用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁結果
樓主: silvia_ng
go

陳守仁結果 [複製鏈接]

我之前見過有家長係BK唱呢個家庭D衰野出來,真係令人討厭,都係一句祝福大家啦!!

原帖由 Jackie613 於 10-11-23 13:20 發表
我之前見過有家長係BK唱呢個家庭D衰野出來,真係令人討厭,都係一句祝福大家啦!!

當佢透明是最好方法....

蕭阿姨,

icic, 即出去去插佢個p2 下學期, 但d 書點算啊 ? 佢地係一次過買晒一年d 書架, 我今年都買左二仟幾, 有時用下呢兩本, 有時又用下果兩本咁架.  我初初幫阿仔執書包, 執到有d 暈陀陀架

夕陽mo士,

我明白0既.... 你以前都好活躍, 但突然被一班人圍過, 令你要堅強起黎姐, 不過相比起之前, 你以前平易近人d 架.

扯 ~~~ 你都唔明人家, 人家想入tsl 入唔到, 仲去果度睇你地講功課麽.... 你都冇解架 :;pppp:
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

he he he, 我平易近人嗰面好少喺呢頭show出lei jer....
你問下sil ah e lar, 我其實樣衰衰, 成個電車男咁o架....

BTW, 我對LMC都好有興趣. 你小朋友有學french嗎?
教得如何? 小班生活, 老師同小朋友關係好嗎?
學費 + ECA 多少? 功課又如果?

感謝!!

原帖由 bchi 於 23/11/2010 15:59 發表
蕭阿姨,

icic, 即出去去插佢個p2 下學期, 但d 書點算啊 ? 佢地係一次過買晒一年d 書架, 我今年都買左二仟幾, 有時用下呢兩本, 有時又用下果兩本咁架.  我初初幫阿仔執書包, 執到有d 暈陀陀架

夕陽mo士,

...

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

原帖由 flostangraphy 於 10-11-23 04:14 PM 發表
he he he, 我平易近人嗰面好少喺呢頭show出lei jer....
你問下sil ah e lar, 我其實樣衰衰, 成個電車男咁o架....

BTW, 我對LMC都好有興趣. 你小朋友有學french嗎?
教得如何? 小班生活, 老師同小朋友關係好嗎? ...

我pm 覆你啦, 呢度話晒係恭喜入 tsl 小朋友的地頭.  
報告, 公司唔比我send pm, 我返屋企先覆你.

何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

囡囡都入到啦!!!  好好好開心呀!!  囡囡好中意 tsl, 重好記得個 open day 架!

雖然我平時淨係睇你地既留言, 但都多謝咁多熱心既家長介紹哩間好學校.

而家想問下大家既意見, 我地想搬近d學校, 又想近圖書館, 請問有無好提議??

咁我返屋企等你lor wor 衰鬼!!!!!

原帖由 bchi 於 24/11/2010 10:07 發表

我pm 覆你啦, 呢度話晒係恭喜入 tsl 小朋友的地頭.  
報告, 公司唔比我send pm, 我返屋企先覆你.

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."

你地就好啦上左岸, 一身鬆曬唔洗再迫住玩, 好羨慕ar~

上年我都差啲有咁嘅煩惱, 結果 2nd DGJS 失敗。
咁 top 嘅一條龍, 除有特別原因外, 應該 99% 嘅人都會揀 DGJS.

原帖由 KKLmama 於 10-11-24 13:21 發表
Very happy that TSL accepted our daughter. However, we had the 2nd interview with DGJS and it is still under processing. If luckily both accept our application, should we choose DGJS or TSL? We love t ...

原帖由 bchi 於 10-11-23 15:59 發表
蕭阿姨,

夕陽mo士,

...

都冇所謂既, 到時買過哂D野囉, 最緊要插到。我覺得係英文小學讀書係比較重要呀!

原帖由 flostangraphy 於 10-11-23 16:14 發表

.

拿....你自己話自己咋...我冇爆你係一個樣衰衰既電車男呀!

原帖由 KKLmama 於 10-11-24 13:21 發表
Very happy that TSL accepted our daughter. However, we had the 2nd interview with DGJS and it is still under processing. If luckily both accept our application, should we choose DGJS or TSL? We love t ...

其實兩間都難入呀! 真係睇你自己鐘意咩囉! DGJS要等到12月21號, 有排等呀! 不過如果到時你收到佢地OFFER又決定去讀, 記得馬上取消TSL個位呀! 大把WAITING等緊架! 佢地到12月就CLEAR哂之前既野, 要到6月又考過架啦!

原帖由 yypapa 於 10-11-24 14:57 發表
上年我都差啲有咁嘅煩惱, 結果 2nd DGJS 失敗。
咁 top 嘅一條龍, 除有特別原因外, 應該 99% 嘅人都會揀 DGJS.

如果我女DGJS得...我想我分分鐘係唯一一個唔選DGJS而選TSL既人囉...我係1%...哈哈哈!

Totally agree don't hold the seat. My son got CKY second interview, I will not attend, cos I made my decision.
原帖由 silvia_ng 於 10-11-25 00:43 發表

其實兩間都難入呀! 真係睇你自己鐘意咩囉! DGJS要等到12月21號, 有排等呀! 不過如果到時你收到佢地OFFER又決定去讀, 記得馬上取消TSL個位呀! 大把WAITING等緊架! 佢地到12月就CLEAR哂之前既野, 要到6月又考過架啦! ...

真係萬中無一!
原帖由 silvia_ng 於 10-11-25 00:45 發表

如果我女DGJS得...我想我分分鐘係唯一一個唔選DGJS而選TSL既人囉...我係1%...哈哈哈!

甘機會幾時都係留比有準備旣人,但起媽家姐入左TSL,預備細路條路清楚啲。
原帖由 silvia_ng 於 10-11-23 11:17 發表

POOR細佬...咁快要比呀媽特訓
第時細佬考, 真係仲多人呀!
Message Board Code

:;pppp: BBQ 唔叫你吖哪....

原帖由 silvia_ng 於 25/11/2010 00:40 發表

拿....你自己話自己咋...我冇爆你係一個樣衰衰既電車男呀!

唔係, 1% 都有百分一嘅!

原帖由 bb00 於 25/11/2010 08:58 發表
真係萬中無一!

‹ 上一主題|下一主題