用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計
樓主: puffpuff
go

青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

原帖由 puffpuff 於 10-10-7 11:49 發表
你囝囝係唔係LH相簿內手拎10週年cake紅色有啲心心係旁邊個位小朋友呀?

我仔仔個蛋糕係有啲心心喺旁邊嫁,不過蛋糕係粉紫色嫁~
再肯定啲就係佢幅相係尋日先影,仲要係最尾嗰幅就係喇你囡囡係邊幅相呢??星期六嚟個認人遊戲都好bor~
我今日都有湊小朋友返學呀,學校佈置得好靚,好期待sat.嘅open day呢

我個囡都係尋日先影, 係你囝囝既前兩張相, cake上面有隻大象o個個。

quote]原帖由 ilovejanwong 於 10-10-7 14:05 發表

我仔仔個蛋糕係有啲心心喺旁邊嫁,不過蛋糕係粉紫色嫁~
再肯定啲就係佢幅相係尋日先影,仲要係最尾嗰幅就係喇你囡囡係邊幅相呢??星期六嚟個認人遊戲都好bor~
我今日都有湊小朋友返學呀,學校佈置得好靚,好 ... [/quote]

原帖由 puffpuff 於 10-10-7 16:09 發表
我個囡都係尋日先影, 係你囝囝既前兩張相, cake上面有隻大象o個個。

quote]原帖由 ilovejanwong 於 10-10-7 14:05 發表

我仔仔個蛋糕係有啲心心喺旁邊嫁,不 ...

嘩...我見到你囡囡喇,大眼妹妹嘛~

我俾你囝囝張相亞囡睇, 問佢你囝囝叫咩名, 佢講左唔知咩字 (alan, 南南...etc., 既音), 我聽唔明, 問多佢幾次, 跟住佢竟然答我唔識里個小朋友。

原帖由 ilovejanwong 於 10-10-7 18:54 發表

嘩...我見到你囡囡喇,大眼妹妹嘛~

原帖由 puffpuff 於 10-10-8 11:23 發表
我俾你囝囝張相亞囡睇, 問佢你囝囝叫咩名, 佢講左唔知咩字 (alan, 南南...etc., 既音), 我聽唔明, 問多佢幾次, 跟住佢竟然答我唔識里個小朋友。

你囡囡好cute bor~
等我今晚返屋企都問下佢先,不過我估佢都係鳥sir sir嫁喇~~

想黎Open Day,
請問荃灣可以搭咩車?

醒目開學勳章

醒目開學勳章

醒目開學勳章

原帖由 一一一 於 10-10-9 01:58 發表

我印象之中我囡囡都有提起你個仔仔呀,佢話(張張or莊莊...)但係我讀極佢都話我讀唔岩呀,比佢激死,haha...

你囡囡係咪叫佢janjan呢??
你囡囡都好叻囡,識咁多同學仔名~~
我仔仔講親都係講隔離兩個同學仔名,可能我都淨係識佢兩個~~
我啱啱去完open day返嚟,見到哂吳老師,李老師同miss laura,最驚喜嘅係3位老師+洗手間清潔姨姨都記得佢個名,佢哋真係好犀利~

JOYCE係另一位小妹妹, 啲相成日都有見到佢ga。

我諗你囡囡應該坐近街窗口個邊, 而我囡囡坐就近往洗手間門口個邊。  

原帖由 一一一 於 10-10-9 01:51 發表

我囡囡成日提起你個囡的,你個女是不是叫joyce!haha...

我今日見到janjan既10週年birthday cake就擺係我個囡既旁邊, 我終於明點解亞囡話唔識你囝囝, 可能佢地唔係坐同一枱, 所以唔熟絡。

原帖由 ilovejanwong 於 10-10-8 12:54 發表

你囡囡好cute bor~
等我今晚返屋企都問下佢先,不過我估佢都係鳥sir sir嫁喇~~

醒目開學勳章

醒目開學勳章

原帖由 puffpuff 於 10-10-9 23:50 發表
我今日見到janjan既10週年birthday cake就擺係我個囡既旁邊, 我終於明點解亞囡話唔識你囝囝, 可能佢地唔係坐同一枱, 所以唔熟絡。

係囉...一個18號一個28號~~

原帖由 一一一 於 10-10-10 00:47 發表

係呀係呀!係janjan呀!我今日都有去呀,更驚訝的是吳老師認得我呀(我當時唔係同個囡一齊的),我相信班老師真的好用心去記每一個小朋友及家長(我只見過吳老師3次) ...

佢哋真係好有heart~囝囝成日都提miss laura嫁~

回覆 87# 一一一 的文章

唔該晒!

唔緊要! 係呀! 我個囡係amanda, 你小朋友叫咩名?

原帖由 一一一 於 10-10-10 00:53 發表

SORRY係我記錯因為你囡囡和joyce都是大眼睛的靚女,佢都成日提起的,應該是AMANDA是嗎?

我個囡最初返學時, 佢成日提起miss kate, 之後轉左miss laura, 佢冇咩提起里個老師,唔知係唔係佢鍾意miss kate多啲呢?

原帖由 ilovejanwong 於 10-10-10 12:23 發表

佢哋真係好有heart~囝囝成日都提miss laura嫁~

原帖由 puffpuff 於 10-10-11 11:23 發表
我個囡最初返學時, 佢成日提起miss kate, 之後轉左miss laura, 佢冇咩提起里個老師,唔知係唔係佢鍾意miss kate多啲呢?

我囝囝開頭都係成日提住miss kate嫁~
轉老師之後我試下喺佢面前提miss laura,開頭都冇乜反應,但之後就主動提miss laura喇~尋日仲攞住張枱布fing下fing下咁同我講miss laura教佢哋玩呢個遊戲添~
‹ 上一主題|下一主題