用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

1. 26/5(四) 默"標點符號的故事"
2. 中文工作紙(79, 80)
3. 無詞語功課,亞囡話詞語(一)已用完,可放在家裏
4. 英文功課:Corr Comp(14),Comp(16)

原帖由 TszYingMama 於 11-5-17 16:16 發表
今天囡囡早退, 可否幫忙對一對功課,
1. 26/5 四點符號的故事.
3. 閱理(十)
4. 工(78, 80)
1. corr supp ws (56)
2. corr comp (14)
3. comp (14)
4. Gr WB P. 18, corr P.16
EMID pg. 48, 54, 59
WS 28

請問是否 ...

請問今天數學的製作圖形是如何做?

原帖由 mavisng2003 於 11-5-17 17:56 發表
1. 26/5(四) 默"標點符號的故事"
2. 中文工作紙(79, 80)
3. 無詞語功課,亞囡話詞語(一)已用完,可放在家裏
4. 英文功課:Corr Comp(14),Comp(16)

用手工紙或白紙出圓形、正方形、長方平形、三角形、五邊形、六邊形各一大一細!

原帖由 TszYingMama 於 11-5-18 20:23 發表

用手工紙或白紙剪出圓形、正方形、長方形、三角形、五邊形、六邊形各一大一細!

原帖由 TszYingMama 於 11-5-18 20:23 發表

好彩趕得切做,唔該哂!

原帖由 lbb 於 11-5-18 22:47 發表
用手工紙或白紙剪出圓形、正方形、長方形、三角形、五邊形、六邊形各一大一細!

請問今天19/5有甚麼數學功課?
~easybring~

數學功課:
1. 1下B Pg 65, 66
2. 課冊 Pg.26, 27, 28
3. 運算 WS (6)
4. 帶圖形

請問G.S.要唔要做workbook?

原帖由 easybring 於 11-5-19 16:47 發表
請問今天19/5有甚麼數學功課?

亞囡又唔見咗中文重組工作紙(十一),請問各位可否scan給我?

Scan 了給你,不過阿女已經做咗,你要自己塗去答案吧!你  check 收唔收到。 

原帖由 mavisng2003 於 11-5-19 20:36 發表
亞囡又唔見咗中文重組工作紙(十一),請問各位可否scan給我?

唔該哂呀!

原帖由 TszYingMama 於 11-5-20 23:40 發表
Scan 了給你,不過阿女已經做咗,你要自己塗去答案吧!你  check 收唔收到。

星期一英文unseen dictation,請問範圍大概係啲咩呀?

請問中文詞語功課是否只是寫(13-16)呀?

係 13-26 呀!

原帖由 mavisng2003 於 11-5-23 17:56 發表
請問中文詞語功課是否只是寫(13-16)呀?

真係唔該哂你呀!好彩有你幫手呀!唉!亞囡成日發夢,真係激C人!

我仲想麻煩大家可否幫忙對一對詞語,因為亞囡無圈詞語33呀!

29. 這樣一來
30. 變成
31. 讓他留下
32. 意思
33. ???
34. 高高興興
35. 哈哈大笑

原帖由 dichiu 於 11-5-23 19:01 發表
係 13-26 呀!

我阿女今日都漏抄了英文quiz嘅範圍,妳可唔可以同我對一次?29-32詞語同妳嘅一樣;33 哈哈大笑;34 高高興興;阿女冇圈35攞!

Eng Quiz: 25/5 Tenses; 30/5 GR WS 1.11, 1.14, Supp 52, 55; 1/6 GR WS 1.16, 1.17, Supp 37, 61

原帖由 mavisng2003 於 11-5-23 19:29 發表
真係唔該哂你呀!好彩有你幫手呀!唉!亞囡成日發夢,真係激C人!

我仲想麻煩大家可否幫忙對一對詞語,因為亞囡無圈詞語33呀!

29. 這樣一來
30. 變成
31. 讓他留下
32. 意思
33. ???
34. 高高興興
35. 哈哈大笑

...

唉!我亞囡都係抄到一舊舊呀!

30/5,Eng Quiz :亞囡抄漏Supp Ws 52,55,所以唔敢肯定,可能要麻煩其他媽咪幫手對對,而其他的同你囡囡寫的一樣。

另外,27/5(Fri) Dict vocab list (1st column)

原帖由 dichiu 於 11-5-23 21:29 發表
我阿女今日都漏抄了英文quiz嘅範圍,妳可唔可以同我對一次?29-32詞語同妳嘅一樣;33 哈哈大笑;34 高高興興;阿女冇圈35攞!

Eng Quiz: 25/5 Tenses; 30/5 GR WS 1.11, 1.14, Supp 52, 55; 1/6 GR WS 1.16, 1.17, Supp 37, 61
...

Eng Quiz: 25/5 Tenses;
30/5 GR WS 1.11, 1.14, Supp 52, 55;
1/6 GR WS 1.16, 1.17, Supp 37, 61

原帖由 mavisng2003 於 11-5-23 21:42 發表
唉!我亞囡都係抄到一舊舊呀!

30/5,Eng Quiz :亞囡抄漏Supp Ws 52,55,所以唔敢肯定,可能要麻煩其他媽咪幫手對對,而其他的同你囡囡寫的一樣。

另外,27/5(Fri) Dict vocab list (1st column)

...

唔該晒!有這個forum真好…唔知下年我哋d女會唔會再同班呢?

原帖由 lbb 於 11-5-23 21:51 發表
Eng Quiz: 25/5 Tenses;
30/5 GR WS 1.11, 1.14, Supp 52, 55;
1/6 GR WS 1.16, 1.17, Supp 37, 61

今日英文功課其中一項:Magic 2B P6-5,請問係咪做書呀? 做第幾頁呀?

回覆 1099# mavisng2003 的文章

原來係做英文書p65的main task。
‹ 上一主題|下一主題