用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 臻美幼稚園
樓主: zoezoeiou
go

臻美幼稚園 [複製鏈接]

Re: 臻美幼稚園

我同同事講開臻美, 佢話見到 “05荷花小學天書” 有提及臻美學生100%升band 1中學, 大家有無睇過??

小魔怪媽咪wendy 寫道:
zoezoeiou

你小朋友9月讀k1呀,我細仔都係,
但係仲未知讀唔讀好.

如果唔讀臻美,會揀邊間呀?

dleelm 寫道:
我同同事講開臻美, 佢話見到 “05荷花小學天書” 有提及臻美學生100%升band 1中學, 大家有無睇過??

唔係馬? o甘勁??

dleelm /  zoezoeiou :

荷花果本我冇買, 但是明報上年果本都好似係咁寫, 初初以為好筍, 不過唸深d, 乜唔係應該全部直升中學咩(小學連初中), 何來100%升band1? 除非佢中學部已經算係band 1, 不過今年最高只係去到form3, 都唔知如何排banding, 離緊9月先至有學生升form 4, 所以我覺得唔多可信

我睇過小學果邊d臻美家長話呢間學校雖然功課唔多, 但係d程度唔淺架, 我自己到現時為止都係perfer我個囝讀呢度 :wink:

我同事今日帶左比我睇, 哈哈, 書面都有臻美份, 資料係upto 7/2003派位, 真係寫100%上英中, 同埋100% band 1, 全港最高percentage. 依我估計, 臻美係英中, 所以算band 1, 因為直升, 所以全部100%, 依個想法似唔似?

Billy媽
你都打算請工人?? 我都周圍搵緊料, 有無好agent介紹下?
:

zoezoeiou 寫道:
[quote]
小魔怪媽咪wendy 寫道:
zoezoeiou

你小朋友9月讀k1呀,我細仔都係,
但係仲未知讀唔讀好.

如果唔讀臻美,會揀邊間呀?[/quote]
我都報左鯉魚門循道衛理幼稚園 ,我怕個仔讀臻美幼稚園,第日升小一,唔讀佢間小學,讀番傳統小學辛苦.

dleelm:

我個工人係過年前到左啦, 我係12月尾先開始搞, 2月5號就黎到真係算好快, 如果你要agent 的資料, 不如打比我 or pm你個電話比我再傾啦 :wink:

小魔怪媽咪wendy:

之前我睇過其它bkmom講過話"循道"d先生態度好差, sofar d comment似乎唔多好, 希望你冇擇錯

我自己覺得如果唔係想入臻美小學, 根本唔使讀臻美幼稚園姐, 如果打算升番傳統小學, 我認為仲有好多好的幼稚園, 例如聖安當 or 保良局的任何一間都係唔錯的選擇

人地話我知循道都好,但因我想有直屬小學,所以我揀番有小学幼稚園.

:wink:

billyyanst 寫道:
dleelm:

我個工人係過年前到左啦, 我係12月尾先開始搞, 2月5號就黎到真係算好快, 如果你要agent 的資料, 不如打比我 or pm你個電話比我再傾啦 :wink:

小魔怪媽咪wendy:

之前我睇過其它bkmom講過話"循道"d先生態度好差, sofar d comment似乎唔多好, 希望你冇擇錯

我自己覺得如果唔係想入臻美小學, 根本唔使讀臻美幼稚園姐, 如果打算升番傳統小學, 我認為仲有好多好的幼稚園, 例如聖安當 or 保良局的任何一間都係唔錯的選擇

聖安當幼稚園我打電話去問都話k1 full 曬.我唸住6-7月時再試下,而家都十五十六,唔知邊間好,循道,我都去過間學校睇.d老師都ok.但係可能收生不足, 一見就要比留位費.而保良局我都有去in.同循道都一樣, 一見就要比留位費.所以小朋友搵學校都幾頭痛

zoezoeiou 寫道:
人地話我知循道都好,但因我想有直屬小學,所以我揀番有小学幼稚園.

:wink:

循道好似有小學,,藍田循道都幾好,

小魔怪媽咪wendy:

藍田循道梗係好啦, 仲好多人爭添, 不過所有循幼都唔可以直升, 亦冇任何優先權, 你要問清楚 :wink:

Billy媽,
我pm個tel.no.比你,你隨時得閒就call我啦.

小魔怪媽咪wendy:
保良局幼稚園上保良d小學會優先d架,同埋師資一定有保證.

Re: 臻美幼稚園19/3

Dear All Sau Wah Parents

Will you Go to picnic on 19-3 ?

Re: 臻美幼稚園19/3

kevinmame,

好耐沒有見面, 當日我們會出席, 相信你也會參加!到時見!

wkan

Hello! 各位...

見你們談及臻美這幼稚園, 好像幾好咁...所以想問下大家, 有無人有"05年小學天書”因為想知道更多有關臻美小學派位派得好唔好... 現還未決定給呀仔轉讀邊間K2好.

THANKS!

各位家長:

請問上午班返學同放學的時間係幾多點呢? 如果自己送返學,最早可以幾點鍾返學呢?  另外,茶點要唔要自備? 如學校供應,要幾多錢? Thank you.

上午班的時間是9:00 - 12:00, 學校8:30便會開門, 有老師企在門口接小朋友. 茶點可選擇自備或訂購, 訂購費用$600一個學期, 即一年$1200.

Bell,

唔該晒!

想問你們講的臻美幼稚園及小學,是否基督教臻美黃乾亨小學及基督教臻美秀華幼稚園,是否都在油塘內,及同一校址的?  
Cheuk Cheuk Ma :wave:

cheuk_cheuk_ma :

兩間學校都同在油塘, 但不同校址, 相距不足5分鐘路程.
‹ 上一主題|下一主題