用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙循定沙蘇機會大啲?
樓主: 悠子
go

沙循定沙蘇機會大啲?   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Hoining 發表於 20-4-11 01:04
我老公話阿仔應該係自行入,因為我哋係跨區過嚟,同埋佢小學成績係好好嘅,我都驚驚哋,因為我哋喺自行完 ...
跨區都係自行入多, 甲1 中難度超高

OK 既就跨區叩門, 唔使集中係荃灣爭極少既叩門位, 有位就去左沙田, 由 B3 叩左入 B2 尾

我囡就好少少, 佢鍾意特殊學校, 變左有 3 個機會, 非常好彩特殊學校收左佢, 否則要去叩門都唔知點算

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

Hoining 發表於 20-4-11 01:13
你個女好叻,文武雙全,佢今年考DSE定year 1啦?
係,我仔interview 唔得都好彩入到,要叩門真係唔知點算 ...
S.5 咋, 細你大仔兩年, 我囡個時係縮班減派最後一年

以佢依家成績入到大學都偷笑, 有朋友話 B1 校內成績差, 但到公開試應該係合格............以我觀察......難囉

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

李冰冰 發表於 20-4-10 22:27
回覆 悠子 的帖子

其實相對曾記應該仲容易入, 因為唔係人人敢 高攀  ...

我就係其中一個不敢高攀的

悠子 發表於 20-4-11 01:26
我就係其中一個不敢高攀的

朋友小朋友係(emoji)面讀緊, 成績係校內下游果批, 中四揀唔到想讀既科目(結果冇哂心機讀)。

可能選擇間唔太top既學校, 反而「前景」會更好?

簽名被屏蔽

回覆 悠子 的帖子

就係個個朋友都叫我去博下, 的確佢個位又真係多 ,搞到我心大心細

bbexpect 發表於 20-4-11 08:34
朋友小朋友係(emoji)面讀緊, 成績係校內下游果批, 中四揀唔到想讀既科目(結果冇哂心機讀)。

可能選擇間唔 ...

同意,我仔小一到小三成績不錯,但後來入了所謂精英班,變得冇晒自信。以前普通班入面算係標青,老師會搵佢幫下手。精英班入面唔夠人叻,樣樣都覺得比唔上人,所以讀到冇晒心機!

回覆 YmOra 的帖子

有人話係2B, 但都仲係全英文班, 1C填曬之后,點都要填佢,話曬英中

YmOra    發表於 20-4-13 19:38
‹ 上一主題|下一主題