用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德褔幼兒園(n1)08-09 入o黎chat下...
樓主: rabbitgirl
go

德褔幼兒園(n1)08-09 入o黎chat下... [複製鏈接]

好野!做同學仔了!

原文章由 poohzzz 於 08-6-1 23:44 發表
我都交咗錢啦!

quote]原文章由 rabbitgirl 於 08-5-31 12:53 發表
我收到信,仲去比埋錢,辦好了入學,有冇其他同學仔都己辦好入學呀....?
... [/quote]
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

我亞女係讀PM  IN1呀, 你係咪呀???????????

原文章由 rabbitgirl 於 08-6-2 15:22 發表
好野!做同學仔了!

...
[/quote]

呵.....可惜...我個仔係讀 N1 am 呀!

原文章由 rabbitgirl 於 08-6-2 15:22 發表
好野!做同學仔了!

...
[/quote]
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

poohzzz, rabbitgirl:

我阿囝都係你地既同學仔啦,我亦巳交哂錢讀 N1 (AM).

收到信啦...你地16號會唔會去?我就應該會去...你地呢?

原文章由 MrsJCLee 於 08-6-6 16:00 發表
poohzzz, rabbitgirl:

我阿囝都係你地既同學仔啦,我亦巳交哂錢讀 N1 (AM).

醒目開學勳章

我都係收到信,16號會去。N1 AM class,BB10月先開學。好高興認識到你。

原文章由 rabbitgirl 於 08-8-5 06:28 發表
收到信啦...你地16號會唔會去?我就應該會去...你地呢?

呵....點解你會係10月先開學,我地9月1日就開學喎....

原文章由 Newapple 於 08-8-12 17:39 發表
我都係收到信,16號會去。N1 AM class,BB10月先開學。好高興認識到你。

醒目開學勳章

回覆 #1 rabbitgirl 的文章

呀女到9月尾先足2歲 ,所以10月先開始返學。

明白哂!

原帖由 Newapple 於 08-8-14 11:12 發表
呀女到9月尾先足2歲 ,所以10月先開始返學。

你好!我仔仔要十月中才滿兩歲,十一月初才插上N1班,不過到時沒有家長陪同的時段,你門是否明天開學呀?

rabbitgirl & all:
好耐冇上黎打招呼...

原來我囡囡同你小朋友都係N1A班,咁呢兩日應該見過你,
我囡囡叫思庭,眼大大,頭大大,坐響最少人(2個同學仔)果張枱度,靠近窗口...

聽日大家相應下...

icyman:
以前舊校長就安排十一月插班,家長頭一兩日都可以陪,但而家就要睇新校長安排...

原帖由 icyman 於 08-8-31 15:48 發表
你好!我仔仔要十月中才滿兩歲,十一月初才插上N1班,不過到時沒有家長陪同的時段,你門是否明天開學呀?
我家有三寶

哎呀!我小朋友讀N1B班,做唔到同學仔.

rabbitgirl:
請問你小朋友又讀那一班?

原帖由 MrsJCLee 於 08-9-2 14:59 發表
哎呀!我小朋友讀N1B班,做唔到同學仔.

rabbitgirl:
請問你小朋友又讀那一班?

Hi MrsJCLee

my son is in N1B too... this morning, I went to sch with baby.... he only cried a while at the very beginning, but so shy...

MrsJCLee  & spiga:
其實都係同學仔,因為老師話會兩班同學混合一齊上堂架...

你地小朋友今日點呀?老師話妹妹今日少少喊...

原帖由 spiga 於 08-9-2 22:54 發表

Hi MrsJCLee

my son is in N1B too... this morning, I went to sch with baby.... he only cried a while at the very beginning, but so shy...
我家有三寶

原來AB班一齊上堂架,我唔知呀!今日老師沒有說我小朋友喊,亦暫時未發現情緒唔妥,感謝神!

fostermak, 請問老師會否致電家長講小朋友在校情況?因我是在職媽媽,不能每天接小朋友放學.

我小朋友叫雋樂Ian,有機會在送小朋友上學時相認一下.

Hi fostermak,

我係樂樂媽咪呀。我個姨甥上年都喺德褔讀(N1C),今年轉咗去民生讀K1。我上年成日都帶埋亞仔去接表哥放學,同埋有返星期六PLAYGROUP,可能熟悉咗D環境同老師,所以亞仔暫時都仲未喊,希望佢KEEP住啦!!

係呢,點解唔駛量體溫返學嘅? 我見上年表哥有張體溫紀錄表嗰喎!?

原帖由 fostermak 於 08-9-2 12:17 發表
好耐冇上黎打招呼...

我囡囡叫思庭,眼大大,頭大大,坐響最少人(2個同學仔)果張枱度,靠近窗口...

聽日大家相應下...

icyman:
以前舊校長就 ...

MrsJCLee  :
我唔知新校長會唔會有乜野唔同,因為n班都走左好多老師同主任,感覺係人面全非,得許老師+祁老師+蘭姐+玲姐係舊人...

由於我大囡果陣又瘦又細粒,行路平衡力唔好,好容易跌親喊,果陣如果囡囡跌親喊或乜野特別事,教c班o既許老師會打俾我,我自己都會趁住接送時間問下囡囡情況,或久唔久打俾老師,佢都好樂意講下,你都可以咁樣做知多d囝囝上堂情況...

cccsmc:
原來你係樂樂媽咪,你好,樂樂好叻呀,講野叻,又冇喊,適應得好快,我個小妹妹平日好鬼痴身,都預左佢喊,好在唔算好犀利...

咁你會唔會幫囝囝考去民生呀?第日小學中學唔使再煩o麻...

係啦,以前都有每日量體溫,唔知點解冇左?不過德福d衛生都做得好好,可以放心...

聽日見
我家有三寶

hi fostermak
你認唔認得我個囝?佢前兩日同爸爸返,都ok,
今日同工人返,好似入門口有點扭計:(
我要返工,冇機會去學校,老師會唔會主動聯絡家長?

我之前以為一班廿十幾人,兩個老師教,但開學前的簡介會,好似係一個老師一班, 一班十多個人,當時即刻諗到係老師會好辛苦,一個人要肩顧十幾人小朋友,仲要教晒全部課題,會好辛苦 咁依家的混合班,係點樣架?係咪學校的地下大課室,好似全日同半日的同時係一間課室上堂,如果咁多人上堂,咁咪會影響到隔離組???

個校長係咪之前的老師升上去的?

原帖由 fostermak 於 08-9-2 12:17 發表
好耐冇上黎打招呼...

聽日大家相應下...

icyman:
以前舊校長就 ...

今年插班生好似唔俾家長陪同......

icyman:
以前舊校長就 ...

spiga:

我只陪仔仔星期一上堂,亦只認得坐阿仔附近的小朋友,唔知你小朋友叫咩名,坐係邊?

原帖由 spiga 於 08-9-2 22:54 發表

Hi MrsJCLee

‹ 上一主題|下一主題