用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學 西灣河基灣家長請內進-Part 2
樓主: sandylaw
go

西灣河基灣家長請內進-Part 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

唔係真呀???

原文章由 caryfox 於 08-5-30 13:49 發表
聽講二年班,一班內有三個肺炎,係咪?

聽聞係5月中至5月尾的事,班主任講會特別加強個班房消毒, 不過以上內容全部係打聽返來.

醒目開學勳章

我冇聽聞過,只聽過1年級有2個小朋友出水荳,所以學校website就出左個水荳指引!不過等我星期五返學818!

原文章由 caryfox 於 08-6-3 12:53 發表
聽聞係5月中至5月尾的事,班主任講會特別加強個班房消毒, 不過以上內容全部係打聽返來.

Xanthe,
唔知我地之前講既...將考試時間放係星期四五及星期一二呢個問題, 下年有無希望呢?, 我見今次個考試時間將個普通話提前左考, 都係好開始..唔駛一次過咁辛苦..連續四日咁考, 真係有氣無"訂""透"    ....我見有些學校連dict. 都提早考架...唔知我地又得唔得呢??

醒目開學勳章

ffhhmama,

嘗試發表,但都要睇今次考試後的情況,你地都知今年學期尾遲了考試,就是睇下可唔可以在短時間提早出成績表!試試反映!

原文章由 ffhhmama 於 08-6-4 10:33 發表
Xanthe,
唔知我地之前講既...將考試時間放係星期四五及星期一二呢個問題, 下年有無希望呢?, 我見今次個考試時間將個普通話提前左考, 都係好開始..唔駛一次過咁辛苦..連續四日咁考, 真係有氣無"訂""透" :nau ...

原文章由 Xanthe 於 08-6-4 17:22 發表
ffhhmama,

嘗試發表,但都要睇今次考試後的情況,你地都知今年學期尾遲了考試,就是睇下可唔可以在短時間提早出成績表!試試反映!

Thanks!

原文章由 ffhhmama 於 08-6-4 10:33 發表
Xanthe,
唔知我地之前講既...將考試時間放係星期四五及星期一二呢個問題, 下年有無希望呢?, 我見今次個考試時間將個普通話提前左考, 都係好開始..唔駛一次過咁辛苦..連續四日咁考, 真係有氣無"訂""透" :nau ...

今次考試睇得出校方係有改善,聖經、普通話、音樂..這些課目都早左好多考,唔駛考試前一星期仲要背金句、溫電腦、普通話

原文章由 sandylaw 於 08-6-5 23:55 發表

今次考試睇得出校方係有改善,聖經、普通話、音樂..這些課目都早左好多考,唔駛考試前一星期仲要背金句、溫電腦、普通話

係呀...普通話都要讀架...依家早d考左先就好la , 如果可以將d dict都早d 就更好la, 咁樣好似輕鬆d, 無咁大壓力..(個人意見).. 因為同時幫兩個溫習真係好辛苦呀

醒目開學勳章

ffhhmama,

今次大仔緊要d,第一次呈分!叫佢加油努力!

原文章由 Xanthe 於 08-6-11 11:09 發表
ffhhmama,

今次大仔緊要d,第一次呈分!叫佢加油努力!

Xanthe,
多謝你呀! 不過我好大壓力呀.....

醒目開學勳章

ffhhmama,

已與校長相討,校長會將意見給有關小組討論!

Xanthe,

原文章由 Xanthe 於 08-6-12 16:40 發表
ffhhmama,

已與校長相討,校長會將意見給有關小組討論!

Thanks!  
等你好消息

醒目開學勳章

Hi all,

今日早上參觀了新午膳供應商,規模一般,飯盒可以循環使用,食飯前2個鐘烹調!明早要參觀第2間。

原文章由 Xanthe 於 08-6-16 15:54 發表
Hi all,

今日早上參觀了新午膳供應商,規模一般,飯盒可以循環使用,食飯前2個鐘烹調!明早要參觀第2間。

多謝你報料

但我對今日參觀的供應商比較有興趣

醒目開學勳章

Sandylaw,

好彩你冇去,去左你會好失望。今日個間d食物質素no good,清潔no good!!!

原文章由 sandylaw 於 08-6-17 13:07 發表

但我對今日參觀的供應商比較有興趣http://a6677.myweb.hinet.net/msn/popo/popo%20(74).gif

醒目開學勳章

all,

校長告訴我暑假2/F禮堂會裝修,學校山後會鋪好雲石做番個少少耕地給小朋友種植物!

醒目開學勳章

all,

校長告訴我暑假2/F禮堂會裝修,學校山後會鋪好雲石做番個少少耕地給小朋友種植物!

原文章由 Xanthe 於 08-6-17 14:26 發表
Sandylaw,

好彩你冇去,去左你會好失望。今日個間d食物質素no good,清潔no good!!!

唉!咁即係最後只可以二選一啦

原文章由 Xanthe 於 08-6-17 14:32 發表
all,

!
做番個少少耕地給小朋友種植物>>> 正呀! ..如果有食唔完的食物可唔可以利用佢去製造肥料, 同埋配合多一點既環保知識呀!
仲有學校真係好多蚊呀???點攪呀???
四樓西梯天花有"吳公"呀?? 我都親眼見到!

學校網頁有篇滅蚊措施,希望學校的蚊患情況可以改善啦
‹ 上一主題|下一主題