用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 22 之"又到聖誕,快到聖誕,La la la !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 22 之"又到聖誕,快到聖誕,La la la !" [複製鏈接]

sorlo,
妳泥左邊度   

原文章由 sorlo 於 07-12-12 12:24 發表
我泥啦~~~

原文章由 alicetong 於 07-12-12 12:25 發表
vivi,
咁係未水仔自己揀呀
我地就無一定..不過有就大家開心啦!
我實搵佢地笨話行書局

格格

我都有送禮物架, d小朋友好開心架

原文章由 alicetong 於 07-12-12 12:02 發表
想問下..
大家有無習慣送聖誕禮物比仔女架

alice

有架, 仲有好多份添 放哂係xmas tree旁邊, 等boxing day 佢地好開心咁拆 我會專登包大份d, 盒內有盒, 拆完一層又一層, 拆到手軟

不過始終小朋友細時會高興d,佢地而家大左,會冇咁雀躍:cry:

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-12 12:46 發表

alice

有架, 仲有好多份添 放哂係xmas tree旁邊, 等boxing day 佢地好開心咁拆 我會專登包大份d, 盒內有盒, 拆完一層又一層, 拆到手軟 ...

annie,
都係妳最有心機了 :loveliness: 仲按足聖誕傳統咁辦
咁大整估  玩盒內有盒:)  

vivi,annie,smum
咁妳地d hb有無份先.....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-12 12:46 發表

alice

有架, 仲有好多份添 放哂係xmas tree旁邊, 等boxing day 佢地好開心咁拆 我會專登包大份d, 盒內有盒, 拆完一層又一層, 拆到手軟 ...

2b
妳又要裝飾太后殿呀. ....

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-12-12 14:17 編輯 ]

vivi,
呢個當然啦....咁表示佢地大個仔呀麻
話時話..又要買定大細山聖誕聯歡會0個兩份15蚊小禮物
我通常揀大排朱古力就算了....

原文章由 vivi_vivi 於 07-12-12 13:57 發表
不過始終小朋友細時會高興d,佢地而家大左,會冇咁雀躍:cry:

長老,

今年我棵樹要榮休喇

alice

原文章由 alicetong 於 07-12-12 14:15 發表
annie,
都係妳最有心機了 :loveliness: 仲按足聖誕傳統咁辦

有時有, 有時無架, 睇有無時間選啦

我已經諗定送咩俾水仔

原文章由 smum 於 07-12-12 14:40 發表

有時有, 有時無架, 睇有無時間選啦

我上星期己經響BANGKOK 買哂聖誕禮物啦
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

原文章由 vivi_vivi 於 07-12-12 13:57 發表

神仔仍然好享受拆禮物的過程, 所以直至而家我收的禮物都會留番畀佢幫我拆

原文章由 alicetong 於 07-12-12 14:15 發表
annie,

alice

呢d係情趣, 明冇:loveliness: :loveliness:  有時只是小禮物, 但係畀少少驚喜佢地, 佢地真係好興奮架

我同hb已經到佐心照的地步, 唔會特別買禮物畀對方 不過因為我會收到朋友同boss 送畀我的聖誕禮物, 唔想佢咁孤單, (神仔同晨仔實有禮物), 所以我會醒目買snacks包好畀佢, 做到人人有禮物收

2b
妳又要裝飾太后殿呀. ....

alice

董事長出去巡其他鋪

原文章由 vivi_vivi 於 07-12-12 14:26 發表
長老,

今年我棵樹要榮休喇

vivi

我棵樹已經前年榮休佐, 而家個棵係2呎光纖樹

長老,

水仔話最緊要有禮物收

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-12 15:40 發表

神仔仍然好享受拆禮物的過程, 所以直至而家我收的禮物都會留番畀佢幫我拆

長老,

我同HB 都係到佐心照呢個化境,但係最近我有要求,我就請當聖誕禮物架喇

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-12 15:46 發表

alice

呢d係情趣, 明冇:loveliness: :loveliness:  有時只是小禮物, 但係畀少少驚喜佢地, 佢地真係好興奮架

我同hb已經到佐心照的地步, 唔會特別買禮物畀對方 不過因為我會收到 ...

vivi,
細山我要諗諗...
我會買書比大山..呢樣係佢主動話過想要0既...
就係哈仔新一集套書..因為近朱者赤..個個同學仔都
睇左..依家我借左套鳳凰會的密令上,下集佢睇..希望
佢能從偵探書抽身出來睇多D文字0既書...雖然係慢
左但總算係一個好開始:loveliness: :loveliness:

原文章由 vivi_vivi 於 07-12-12 15:16 發表
我已經諗定送咩俾水仔

原文章由 alicetong 於 07-12-12 16:23 發表
vivi,
細山我要諗諗...
我會買書比大山..呢樣係佢主動話過想要0既...
就係哈仔新一集套書..因為近朱者赤..個個同學仔都
睇左..依家我借左套鳳凰會的密令上,下集佢睇..希望
佢能從偵探書抽身出來睇多D文字0既書... ...

大山自己要求睇書就梗係順佢意啦

哈仔新書我都睇緊

annie,
咁又係..我都要向妳多多學習先得
同hb心照地步同妳一樣..不過今年比d驚喜佢..
意思..意思啦:loveliness:

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-12 15:46 發表

alice

我同hb已經到佐心照的地步, 唔會特別買禮物畀對方 不過因為我會收到 ...
‹ 上一主題|下一主題