用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撤小學
樓主: vickycheung36
go

聖羅撤小學 [複製鏈接]

Re: 聖羅撒小學

唔知我係唔係好彩,我從沒跟鄧太交手,每次都是跟鄧生聯絡。佢好好禮貌,而且好有商量。

VICKYNG 寫道:
Daisy媽咪:

Hi! 記唔記得我呀, 之前問過你校車問題同搬校d 料, 當時囡囡仍讀緊 k3, 囡囡好好彩, 9 月可以做你囡囡的師妹. 今後多多指教噃!

講係校車, 我同bgirl2 都領教過鄧太d 野:tongue: , 好彩bgirl2教左我兩招對付佢 , 其實, 我真係唔明白點解學校唔轉左佢.  

你好, 小師妹, 多多指教 !   

醒目開學勳章

Diggiewong

楊姑娘話7:00am上車,妳有興趣?

Diggiewong 寫道:
心心媽,
我女也和你女一班!街車係康田苑幾多 . 上車?

醒目開學勳章

Daisy媽咪 & Cameo

我個女音樂劇選拔衰左喇,不過體操入選,可以去校隊,好開心呀!   

心心媽,  Daisy媽咪 & Cameo

選拔係老師決定,還是自由參加?  For P2 or up??

心心媽,

是否=tv?  請pm給我

某d選拔需要小朋友曾經學過吓,有d"基本功",好似某d項目選校隊就會係咁,其實學校會派通告,等家長決定去唔去參與選拔,但今年東區遊戲日同往年唔同左,通告上無特別要求,但我女佢地o個班係要今年運動會曾有獎的同學先可以去參與拔,我唔知其他班級係咪一樣呀!

選拔係老師決定,還是自由參加?  For P2 or up??

daisy媽咪,
我無記曾係派成績表當日會知升邊一班,因為會印喺成績表上啊...今年7月9日派成績表!

心心媽,
我諗你個女一定勁開心,haha,,我女連參加選拔的機會都無,佢就好失望呢!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我和Kuseiszeto坐第7圍
VICKYNG 寫道:
Hi! 我明天坐13席, bgirl2, Kuseiszeto 會唔會有機會同你o地同枱呢?

[quote]
bgirl2 寫道:
明天謝師宴,大家請早。
轉眼佢地就快完成3年開心又無壓力既幼稚園生活,暑假後就升上小一了 :tongue: 。
[/quote]

醒目開學勳章

只有體操和東區遊戲日小一可以參加,不過體操要之前學過,而東區遊戲日須有老師邀請才可參加.

醒目開學勳章

cameo

係呀,佢好開心,因為佢真的好喜歡玩體操!不過勁開心個個係我囉,因為.....可以寫係成績表嘛.....哈哈!!

心心媽,

your girl 體操入選, when time will she leave school?  Can she catch the school bus of kindergarten or you pick her up from school?

唉~我女其實重多一樣野失望o架,學柔道一年,一路都無問題,,剛學校有柔道比賽,但阿女唔入,原因係體重過輕!
阿女勁無癮,我唔記得佢話基本要求體重要幾多嘞,但佢重淨幾kg先夠比賽重量喎,所以佢無份~
心心媽 寫道:
cameo

係呀,佢好開心,因為佢真的好喜歡玩體操!不過勁開心個個係我囉,因為.....可以寫係成績表嘛.....哈哈!!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

終於入到黎, 但d野吾同晒既!

請問暑期要讀果十本英文書, 妳地有冇人買到呀?  我去過kowloon city果間, 都無得買既!

醒目開學勳章

BBChu,

妳打算買晒十本定搵人夾呀?有冇興趣同我夾,每人買5本,輪流睇!

原文章由 BBChu 於 07-7-3 13:42 發表
終於入到黎, 但d野吾同晒既!

請問暑期要讀果十本英文書, 妳地有冇人買到呀?  我去過kowloon city果間, 都無得買既!

醒目開學勳章

cameo,

唔緊要喇,叫妳囡囡食多d野,希望可以參加下次比賽.拿個獎比妳.

妳囡囡有冇參加今日的歌唱比賽呀?好似好熱鬧,有好多同學仔唱"世上只有"~不過我個女都無參加!

原文章由 cameo 於 07-7-2 01:23 發表
唉~我女其實重多一樣野失望o架,學柔道一年,一路都無問題,,剛學校有柔道比賽,但阿女唔入,原因係體重過輕!
阿女勁無癮,我唔記得佢話基本要求體重要幾多嘞,但佢重淨幾kg先夠比賽重量喎,所以佢無份~

醒目開學勳章

因為九月我地會轉坐保母車,所以唔知有冇車接放學 ......如果可以係學校搵樣興趣班比妹妹,咁工人姐姐就可以一齊接她們放學.....

原文章由 DoReMiKa 於 07-7-1 22:22 發表
心心媽,

your girl 體操入選, when time will she leave school?  Can she catch the school bus of kindergarten or you pick her up from school?

我會同ShanShan 夾,妳會吾會考慮每人買三本呢?不過,我搵左好多間書局都無,吾通要去到沙田買?

原文章由 心心媽 於 07-7-3 21:51 發表
BBChu,

妳打算買晒十本定搵人夾呀?有冇興趣同我夾,每人買5本,輪流睇!

佢無參加歌唱比賽呀,佢都話好多人唱世上只有~
其實學校好似安排左柔道8月去表演,不過我未正式收到通告,所以都未知,但若果有得去表演都係一件好事呢~hehee
原文章由 心心媽 於 07-7-3 22:10 發表
cameo,

唔緊要喇,叫妳囡囡食多d野,希望可以參加下次比賽.拿個獎比妳.

妳囡囡有冇參加今日的歌唱比賽呀?好似好熱鬧,有好多同學仔唱"世上只有"~不過我個女都無參加!

原文章由 BBChu 於 07-7-3 22:45 發表
我會同ShanShan 夾,妳會吾會考慮每人買三本呢?不過,我搵左好多間書局都無,吾通要去到沙田買?

早晨呀!

bk 唔同哂喎.

係咯, 有冇興趣一齊 share 呀?

原來出年英文 讀快左半個學期,一讀就讀 book b 啦 !
‹ 上一主題|下一主題