用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Manman1010
go

P1編咗班啦!! [複製鏈接]

唏.  我覺得, 有時要放手比小朋友去面對, 佢地唔係bb 架喇, 要學識長大呢 ~~
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 KimB 於 11-9-8 10:02 發表
我問左阿仔, 佢話只係教IT及PE既Mr Li最惡, 其他老師都ok, 阿仔話上IT堂時, 同學做錯野, Mr Li會好惡咁鬧人, 佢話見到呢個阿sir驚到震,但上PE堂時, 佢又話有時Mr. Li 好搞笑
我個仔最like Mr Chow, 佢話mr chow昨日 ...

Kaka...Mr.Li 果種我可以話係扮惡嫁咋,我係早會時見過佢,大隻佬,其實佢內裡好有愛心,我會話好似史力加咁,其實學校裡冇一兩個做殺手又點鎮得住班馬騮ar,唔通個個都係山吹老師咩...雖然話係快樂學習,但唔代表任意放縱,要知道discipline都係相當之重要,如果第時操行攞個B-或以下到升中時真係想搵學校int 你都幾難~~~

jackybaba, 你形容得幾好, mr. li 似史力加 !!

原帖由 JackyBaBa 於 11-9-8 22:34 發表

Kaka...Mr.Li 果種我可以話係扮惡嫁咋,我係早會時見過佢,大隻佬,其實佢內裡好有愛心,我會話好似史力加咁,其實學校裡冇一兩個做殺手又點鎮得住班馬騮ar,唔通個個都係山吹老師咩...雖然話係快樂學習,但唔代表任意放縱,要知 ...

delete

我覺得小朋友其實並唔係真係咁驚Mr. Li,而係啱啱接觸新環境,返到學校又冇朋友陪,所以感覺好徬徨無助,阿女都話佢只係未開早會前有少少喊,因為自己一個戇居居坐喺度好唔開心,之後返到課室到冇再想喊啦!!

我同佢講媽咪以前都好似你咁,不過好快我就唔再喊啦,因為我識咗好多同學仔一齊玩,返學其實好開心,只係玩吓,學吓,食吓就一日啦,冇嘢需要我哋喊架...

我見佢今日等校車果時自言自語:我唔會喊架!都冇嘢要喊(但係對眼已經紅哂)...媽咪,不於妳嚟學校同我玩一陣先啦

bchi說得對,好多嘢都要小朋友自己去面對同適應,希望呢個過渡期快點過去,小朋友個個都開開心心上學去

係呀 ! 我個女今日好好多啦 ! 吾驚啦 !
佢話 mr. chow 有同佢地講點解老師要惡... 但亞女冇詳細講內容, 但係起碼我知老師有幫我地d小朋友呀 !
good !

我阿女都無咁驚喇,班主任都有再同佢地講去操場休息時嘅規舉,等佢地明白做緊咩同點解老師要咁惡!我昨天做左個示範,話說昨晚爸爸叫左阿女三次去刷牙,佢都冇去,我就好大聲咁渴佢去刷牙,阿女即刻一支箭咁去左刷牙,佢刷完牙我笑笑口同佢講,你而家知道點解有時老師要咁惡啦!佢即刻笑笑口點點頭!哈哈哈,身教原來真係最GOOD嘅方法!

都話lmc 的家長, 係明理的 hohhohohohohohho
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

係呀, 我問小女驚唔驚MR.Li , 佢話唔驚,我話有好多小朋友驚到喊喎,佢話1b班無俾佢鬧, 唔通1b班好乖? 佢話可能d小朋友唔乖所以老師鬧啦, 希望係咁啦
‹ 上一主題|下一主題