用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 瑪利曼vs庇利羅士
樓主: 尤美
go

瑪利曼vs庇利羅士 [複製鏈接]

Re: 瑪利曼vs庇利羅士

我係路過搭訕 照計DGS & MCS學生無理由 down grade 考慮 MSS
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CHUCHU 寫道:

janjan10,

嘻嘻! 秘密,不過一定唔係香港區,但都係女校.你估下啦,估中冇奬.
咁你呢?你呀女係邊間小學讀呀? 另外又選邊間中學面試呢

[quote]
janjan10 寫道:
你重有選邊間呀?
  [/quote]

是油尖旺區學校嗎 ?

玩完未呀! 估唔到你地個個都係到估,連路過都有興趣,真搞笑.

如果考DGC/MCS 真係點會降grade呀,答得好!(而家瑪利曼好差咩:tongue: )

油尖旺區~~~~嘻!未必係.   

janjan10,

依!嘉諾撒!我呀女個表姐都係讀尼間小六喎.佢有考中學部呀 你地就好啦一早就考完最後個呈分試. 妒嫉C人啦.

no interview是嘉諾撒, 一班得幾個有得in, 佢鍾意街外學生, 自己小學的學生都冇得In, 你話幾可憐呀!!!!亞女3次呈分試都考得唔好呀! 點妒嫉C人ah!

CHUCHU 寫道:

玩完未呀! 估唔到你地個個都係到估,連路過都有興趣,真搞笑.

如果考DGC/MCS 真係點會降grade呀,答得好!(而家瑪利曼好差咩:tongue: )

油尖旺區~~~~嘻!未必係.   

janjan10,

依!嘉諾撒!我呀女個表姐都係讀尼間小六喎.佢有考中學部呀 你地就好啦一早就考完最後個呈分試. 妒嫉C人啦.

sorry!老眼昏花睇錯內容,我以為佢地問令千金讀邊間小學添,所以先話DGS/MCS學生無理由考MSS.

MSS係我心目中當然唔差啦,不過在有些人眼中就及不上DGS & MCS.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我聽人講舊年有d學生有考直資或質數好啦,MSS會提早打電話暗示話收佢,係未真係架?

Zen 寫道:

MSS係我心目中當然唔差啦,不過在有些人眼中就及不上DGS & MCS.

呢個叫各花入各眼ah ma!

zen,

唔駛sorry,講下笑姐.吹吹水!

其實間間都係好學校,最緊要係睇小朋友適合讀邊間,同間中學想要邊隻姐!面試就好似相睇,跟住就睇下大家可唔可以結得成婚,有冇緣份呢!段婚姻可唔以為持,會唔會中途離婚咁囉   

尤美 寫道:
我聽人講舊年有d學生有考直資或質數好啦,MSS會提早打電話暗示話收佢,係未真係架?

尤美,

暗示 係米真架.
咁橋尋日有個friend 叫我試下打電話去問,話有好多中學都會暗示, 我話:我唔夠担打,咁米好怪!都係唔好啦,唉!當唔得先啦.
你呢?你敢唔敢呀?   :idea:

尤美,

我都想快d知道, 下星期要考音樂中學.  但緊是鍾意mms多d啦!

CHUCHU

我都想問但又唔夠膽問呀

janjan10

音樂中學即係邊間呀?你又夠晤夠膽問呀

尤美

Take a look at PM.  

CCM

received la, thanks

CHU CHU,

我唔夠膽, 音中是在DIAMOND HILL.  因我個女鐘意彈琴, 舞蹈, 才去考.

janjan10,

我朋友的囡囡都報左嘉諾撒呀, 不過佢話一直都無收到信, 請問你知唔知呢間學校會唔會見街外學生既呢?

如果見, 係咪已經見晒喇?
唔該你呀
no interview是嘉諾撒, 一班得幾個有得in, 佢鍾意街外學生, 自己小學的學生都冇得In, 你話幾可憐呀!!!!亞女3次呈分試都考得唔好呀! 點妒嫉C人ah!

有見街外學生, 但應該見完啦啦!亞女都無得見呀

是打電話約見GA

唔該晒你, 如果街外生, 一真都無消息即係入既機會有限喇, 但係呢間唔係一條龍咩? 係咪起碼都要收返自已既學生先呢? 唔駛唔開心喇, 可能入到呢...
有見街外學生, 但應該見完啦啦!亞女都無得見呀

聯繫, 每年約收40+自己學生, 會收街外叻學生ga

哦, 明白了, 可能因我朋友囡囡成績中中地, 係 band 2 生, 所以無得面試都唔定喇.

如果收自已友 40+ 又真係少左 dd 呢. 不過唔緊要喇, 仲有第 2 個撰擇呢, 祝你女女入到心儀既中學呀.

原來瑪利曼係甲部得2個位,真係太少啦 :wink:
收返自己小學部就有88個位,咁都有2班半喎,唔錯唔錯!
‹ 上一主題|下一主題