用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 怪獸家長作者 停明報專欄
樓主: bookreader
go

怪獸家長作者 停明報專欄   [複製鏈接]

如果因為屈小姐來自愛國學校,所以思想帶點俗世紅流。那麼嗰位羅太來自St Mary,另外那位梁小姐又來自St Clare's,兩間都不是黨校,但思想同樣古怪,比來自紅流的更紅流!

要「語不驚人死不休」的,杜甫說得對,唯有「為人性僻」的人,是性格上的失衡!

有空請看「經濟殺手的告白」,又或拉丁美洲的近代血淚史,再略窺中東的災難,非洲的相互殘殺,也許對局勢另有體會。

無論感受何如,敬希勿向小女子起底。拜託!

annie40 發表於 15-5-23 17:48
有空請看「經濟殺手的告白」,又或拉丁美洲的近代血淚史,再略窺中東的災難,非洲的相互殘殺,也許對局勢另 ...
我都怕被起底。可惜,我個底沒咩料。
二十多年未見船民了。今天,電視新聞又再見緬甸有難民坐船出海逃難。

回覆 Stillgood2 的帖子

料是可以Cook岀離的,班高手要捧我做馬拉拉,客串塲大龍鳳,都系話甘易啫。當然話我系恐怖份子,仲鬼易,收起我D化妝品,只要唔化𤕸出街,即刻恐怖到嚇死幾件。

MASAYA    發表於 15-5-23 18:08

annie40 發表於 15-5-23 18:01
回覆 Stillgood2 的帖子

料是可以Cook岀離的,班高手要捧我做馬拉拉,客串塲大龍鳳,都系話甘易啫。當然話 ...
Annie,5月3日世界新聞自由日。联合國教科文組織公怖全球記者因工殉職。菲
律賓排第三。

亞屈小姐,或者普羅香港人,講緊都係小兒科。
但點解咁民主的國度,卻係記者地獄。
二十多年未見船民了。今天,電視新聞又再見緬甸有難民坐船出海逃難。

引用:Quote:原帖由+Christi+於+15-05-20+發表你

原帖由 bubuG 於 15-05-23 發表
黃Gphone 屋企地址都被人公開啦。D人又唔提.....玩呢D,上面最叻。
出聲果D係藍C咩!!!而家又叫「我們都是屈XX」!

引用:爆人私隠、語帶恐嚇,確實下流兼賤格 +

原帖由 1773 於 15-05-23 發表
爆人私隠、語帶恐嚇,確實下流兼賤格
仲有學聯周永康都俾人起咗底,下三流!

引用:如果因為屈小姐來自愛國學校,所以思想帶點

原帖由 goodenough 於 15-05-23 發表
如果因為屈小姐來自愛國學校,所以思想帶點俗世紅流。那麼嗰位羅太來自St Mary,另外那位梁小姐又來自St Cl ...
係呀。其實係少數香港人親手斷送香港民主自由,令人唏噓,但肥彭卻一早預見。

肥彭簡直是可愛,前幾日諗緊賣左D物業套現,交洒比肥彭,唔知夠唔夠搭路幫我個女入HPYS等名校。睇緊本書,話以上字頭才算是top tier 云云.......沒有肥彭,便沒有發白日夢的媽媽!

bubuG 發表於 15-5-23 18:27
有時真係忍唔住笑,而家鬧人係鬧「乜你成個屈穎妍咁」,難聽過粗口
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:Quote:bubuG+發表於+15-5-23+18:27+出聲果D

原帖由 MASAYA 於 15-05-23 發表
有時真係忍唔住笑,而家鬧人係鬧「乜你成個屈穎妍咁」,難聽過粗口
小心D呀!原來而家「你阿媽」都是粗口。

引用:有空請看「經濟殺手的告白」,又或拉丁美洲

原帖由 annie40 於 15-05-23 發表
有空請看「經濟殺手的告白」,又或拉丁美洲的近代血淚史,再略窺中東的災難,非洲的相互殘殺,也許對局勢另 ...
香港人最衰就係唔讀歷史

引用:Quote:annie40+發表於+15-5-23+18:01+回覆+

原帖由 Stillgood2 於 15-05-23 發表
Annie,5月3日世界新聞自由日。联合國教科文組織公怖全球記者因工殉職。菲
律賓排第三。
咁死最多係乜國家?應該都係D有普選國家。

引用:Quote:原帖由+bubuG+於+15-05-23+發表黃Gph

一定出席,支持屆小姐同超人!

引用:Quote:原帖由+bubuG+於+15-05-23+發表出聲

原帖由 samchan2179 於 15-05-23 發表
一定出席,支持屆小姐同超人!
好行

引用:Quote:原帖由+samchan2179+於+15-05-23+發

好行
你來嗎?

引用:《明報》編輯串爆屈穎妍:幾滴檸檬汁,掩蓋

原帖由 bookreader 於 15-05-23 發表
《明報》編輯串爆屈穎妍:幾滴檸檬汁,掩蓋不了那腥臭味

傳媒人屈穎妍早前宣布停寫《明報》專欄,並指恥與 ...
咁大份報紙都咁小家,大方D啦!

bubuG 發表於 15-5-23 20:05
小心D呀!原來而家「你阿媽」都是粗口。
這邊廂「你阿媽」都是粗口要被逐,那邊廂教小朋友說「犯左法又點喎」,盡顯龍門任你擺漂移境界
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

‹ 上一主題|下一主題