用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

係喎!亞囡都有做GS WK ch3,佢又係無寫手冊。

原帖由 lbb 於 11-5-1 19:36 發表
阿女手冊冇寫GS WK 要做,是否真要做ch.3?

阿女都做咗先,hehehe

]原帖由 mavisng2003 於 11-5-2 00:16 發表
係喎!亞囡都有做GS WK ch3,佢又係無寫手冊。

[/quote]

今日手冊寫 "PTH: Ch7",亞囡話係老師叫佢地讀課文第7課,而唔係做作業,請問係咪真呀?

我亞囡也是這樣說.

原帖由 mavisng2003 於 11-5-5 17:34 發表
今日手冊寫 "PTH: Ch7",亞囡話係老師叫佢地讀課文第7課,而唔係做作業,請問係咪真呀?
~easybring~

唔該哂!

我仲想問星期一 V. Arts 要帶裝飾物,請問即係乜呀?

原帖由 easybring 於 11-5-6 12:26 發表
我亞囡也是這樣說.

sorry, 經常遲了看post. 亞囡帶左一小包不同形狀和顏色的紙仔, 之前老師派的.  唔知對不對?

原帖由 mavisng2003 於 11-5-6 22:19 發表
唔該哂!

我仲想問星期一 V. Arts 要帶裝飾物,請問即係乜呀?
~easybring~

唔緊要啦!唔該哂你呀!

仲有呀!請問今個星期四(12/5)係咪無中文默書呀?

原帖由 easybring 於 11-5-9 14:05 發表
sorry, 經常遲了看post. 亞囡帶左一小包不同形狀和顏色的紙仔, 之前老師派的.  唔知對不對?

回覆 1# mavisng2003 的文章

阿女話V.arts 整生曰帽,可以帶貼紙,毛毛球等。

12/5唔洗默書,因為老師要外出做事。

我連9/5英默都唔知...個囡無寫手冊. 近來心散左!

原帖由 lbb 於 11-5-10 17:19 發表
阿女話V.arts 整生曰帽,可以帶貼紙,毛毛球等。

12/5唔洗默書,因為老師要外出做事。
~easybring~

亞囡今日抄咗音樂的考試範圍喺手冊,但係佢抄到一舊舊,麻煩各位幫手對一對:

1. 手號:d r m f s l t d'
2. 音符名稱:(亞囡跟住唔知抄咗啲乜,然後就好似係半拍、一拍、兩拍的音符)
3. 節奏:ta,ti-ti,ta-a,好似仲有一個休止符 (又係抄得唔清唔楚,我估係咁呱)
4. 三線譜??(咩嚟架?)
5. 工作紙

我阿女又係抄到一舊舊咁!

2. 音符名稱=>好似高音譜號、低音譜號、半拍、一拍、兩拍的音符
3. 節奏:te,ti-ti,ta-a,一個休止符同埋 "sa" (我都唔知 sa 係咩?)
4. 三線譜=>問極阿女都話唔知??
5. 工作紙=>阿女話唔係功課,只係溫番d工作紙

真係估到一頭煙都估佢唔到囉!

等我今晚問問阿女先!

原帖由 dichiu 於 11-5-13 00:37 發表
我阿女又係抄到一舊舊咁!

2. 音符名稱=>好似高音譜號、低音譜號、半拍、一拍、兩拍的音符
3. 節奏:te,ti-ti,ta-a,一個休止符同埋 "sa" (我都唔知 sa 係咩?)
4. 三線譜=>問極阿女都話唔知??
5. 工作 ...

工作紙,阿女話即係平時上堂做個d, 都要考wor.

3. 節奏:te,ti-ti,ta-a,一個休止符同埋 "sa" (亞囡拍手打拍子, 但我唔知佢做得arm 唔 arm.)
4. 三線譜=> 亞囡仲話有二線譜...我未見過.

幾時音樂科評估?????
~easybring~

今日派咗評估嘅範圍,但係都無寫幾時係一年級音樂同埋普通話評估的日期。

另外,評估範圍紙仲有寫中文成語考1-10,請問即係咩意思呀? 係咪指嗰張成語工作呀? 即係一見如故、爭先恐後嗰張呀?

仲有,我估度小小乜嘢係三線譜 (但唔知啱唔啱,都係周圍問下人),不過我唔知點寫出嚟,你要唔要我打電話同你講呀?

原帖由 easybring 於 11-5-16 15:57 發表
3. 節奏:te,ti-ti,ta-a,一個休止符同埋 "sa" (亞囡拍手打拍子, 但我唔知佢做得arm 唔 arm.)
4. 三線譜=> 亞囡仲話有二線譜...我未見過.

幾時音樂科評估????? ...

回覆 1074# easybring 的文章

我啱啱睇番啲音樂工作紙,工作紙(七)有二線譜呀!而三線譜就係多一條線,我朋友話二、三線譜係簡單啲,唔洗啲小朋友一開始就要睇五線譜咁多條線。你快啲睇番啦!睇完就明架嗱!

回覆 1# mavisng2003 的文章

Del~~~~我寫錯了。

~easybring~

回覆 3# mavisng2003 的文章

中文成語考1-10 >> 好似只派過兩個成語的解釋

今晚要整理一下d工作紙....
~easybring~

阿女話到目前為上只係教咗3個成語

原帖由 easybring 於 11-5-17 11:42 發表
中文成語考1-10 >> 好似只派過兩個成語的解釋

今晚要整理一下d工作紙....

回覆 1# lbb 的文章

今天囡囡早退, 可否幫忙對一對功課,
1. 26/5 四點符號的故事.
3. 閱理(十)
4. 工(78, 80)
1. corr supp ws (56)
2. corr comp (14)
3. comp (14)
4. Gr WB P. 18, corr P.16
EMID pg. 48, 54, 59
WS 28

請問是否26/5默符號的故事?另外, 是否要寫詞語簿,寫第幾個? 英文corr comp (14) 還是做 comp 
14? 
‹ 上一主題|下一主題