用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

盛盛媽,
7月31有咩攪呀? 8月28號要返學咩....... 死啦, 我咩都唔知既?
我仔仔返學係尾站校車, 又係頭站放學, 好好多.......不過期實幾多點返學架, 我都唔知幾點返學幾點放學喎
我呢個呀媽............

咦.......今日冇人既?

silvia_ng,

8月28日返去開家長會痳.. 同埋通知我哋小朋友讀邊班..
記得要返去呀  
其實係返 9 點.. 預早15分鐘早會.. 所以小朋友係返 8:45 架  

7月31日就唔知喇. .可能唔關我事.. 我問吓啫.. :  

ka_wai,

我囝係頭站~何文田上車..  

請問這些白褲,用機洗和手洗是否都不會縮水的?

一家三口 寫道:
係呀! 好於花園街內那檔口買白褲, 檔主可能問妳們的小朋友, 是不是讀崇真呀!

我呢兩年都是在花園街檔口買的.

E媽>冇O麥點縮水, 但會起毛頭. 我每年買2條替換.
其實係一家四口子

silvia_ng:8月28號18:30返去開家長會同埋編班~我囡囡都係搭校車返學,不過聽講我住呢度好多人返崇真,話唔使再去其他地方,一上車就直接返幼稚園啦,唔知係咪真
Stephanie

明白,thx.

其實貼防蚊貼又有沒有效用呢?

一家三口 寫道:
E媽>冇O麥點縮水, 但會起毛頭. 我每年買2條替換.

你就好la,仔仔可以好快就返到學校。

little_hiway 寫道:
silvia_ng:8月28號18:30返去開家長會同埋編班~我囡囡都係搭校車返學,不過聽講我住呢度好多人返崇真,話唔使再去其他地方,一上車就直接返幼稚園啦,唔知係咪真

盛盛媽咪 寫道:

羊媽媽,

請問 31/7 有咩活動攪.. 我好似唔知發生咩事喎   定係唔關我事架  

盛盛媽媽:
31/7係學校為新生舉辦的學前班,有4堂,我想是讓新生適應環境和老師掛。希望我囡囡藉此可熟習崇真的環境,到時吾好咸啦。

all

唔好意思, 路過搭咀    我仔仔係升k2

如果自己送返學既返學時間係08:30-08:45, 遲過08:45, 家長係唔比送到課室門口嫁

盛盛媽咪 寫道:

其實係返 9 點.. 預早15分鐘早會.. 所以小朋友係返 8:45 架  
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

羊媽媽

學前班ok嫁, 舊年我都有陪阿仔上, 好似上playgroup咁. 至於熟習環境, 我覺得幫助唔大, 因為得4堂, 上完都仲有成3星期多先正式返學, 佢地會唔記得. 頭3日適應期後大多數都係會喊 (小朋友).

羊媽媽 寫道:
[quote]
盛盛媽咪 寫道:

羊媽媽,

請問 31/7 有咩活動攪.. 我好似唔知發生咩事喎   定係唔關我事架  

盛盛媽媽:
31/7係學校為新生舉辦的學前班,有4堂,我想是讓新生適應環境和老師掛。希望我囡囡藉此可熟習崇真的環境,到時吾好咸啦。[/quote]

yy13 寫道:
羊媽媽

學前班ok嫁, 舊年我都有陪阿仔上, 好似上playgroup咁. 至於熟習環境, 我覺得幫助唔大, 因為得4堂, 上完都仲有成3星期多先正式返學, 佢地會唔記得. 頭3日適應期後大多數都係會喊 (小朋友).

yy13
謝謝你的回應,希望囡囡吾好咸得太淒涼  

羊媽媽

放心啦, 老師好有經驗, 會handle得好好嫁. 我阿仔之前無返過nursery, 好'痴'身嫁. 初初我估佢要喊好耐, 點知4日就ok   

yy13,

哦..唔該晒.. 我囝會撘校車.. 我擔心緊萬一我遲到,校車唔等我就死火.. 因為我唔識撘巴士返崇真架  

羊媽媽..

原來係 for 新生既.. 咁既係唔關我事啦.. 唔該晒  

Hi,

我囡囡9月入讀崇真I-K1, 請多多指教.  我幫囡囡報讀了SUMMER的K1英語班 11:00-12:00 Mon-Fri, 希望她快些適應學校.  

今天去o左花園街買白褲, 8 號 $25元.

全條花園街, 好似得一檔賣返學白褲.
其實係一家四口子

一家三口,

等我都去睇吓先.. 請問街頭定街尾呀 ?
另外.. 仲想問吓.. 運動鞋係咪一定要全對都係白色呀.. 如果有少少顏色得唔得架 ?  

Valerie媽媽,

歡迎你呀.. 得閒多d上來傾計啦..  

E媽:因為我住官塘,如果校車要左兜右兜先返幼稚園/屋企既話,我諗我同囡囡都要好早起身,我怕日日都趕唔到校車都似

盛盛媽咪:我同你一樣都唔識搭車去崇真,如果趕唔到校車我怕要搭的士返學,但我仲要湊住細女,到時真係論儘啦,所以臨近返學前2個星期,我同囡囡都要開始習慣早睡早起先得LU~

羊媽媽:我個囡咪又係牙擦擦成日話返學唔喊,但到時得佢自己我怕佢真係會喊,最慘怕佢扭計唔肯返學就慘啦!!
Stephanie

盛盛媽咪 > 由太子方向入, 第一條街近街尾, 左手邊檔口. 運動鞋有少少顏色應該冇問題!
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題