用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (希望在人間.. 終於等到喇 . TT, PC and GH offers) ...
樓主: yiuyau
go

(希望在人間.. 終於等到喇 . TT, PC and GH offers) [複製鏈接]

4間WAITING, 1間REJECTED. 重有4間(KM,TT,PC100%唔得,HKPS). 以上幾間都收好少位,相信上天自有安排給我小朋友. 可能佢唔想我交貢多留位費!

Hi, Janiceso, 請問你對龍鳳twins是否09既6月既BB?他們是否現在麗港城某KG讀緊pn am class?

原帖由 janiceso 於 11-12-14 17:03 發表

係龍鳳呀
我係apply am嘅, 我諗am應該係無位lu...

回復 77# wishwong 的帖子

可能真係in家長,所以避過一刧,係有関,但唔知佢有幾多%入浸小

In 了:
MS(rejected), 培道(waiting, interview表現好, 都係waiting),GH, PC, TT 及 TL

未in:
宣道(20/12 in), HY(今天交了form)

剛俾了讀緊pn的學校留位費
(有backup)

今天HY交了form, 本來見位少(機會少)唔想報,不過最後都交了form(只用了30min排隊)

其實見到咁多人報都相信機會唔大,不過點都要試下

回復 LittleButter 的帖子

hi, LittleButter, 我對B係09年10月細B呀!

ho ho ho, 培道都係rejected, 疊埋心水等York收埋我個女?

回復 janiceso 的帖子

一樣我培道都rejected. 但當日明明表現好好,點解連waiting 都無,其實細b係唔係唔使讀書架,間間都唔收!

ivypooh 發表於 11-12-16 18:39
可能真係in家長,所以避過一刧,係有関,但唔知佢有幾多%入浸小

你冇去報名之前個講座?

回復 myfamily1807 的帖子

佢地都IN得OK,起碼好過之前IN個幾間,心想可能有waiting,結果都係rejected....咁咪阿Q d咁諗,好在出年可以再嚟過

唔緊要la, 一定有學校收, 其實村校都一定有位, 可以讀住先, 明年再戰
(培道都唔一定唔收細b, 我朋友囡囡, 0911收咗am)

細b都唔會冇書讀嘅, 只不過少啲choices, 我囡囡係0911, 都有4個offers, 咁當然唔係龍校, 或kowloon tong 啲名校la,  而係呢4個offers入面, 我哋會俾囡囡讀屋企附近間村校, 因為只希望佢返學返得開開心心; 依家咁多競爭, 就算讀名幼都唔一定入到名小, 所以我哋都冇咩壓力, 諗住最多都係大抽獎, 記得放鬆, 唔好灰心, 加油!!

In 了:
MS(rejected), 培道(waiting, interview表現好, 都係waiting),TL(waiting), TT(offer), GH, PC  及 宣道(20/12 in),

未in:
HY

剛俾了讀緊pn的學校留位費
(有backup)

希望在人間... 終於等到喇 .....

昨天收信   TT offer from round 4 interview

大家加油, 好消息在信箱

LuLuKiuKiu    發表於 11-12-23 16:04

回復 yiuyau 的帖子

恭喜晒 ! TT係我仔仔第一間in嘅, 仲in得好好, 有答問題有做動作, 但係結果連waiting都無, 真係好失望 !
希望我哋都快d等到offer啦 !

yiuyau 發表於 11-12-23 09:27
In 了:
MS(rejected), 培道(waiting, interview表現好, 都係waiting),TL(waiting), TT(offer), GH, PC  及  ...

恭喜晒!!! 可以過一個開開心心的聖誕節啦~~~

細仔出年都可以黎過, 大仔只有等待...未有offer,大部份都waiting....真係心都實晒.

Congratulations to yiuyou

Congrats!!! yiuyou

唔好意思呀!我想問tt係咪係mos崇真會美善kg,定係其他呀?thx
‹ 上一主題|下一主題