用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? ...
樓主: jenniferzhu
go

有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? [複製鏈接]

張宣昌
http://www.edb.gov.hk/FileManage ... AA_ThomasCheung.pdf

靈糧
http://www.edb.gov.hk/FileManage ... 5/MOS_LingLiang.pdf

見張宣昌d學生放時都好開心咁
如果二揀一, 我會揀張宣昌

原帖由 win218ho1030 於 10-11-24 17:39 發表
Siubei,

請問您知唔知張宣昌好唔好呀? 佢offer 咗上午班俾我, 巳交留位$, 但靈糧offer 咗下午班, 本人not very prefer 下午班, 現正15/16 唔知點選. 請俾d comment 我呀.謝謝 !! ...

其實我都係聽到張煊昌好所以先有報名(但唔知點解我睇BK好似好多人interview都成功,可能其實唔係咁多人報名), 但我個人較喜歡靈糧....如果張煊昌上午(其實張煊昌係冇下午位,得全日同上午)及靈糧我選,我都會選上午那間.....不過我會博下靈糧轉上午,交左留位費先....不過如你不是特別喜歡靈糧就不用了

原帖由 monmonbe 於 10-11-24 01:07 發表
有無人靈糧未收到通知呀?好心急呀

我都係未收到.. 岩岩打去問, 佢話12月中前會收到, 而家錄逐sd緊出去... 不過我估收我女機會好微, 因為我地拒絕左讀pm班, 同埋阿女果日表現好差 ~~
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-yiu

回覆 1# patajojo 的文章

多謝大家既意見,  經多日考慮,其實我連信都draf 好俾靈糧(下午轉上午班), 結果我都係放棄靈糧下午選擇張宣昌上午班因佢活動
地方大和我可能k2時轉全日班等阿仔學識擉立同自理. 雖然放棄靈糧下午有點可惜,但總好令自巳在煩惱啦!

多謝大家既意見,  經多日考慮,其實我連信都draf 好俾靈糧(下午轉上午班), 結果我都係放棄靈糧下午選擇張宣昌上午班因佢活動
地方大和我可能k2時轉全日班等阿仔學識擉立同自理. 雖然放棄靈糧下午有點可惜,但總好令自巳在煩惱啦!

多謝大家既意見,  經多日考慮,其實我連信都draf 好俾靈糧(下午轉上午班), 結果我都係放棄靈糧下午班選擇張宣昌上午班因佢活動
地方大和我可能k2 & k3轉全日班等阿仔學識擉立同自理. 雖然放棄靈糧下午確實班有點可惜,但總算可令自巳不在煩惱啦! 令有心讀
靈糧既小朋友多一個機會!!

我又唔覺得放棄靈糧有咩可惜喎
靈糧都收左我囡囡但都唔會讀
其實我都唔知點解靈糧係馬鞍山會咁受歡迎
地方細又陰陰沈沈
除左d班房佈置得幾靚外
真係搵唔到其他優點
面試個日安排又差
足足係間房仔困左個幾鍾先有得面試
最重要係佢小一派位既情況咁多年都係麻麻地
所以, 我真係覺得放棄靈糧一d都唔可惜囉

醒目開學勳章

各人喜欢各人選擇嘛,不過你都言之有理,缺點:校園確實細佐的;好處系個度教師比我感覺有愛心同耐心(其實我選佢系因為佢近我又收我囡囡讀AM(只需要同囡囡行8分鐘內就到,一路有瓦遮頭,落雨都唔驚),所以我米選佢嘍。
原帖由 sharper 於 10-11-26 16:10 發表
我又唔覺得放棄靈糧有咩可惜喎
靈糧都收左我囡囡但都唔會讀
其實我都唔知點解靈糧係馬鞍山會咁受歡迎
地方細又陰陰沈沈
除左d班房佈置得幾靚外
真係搵唔到其他優點
面試個日安排又差
足足係間房仔困左個幾鍾先有得面 ...

我地囡囡都係上午班, 咁佢地都可以做同學仔呢...哈哈
原帖由 jenniferzhu 於 10-11-24 15:53 發表
我都系最喜歡靈糧,我地囡囡都系上午班,咁,佢地可以做同學仔呢。

靈糧真是一間充滿愛心及快樂的幼稚園, 本人的女兒現於此校就讀K1, 短短的三個月裡面, 看到女兒真的學到很多東西, 包括知識, 禮貌, 服從, 自理等. 另外直得一讚係老師真係好有愛心, 本人是在識媽咪, 不論本人任何時間致電找老師談談女兒的上課情況, 老師都一一說出女兒的一切.女兒是左手寫字, 老師主動來電詢問想女兒用那隻手寫字, 本人希望用右手, 只需一個星期, 女兒真的自動自覺用右手寫字, 問女兒為何用右手, 她很快回答, 李老師話用右手搓筆筆.

醒目開學勳章

聽完你講,我更放心將囡囡交俾佢地呢

原帖由 BBChan1006 於 10-11-29 02:06 發表
靈糧真是一間充滿愛心及快樂的幼稚園, 本人的女兒現於此校就讀K1, 短短的三個月裡面, 看到女兒真的學到很多東西, 包括知識, 禮貌, 服從, 自理等. 另外直得一讚係老師真係好有愛心, 本人是在識媽咪, 不論本人任何時間 ...

我仲未收到通知呀!你地收到未呀?

我都未收到..有d 失望..因為我女女當日表現十分好..又同老師有對答..有唱..有做動作..又同校長講byebye...成3個星期啦都仲未收到mail..我想問收到的家長..係未妳地排當日的英文字好早呢..因為我個女係P..

原帖由 bestforu 於 10-12-2 10:31 發表
我都未收到..有d 失望..因為我女女當日表現十分好..又同老師有對答..有唱..有做動作..又同校長講byebye...成3個星期啦都仲未收到mail..我想問收到的家長..係未妳地排當日的英文字好早呢..因為我個女係P.. ...

Mine was M~10:xx

妳個小朋友收佐?..幾時收到mail呢 ?當日妳小朋友表現都好好?是否大仔呢?..因為我只選擇上午班..機會可能大減一半..但等佢的mail 都幾辛苦..仲未收到!

原帖由 Verso 於 10-12-2 11:38 發表

Mine was M~10:xx

我個係大仔,果日表現都好好,有問有答,有唱歌有做動作,走都有同校長握手Bye bye校長,表現我都好滿意,但到依家都未有消息,問過學校佢話分批通知,叫我等email,等呢段時間真係好辛苦呀!希望快D通知我地啦…

回覆 96 monmonbe 的文章

me too ar~~~~~

My daughter got am offer, she was 0809. I think she performed quite well (not very well) during the interview she did interact with the teacher and showed interest and concentration to the toys.She did greet and say bye to the principal. Anyway,she didn't respond to the teacher when she told story and didn't clap hands, raise hands and say hi when asked.
Today is the deadline of paying 留位費, so I think you may recieve email by these few days. I believe there would be some parents rejecting the offer especially those who get pm offer~~

I got the email on 19/11~

原帖由 monmonbe 於 10-12-1 22:17 發表
我仲未收到通知呀!你地收到未呀?

MOS靈糧? 會不會在雜件箱? 我是在雜件箱找到的
留位費期限是今天, 如果找到email打電話去問問還可不可以留位, 要快了
‹ 上一主題|下一主題