用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德天主教小學 (鳯德)
樓主: QQ_Monster
go

聖文德天主教小學 (鳯德) [複製鏈接]

哈哈~~妳地丫d在職媽媽..和我這個c9仔一樣好奇心....好彩我這個8通天地線都收唔少風聲xDDDD~~

妳們check pm...不方便在這裡打x慈學校不好既野...因太多打手..我不方便sd比d唔太熟既家長,免得比人 不好意思...多多體諒^^

我都比D打手誤導,我都有林過去讀,不過最后簡左聖文德。

yiuyiu730,

今日妳囡囡是否回學校@@?今日我在大堂等時聽到老師問妳囡囡今日是否姐姐來接..我女今日回校學水墨畫

係AR,不過我真係好大意AR,原來阿女今日中國舞係9-10,我以為10-11AR, 搞錯左時間,工人呢排放假AR,今日都係我揍佢,你認得我女AR?

原帖由 superyen 於 11-7-19 19:23 發表
yiuyiu730,

今日妳囡囡是否回學校@@?今日我在大堂等時聽到老師問妳囡囡今日是否姐姐來接..我女今日回校學水墨畫

回復 1# yiuyiu730 的帖子

yiuyiu,

是呀~我聽到老師好大聲叫佢個英文名,我估是妳個囡囡xd~~因我女話這小朋友讀2D的,妳囡囡話工人姐姐回了泰國kakaka~~

依家先得閒上黎睇,追好多POST AR.

醒目開學勳章

咁大懵! 去旅行太 happy 喇!

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-19 23:55 發表
係AR,不過我真係好大意AR,原來阿女今日中國舞係9-10,我以為10-11AR, 搞錯左時間,工人呢排放假AR,今日都係我揍佢,你認得我女AR?

tung tung B,

係我同JVOI 打個張schedule 打錯左時間,老公寫係日曆個時間就岩,仲要比佢話,不過jovi今日都有跳,老師比佢揀呢班定去返9-10,我同佢揀返9-10,可以同你個女一齊上.

我個女由暑假起實在太過happy,好盡情玩,同表弟表姐玩、海洋公園游水、冒險樂園、飲茶、吃剌身、吃意大利、飲茶.....佢就開心..我呢就銀包越來越輕 ...

黃大仙區果邊好熱鬧kakakaka~~連我地小孩在聖文德讀既都好像不及外來人知道得清楚自己學校是活動教學定傳統教學 ...都是收埋自己在這和諧氣氛好^^

我地而家夠資格嚮小學一覽開專版未? 好緊張~~~~

醒目開學勳章

我都覺得果班打手好討厭, 永遠一有人問黃大仙區D小學, 實係果班友仔走出黎, 其中有個仲夠膽死開post專登推薦果間學校, 但佢居然唔係校友, 亦唔係該校家長, 佢仲話自已係無小朋友的, 咁都可以極力推介呢間學校, 真係司馬超之心喇

原帖由 superyen 於 11-7-20 20:39 發表
我個女由暑假起實在太過happy,好盡情玩,同表弟表姐玩、海洋公園游水、冒險樂園、飲茶、吃剌身、吃意大利、飲茶.....佢就開心..我呢就銀包越來越輕 ...

黃大仙區果邊好熱鬧kakakaka~~連我地小孩在聖文德讀 ...

醒目開學勳章

咁係咪要有人向板主申請先得架.  

原帖由 加而晴媽媽 於 11-7-20 23:11 發表

好開心xddddd

原帖由 TungTungB 於 11-7-20 23:16 發表
我都覺得果班打手好討厭, 永遠一有人問黃大仙區D小學, 實係果班友仔走出黎, 其中有個仲夠膽死開post專登推薦果間學校, 但佢居然唔係校友, 亦唔係該校家長, 佢仲話自已係無小朋友的, 咁都可以極力推介呢間學校, 真係 ...

妳都見呢..無小孩都知道那校好..又知我地聖文德傳統d...好厲害

前兩日回校發現學校飯堂、1,2,3樓都裝修,好大工程~如果飯堂有冷氣d小朋友開心死kakaka

醒目開學勳章

果位人兄成日係BK扮專家, 但係D資料又唔arm, 我成日都想回 post, 不過又癈事聊交嗌.

最經典果次係有人問錦泰有幾多人可用聯校位人保一, 佢答話"全級頭20名保證人到", 跟住有人再問下, 佢就話係聽講番黎的, 唔知係唔係真的.  我第一個反應係 : 嘩! 係網上講D野真係唔洗付責任的.
唔知呢位人兄會唔會入黎睇到我話佢, 跟住黎反激呢

原帖由 superyen 於 11-7-20 23:31 發表

妳都見呢..無小孩都知道那校好..又知我地聖文德傳統d...好厲害

前兩日回校發現學校飯堂、1,2,3樓都裝修,好大工程~如果飯堂有冷氣d小朋友開心死kakaka ...

原帖由 TungTungB 於 11-7-20 23:49 發表
果位人兄成日係BK扮專家, 但係D資料又唔arm, 我成日都想回 post, 不過又癈事聊交嗌.

最經典果次係有人問錦泰有幾多人可用聯校位人保一, 佢答話"全級頭20名保證人到", 跟住有人再問下, 佢就話係聽講番黎的, 唔知係 ...

哈哈~~聽番黎kakaka...

今日回幼稚園探老師時.老師說a學校有100人,b學校有50人...咁中學派位時a學校話有90%入到第一自願...而b學校就只得85%第1自願....咁a學校當然%靚仔啦....小人地50人 有時真是要睇埋那校有幾多人和報咩學校(band幾),才可以準確。

我諗未得喎, 要一個月持續有回覆至得, 大家繼續努力, 另外其他幾個topic大家有時間就去回下啦.

我去咗黃大仙區版睇咗啦, 個位gxxx的家長很堅, 夠膽開個咁既post,

佢係咪聖文德既家長?

superyen, 你兩個女讀邊間幼稚園架, 係咪區內的幼稚園?

QQ_ MONSTER,

咩POST咁激AR? 我呢個日忙揍佢地兩個,都唔得閒睇POST, 追C我LA.

回復 1# yiuyiu730 的帖子

呢個呀
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

版主都真係有做野, 個d疑似打手已經俾人ban 哂.
‹ 上一主題|下一主題