用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 09/10 K1既家長~~
樓主: 晞晞豬
go

09/10 K1既家長~~ [複製鏈接]

o個個名牌 D數字係學號黎架 !!

原帖由 man2602 於 09-9-10 16:27 發表
o個個名牌 D數字係學號黎架 !!

唔係喎, 之前已經有一個 (那個我知道係學號), 不過前幾日就貼多一個貼紙 & 上面多咗一個號碼.

開頭我估係第幾組....

原帖由 晞晞豬 於 09-9-10 15:45 發表

那個有佢個名及班別的掛牌, 掛在校服logo度的~~
阿囡到依家都講唔到俾我聽係用嚟排隊.....
不過話俾我聽尋日有小朋友同佢爭玩具玩喎~
佢好怒, 之後仲話鬼人添喎.....
我問佢老師之後點呀?
佢話最後收晒d玩具.....
...

但我唔覺有貼紙喎,只係寫上個呺,但個no.係佢地學呺來喎,關排隊事咩?

原帖由 晞晞豬 於 09-9-10 16:39 發表

唔係喎, 之前已經有一個 (那個我知道係學號), 不過前幾日就貼多一個貼紙 & 上面多咗一個號碼.

開頭我估係第幾組....

我都冇你講ge野,只係得個學呺

或者唔同班, 教野既次序會唔同.

阿囡有無講d番學情況佢你聽呀??

我都有問囡囡,老師今日教D乜 ? ?
囡囡都話無教野, 有次就話教唱放學歌!

原帖由 man2602 於 09-9-11 10:33 發表
我都有問囡囡,老師今日教D乜 ? ?
囡囡都話無教野, 有次就話教唱放學歌!

放學唱? 有無唱俾你聽呀??

我個囡都係話無教書, 只係唱歌, 去廁所, 食茶點...

又話唱有隻雀仔跌落水 俾佢地笑c

我聽 到 個女唱.....( 叮,叮,叮噹, 放學鐘聲響..... 跟住叫佢教我 都唔再唱添)
有 次同我出街無意中比我聽到佢自然自語話..( 多謝你賜我食物, 多謝你賜我水,我會好好珍惜...亞孟)
有時我個女不知不覺吐D料出嚟, 我都會好開心架 , 因 為老師真係有教佢野,並唔係囡囡口中 既""無 教野 ""

題外話: 想問下係咪逢 2 ,5 穿運動衫呀 ??

我個囡都是話唱有隻雀仔跌落水,對~星期二、五穿運動服。

yes, 二、五....不過第一次既運動衫(明天)都應該唔駛著~ 我估會打風.

今日阿囡同我講唔想返學, 要我陪佢一齊.... 真係冧完再冧先上到校車..

原帖由 man2602 於 09-9-13 22:01 發表
我聽 到 個女唱.....( 叮,叮,叮噹, 放學鐘聲響..... 跟住叫佢教我 都唔再唱添)
有 次同我出街無意中比我聽到佢自然自語話..( 多謝你賜我食物, 多謝你賜我水,我會好好珍惜...亞孟)
有時我個女不知不覺吐D料出嚟, 我都 ...

我今日問阿囡有無唱放學歌, 我跟住唱 叮叮叮...叮噹... 之後佢唱咗成首砍出嚟la..... 咩goodbye goodbye goodbye.... kekee 勁搞笑~~~

man, 多謝你講首歌既開頭出嚟喎~~ 唔係我估阿囡都未必會唱到~~

原帖由 晞晞豬 於 09-9-14 08:55 發表
yes, 二、五....不過第一次既運動衫(明天)都應該唔駛著~ 我估會打風.

今日阿囡同我講唔想返學, 要我陪佢一齊.... 真係冧完再冧先上到校車..

係架,有d小朋友第3或4個星期先開始唔想返架,個個唔同.
係啦....聽日好大機會唔洗返,但我唔係幾想唔洗返囉

原帖由 PUIPUI28 於 09-9-14 15:48 發表

係架,有d小朋友第3或4個星期先開始唔想返架,個個唔同.
係啦....聽日好大機會唔洗返,但我唔係幾想唔洗返囉

kekee~~ 對我嚟講都無咩所謂, 因為我係唔係都無得陪佢.  可能星期六日玩得開心得滯, 今日未唔想返學囉~ 希望佢快d適應返學既生活.

今次又係放工 & 半夜先掛八號.... 今年d風都係咁... 無得唔返工添.... 唉.....

頭先問亞囡,放學歌點唱︰
叮噹~叮噹~叮噹~
幼稚園放學
goodbye~ goodbye~ goodbye~
明天再相見

咁之後我又唱下啦!佢話你要唱得好d(即比溫柔d)
佢再多次比我聽!

原帖由 晞晞豬 於 09-9-14 14:44 發表

我今日問阿囡有無唱放學歌, 我跟住唱 叮叮叮...叮噹... 之後佢唱咗成首砍出嚟la..... 咩goodbye goodbye goodbye.... kekee 勁搞笑~~~

man, 多謝你講首歌既開頭出嚟喎~~ 唔係我估阿囡都未必會唱到~~ ...

原帖由 mmmickey-cc 於 09-9-14 18:01 發表
頭先問亞囡,放學歌點唱︰
叮噹~叮噹~叮噹~
幼稚園放學
goodbye~ goodbye~ goodbye~
明天再相見
咁之後我又唱下啦!佢話你要唱得好d(即比溫柔d)
佢再多次比我聽!
...

尋晚返去問佢, 佢做埋動作添, 好搞笑!!

但老實, 我catch唔到佢個音....

回覆 1# 晞晞豬 的文章

Hi...你哋交咗燈籠未呀 ! 係咪比囡囡帶返學呀 ? 我驚佢整爛....

原帖由 hungcat 於 09-9-15 13:15 發表
Hi...你哋交咗燈籠未呀 ! 係咪比囡囡帶返學呀 ? 我驚佢整爛....

無呀~~無整到.....

俾個袋佢攞住會唔會無咁易爛?

14/9交左喇 .

原帖由 晞晞豬 於 09-9-15 14:43 發表

無呀~~無整到..... :bashful:

俾個袋佢攞住會唔會無咁易爛?

今晚先開工做燈籠..希望趕得切.

[quote]原帖由 man2602 於 09-9-16 11:04 發表
14/9交左喇 .

剛CHECK到無咗文件套,手冊同埋體溫紙...問個囡佢話俾人攞咗~再打去學校問老師,佢話可能俾同學仔攞咗.. 真係俾佢激c
‹ 上一主題|下一主題