用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 K1 幼愛班 大招集!
樓主: yeungyeungma
go

09/10 K1 幼愛班 大招集! [複製鏈接]

思捷是坐9b線的, 都係馬叔同雲e負責.

贊成有聚會, 不如在facebook開group再約.

思捷昨日回來識唱 We wish u a merry X'mas, 佢話嚴老師教喎.

聚會! 好呀. 正諗緊2星期長假期的時間安排.

旨澄媽,

旨澄同FORREST張相好靚, 多謝.

代思捷同正揚講多謝佢張多啦a夢聖誕咭.  大家都聖誕快樂呀!

昨日思捷著錯件jacket返來, 已通知老師, 假期後才可帶回換返, 係咪你地的其中一個小朋友的呢? 件jacket係藍色有帽, winnie the pooh公仔.

思捷媽,件外套是杰杰的,你件是寶藍色,妳急唔急要呀,如果唔急就要過完聖誕節假期才可以交換.這兩個小朋友真得意,
杰杰著樓返回家我們發現他才知道.如有需要可以假期出來交換.

請問學校在星期5係唔係有朱古力比小朋友 ? 正揚沒有,佢話老師有比其他小朋友, 思捷都有. 我估係朱古力egg. 是不是真的呢? 為何正揚沒有 ?? 唔通佢太naughty ?!

原帖由 wcodi 於 09-12-17 09:43 發表

你好, 我是幼勇班曉嵐的媽媽,昨天曉嵐也是由媬姆雲E陪搭的士回家, 因校車爆軚, 是否正揚同曉嵐是同一校車 (9A)? 但曉嵐就漏了書包在校車上, 要到下午班放學才可取回! ...

就係雲e車 !! 有時9a, 有時9b 有時9d, 我都唔知點分.  我地在灝景.  幼愛仲有1個小朋友都係雲e車.

正揚話當日,小的小朋友坐的士. 大d小朋友就留係車裡等. 其實覺得都有d危險, 好彩冇事 !!

原帖由 yeungyeungma 於 09-12-19 13:59 發表

就係雲e車 !! 有時9a, 有時9b 有時9d, 我都唔知點分.  我地在灝景.  幼愛仲有1個小朋友都係雲e車.

正揚話當日,小的小朋友坐的士. 大d小朋友就留係車裡等. 其實覺得都有d危險, 好彩冇事 !! ...

曉嵐在翠怡上車的.
對呀!有時想起都覺有d危險, 我與老公都要返工, 當日校車壞了都無通知我們, 剛好當日老公放假去接放學, 見久久不見校車才call雲e,我們才知情況.

回覆 106# yeungyeungma 的文章

思捷有朱古力旦, 類似出奇旦, 我諗係random派比小朋友, 唔係乖先至有吧.

原帖由 miutang 於 09-12-17 12:10 發表
思捷是坐9b線的, 都係馬叔同雲e負責.

贊成有聚會, 不如在facebook開group再約.

思捷昨日回來識唱 We wish u a merry X'mas, 佢話嚴老師教喎.

facebook 有個group setup 咗啦 :

http://www.facebook.com/profile.php?id=625172630&ref=name#/group.php?v=wall&gid=219633186418
‹ 上一主題|下一主題