼續
樓主: Felicia726
go

07-08 Kentville K2 的家長請在這裡繼續 [複製鏈接]

Hi all,

好開心呀! 囝囝上了3堂游泳堂便可以把他的頭全放入泳池, 他仲話聽到"轟轟"聲tim! 哈哈 ~ 真係好開心因之前(星期日)同他去泳池他都只係沈小小係到吹波....

你囝囝係邊度學游水﹖幾多$﹖

因我都想給囝囝學

FungMm,

keefee好叻仔呀!  亨亨學了兩堂, 教練要佢將水由頭頂照頭淋, 仲有學吹波波.  希望今個星期六第3堂, 佢都可以學keefe將個頭浸入水中啦.

alisoncheung,

我仔果班outing會去 Health Education Exhibition & Resource Centre, 在九龍公園裡面.
返了幾日暑期班, 佢日日放學搭MTR都會睡著 .   昨日亨亨同 Trevor 放學時要big hug 一輪 (工人話佢地好似成年無見咁款- help~) , 又搞搞震走去搞個飲水機, 又懶叻話俾人聽佢地識伸個頭去飲水.  我心諗保安見佢地呢兩個孖寶兄弟都怕怕 , 真係好彩兩個唔同班咋!  臨走時Trevor 仲好醒話要帶佢地行捷徑去地鈇站喎!

[ 本文章最後由 poonhui 於 07-7-19 11:32 編輯 ]

Hi a12345678,

我囝囝係stanford-TKO, 學費$895/8堂.  Details please click >>> http://www.stanfordswim.com.hk/course/  

原文章由 a12345678 於 07-7-19 10:39 發表
你囝囝係邊度學游水﹖幾多$﹖因我都想給囝囝學

Hi poonhui,

亨亨咁叻仔一定得無問題呢! :D

原文章由 poonhui 於 07-7-19 11:18 發表
FungMm,

keefee好叻仔呀!  亨亨學了兩堂, 教練要佢將水由頭頂照頭淋, 仲有學吹波波.  希望今個星期六第3堂, 佢都可以學keefe將個頭浸入水中啦.

我仔果班outing會去 Health Education Ex ...

All,

你地有無去書展?  昨日放工去, 行 Hall 5 兒童圖書行到好累, 我只買了少少書, 因狽到個膊頭好重, 成10:00pm關門先走.  返到屋企, 對腳好似唔係自己咁, 辛苦!

嘩~~千辛萬苦, 我終於都搵得返你地啦, 做咩個bk會攪成咁?

請各位多多指教..

hi poonhui,

我個女參加既ymca summer course outing又係去health education centre喎, 會係31號去, 唔知我個女同你個仔係唔係同班架呢?

原文章由 poonhui 於 07-7-19 11:18 發表
FungMm,

我仔果班outing會去 Health Education Ex ...

vikiepaul,

我估係同一班喇! 上星期你囡囡有無整小花樽, 今日有無帶白t-shirt (遲上好似要來做t-shirt drawing).

poonhui,

咁就係啦.. 上星期佢有帶個花樽返屋企呀.. 仲有今日交左t shirt, 不過, 我個女話淨係交左俾老師.. 無得畫野呀...

你仔仔有無英文名? 等我今晚問下我個女有無同你個仔玩.. 我個女叫ellen呀..

原文章由 poonhui 於 07-7-23 15:28 發表
vikiepaul,

我估係同一班喇! 上星期你囡囡有無整小花樽, 今日有無帶白t-shirt (遲上好似要來做t-shirt drawing).

Vikiepaul & Poonhui,

恕我多咀, Trevor嗰班都有整花樽同埋要帶白色T-Shirt架.  我想上午同下午班都係做同一樣嘢.  唔知Helen係上午還是下午班呢.

Trevor仔outing去科學館, 不過今朝再睇多次張notice, 冇話要有家長陪同.  真係有d擔心喎.  我知3-4歲group係要家長陪同, 點解4-5歲唔駛架.  唔通佢哋諗住攪得呢20隻馬騮惦.

原文章由 vikiepaul 於 07-7-23 17:23 發表
poonhui,

咁就係啦.. 上星期佢有帶個花樽返屋企呀.. 仲有今日交左t shirt, 不過, 我個女話淨係交左俾老師.. 無得畫野呀...

