用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~
樓主: Bebichhichi
go

08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~ [複製鏈接]

原文章由 Bebichhichi 於 07-8-9 11:23 發表
岩岩cannan都打電話比我話收到form會約10-11interview.
唔知in 完幾耐有消息呢

我都唔知ar,到時再問學校lor....:loveliness:

原文章由 Monty 於 8/8/07 11:20 PM 發表
唔係ga...可以fax/親身攞form
我冇fax機,所以要搵日去拎ar....

OIC....我頭先打左去,佢話我個b而家12個月唔使咁快報,話交表都可以13-14個月先交...
請問您地11interview係in pg 定n班呀~您bb幾大?
thx
愛是恆久忍耐......

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-9 11:57 發表

OIC....我頭先打左去,佢話我個b而家12個月唔使咁快報,話交表都可以13-14個月先交...
請問您地11interview係in pg 定n班呀~您bb幾大?
thx

10/11月係in 出年n班ar
我囡囡仲有2日就19個月大lu....:loveliness: :loveliness: :loveliness:

我都想幫bb報pg, bb而家都係12個月
inteview 係in n 1架

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-9 11:57 發表

thx

下...你個女大我個仔咁多都係一樣10-11月interview呀, 咁我個仔咪好早囉

原文章由 Monty 於 07-8-9 12:03 發表

10/11月係in 出年n班ar
我囡囡仲有2日就19個月大lu....:loveliness: :loveliness: :loveliness:

原文章由 Bebichhichi 於 07-8-9 12:06 發表
下...你個女大我個仔咁多都係一樣10-11月interview呀, 咁我個仔咪好早囉

都唔關係ge,因為n班足2歲就可以讀嘛...

keen mind 都係我second choice, 不過$貴左d囉, 成三千幾一個月

原文章由 pekklekc 於 07-8-9 17:17 發表
Any comments on Keen Mind?  

Application form can be downloaded and submit to them now.  Expect interview will be arranged in March 2008.

cannan今日都打比我話黎緊會oct/nov interview, 到時再通知咁講~

[ 本文章最後由 ronni 於 07-8-10 01:00 編輯 ]

我都收到lee個電話,不過今日我打去問cannan pg佢已經幫我個女編緊班,佢話下星期打俾我入錢!咁即係佢收左我個女la,又即係我唔洗interview就可以直上n1!! 不過我都報多左幾間n1,(例如keenmind ),如果佢地唔收,我都無咁頭痛,有間cannan做後備!!
原文章由 ronni 於 07-8-10 12:59 AM 發表
cannan今日都打比我話黎緊會oct/nov interview, 到時再通知咁講~

[ 本文章最後由 yanput 於 07-8-10 02:13 編輯 ]

另外方方都有pg,又係可以直升n1,不過我對lee間印象麻麻地,而且好貴,好商業化,所以我都無報lee間!
適合年齡 :一歲或以上
上課日期 :a. 逢星期一、三、五或星期二、四、六
b. 逢星期六或星期一至五
上課時間 : a. 9: 00a .m. – 10: 30a .m 或 10: 45a .m – 12:15p.m
b. 9: 00a .m – 10: 30a .m 或 10:45 – 12:15p.m

課堂費用 : - $ 3,300 ( 每週五節 )
- $ 2,200 ( 每週三節 )
- $ 1,100 ( 每週一節 )
Course location : 九龍太子道西 266 號二樓
      或
荃灣海濱花園 E 平台四字樓
Enquiries: 2338 2696 ( 葉 小姐 ) 或 2338 8570 ( 施 小姐 )

Note :

- 幼兒需由父、母或一名照顧者陪伴活動。
- 本樂園之學童不需經面試可直升方方樂趣幼兒園

原文章由 Bebichhichi 於 9/8/07 12:04 PM 發表
我都想幫bb報pg, bb而家都係12個月
inteview 係in n 1架

下...又話sept 先可以交表既???? ....咁即係我而家都可以上網填左表報n1 張form 先呀???

原文章由 yanput 於 10/8/07 02:08 AM 發表
我都收到lee個電話,不過今日我打去問cannan pg佢已經幫我個女編緊班,佢話下星期打俾我入錢!咁即係佢收左我個女la,又即係我唔洗interview就可以直上n1!! 不過我都報多左幾間n1,(例如keenmind ),如果佢地唔 ...

請問您囡囡而家幾大呀~?同埋請問您係幾幾時報cannan 既PG 架?
如果係唔使IN 直接入N1 ,係咪即係報PG 果時就已經IN左一次架啦?

好多問題添~~THX

我個女14個月大,剛剛星期2先交報名表,我報左9月上堂,到時剛剛15個月,但交報名表時無in到喎,就咁淨係交表,跟住就走,佢話等佢電話,同埋我問埋係咪直上n1唔洗in,佢答我<係>!(被優先安排直升n1/k1,而無需面試)我太心急la,所以忍唔住今日打去問,係咪無位,究竟收唔收我,Hiss Ho話已經編緊班,下星期打俾我入$$!上佢個pg有個好處,就係佢地每個月都有(兒童學習報告)評估!
原文章由 新紮媽媽 於 07-8-10 02:26 AM 發表

請問您囡囡而家幾大呀~?同埋請問您係幾幾時報cannan 既PG 架?
如果係唔使IN 直接入N1 ,係咪即係報PG 果時就已經IN左一次架啦?

好多問題添~~THX

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-10 02:23 發表

下...又話sept 先可以交表既???? ....咁即係我而家都可以上網填左表報n1 張form 先呀???

係ar....你e家係網上填完,send去就得ga喇,我都冇等到9月,7月我就send左lu...

劍明08年1月交申請表,接受報各
樂基03/11/07,上午9:00-11:00,接受報名

cannan (Languna City) called me today, interview in Sept. 07, wa, so early!

原文章由 ronni 於 07-8-10 00:59 發表
笑一笑世界更美妙

今日都fax左張form報cannan playgroup....

浸會係冇n1的. only得k1~k3. 我問過係christian的人, 係入圍機會高的.

原文章由 joan_chow 於 07-7-18 12:56 發表
tks car817
其實我都報左荃灣救世,不過我唸咁多人實輪唔到我啦.
所以要唸定幾個choice. 

有冇人會報"荃灣海濱cannan"

原文章由 Monty 於 07-8-10 16:16 發表
今日都fax左張form報cannan playgroup....
‹ 上一主題|下一主題