你仔仔有無英文名? 等我今晚問下我個女有無同你個仔玩.. 我個女叫ellen呀..
Trevor Mama

vickiepaul,

我仔果班係 Giraffe 班 (Age 3-4 係細仔班), 你囡囡呢?  

返去睇notice 再 check 過, 亨亨果班真係要有一個 guardian 帶佢地出 outing.  我估係Trevor 果班 (Age 4-5), 小朋友大個少少, 所以定性d 可以跟住 instructor 指示卦.

[ 本文章最後由 poonhui 於 07-7-24 14:13 編輯 ]

FungMm

上星期六亨亨上第3堂游泳班, 個頭只係肯"點"少少水咋 .  佢唔肯將成個頭潛入水中, 無 keefee咁叻仔呀!  唔知佢幾時先可以呢?!!   落堂問佢點解同教練講咁多野, 而點都唔肯浸個頭入水.  佢只係話我有d驚, 所以要同教練講下囉~  哈哈, 呢d就係答案喎 , 其實未又係藉口.  我話你講咁多野, 個口都會入水, 不如下次留番啖氣閉氣落水啦.

poonhui,

我個女都係giraffe班呀, 咁佢地一定係同學啦.. outing真係要guardian陪架, 31Jul07..

我個女ELLEN都有學游水, 不過係係自己屋企既CLUBHOUSE , YMCA ORGANISED既.. SO FAR佢都OK啦, 因為除左一個星期學2日之外, 我差唔多晚晚放工都帶佢去游, 等佢熟下水性.. 希望會快D學識啦, 你地呢? 係邊度學架?

同埋, 你地一星期學幾多堂架? 我成日都覺得,1星期學1-2堂咁少點會學識呢? 因為我細個學游水既時候, 係一星期學5堂..點解而家會咁架呢??

原文章由 poonhui 於 07-7-24 14:10 發表
vickiepaul,

我仔果班係 Giraffe 班 (Age 3-4 係細仔班), 你囡囡呢?  

返去睇notice 再 check 過, 亨亨果班真係要有一個 guardian 帶佢地出 outing.  我估係Trevor 果班 (Age 4-5), 小朋 ...

Hi poonhui,

可能因Keefe是一星期有2堂, 所以可以快ddd沈入水. : 比多d時再train多幾次一定無問題. :

原文章由 poonhui 於 07-7-24 14:36 發表
FungMm

上星期六亨亨上第3堂游泳班, 個頭只係肯"點"少少水咋 .  佢唔肯將成個頭潛入水中, 無 keefee咁叻仔呀!  唔知佢幾時先可以呢?!!   落堂問佢點解同教練講咁多野, 而點都唔肯浸個頭入水.  佢只 ...

各位好,
用新BK, 好難適應。你們的小朋友好嗎?
天氣好炎氣,我都沒有怎樣帶小孩外出玩。希望太陽伯伯收收火。唔好成日都咁晒啦。

Hello everybody,
Anybody has taken annual leave to spend the summer holidays with her children? I took a few days because my domestic helper is on vacation to go back to Indonesia for 3 weeks. My daughter asked about the 'che che' every night before she went to sleep. Ay... still have two more weeks to go....
I am so so tired and sleepy -- I went swimming with my children this morning, then played badminton a bit with the kids and my relatives, then dinner gathering at my place.... so sleepy now. haha. Sorry if you feel that my post doesn't make any sense ... as I am too sleepy. hoho. Cheers.

昨天是Martin第一堂學swimming, 估唔到已經可以浸整個頭入水, 而且可以浮2步到池邊。教練話4歲學較好,因他們處於識驚與唔識之間。

原文章由 FungMm 於 07-7-24 15:08 發表
Hi poonhui,

可能因Keefe是一星期有2堂, 所以可以快ddd沈入水. : 比多d時再train多幾次一定無問題. :

Hi a12345678,

That's good!
第一堂便可以做到真係very good boy la!   大家一起加油!

原文章由 a12345678 於 07-7-30 10:35 發表
昨天是Martin第一堂學swimming, 估唔到已經可以浸整個頭入水, 而且可以浮2步到池邊。教練話4歲學較好,因他們處於識驚與唔識之間。
‹ 上一主題|下一主題