用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

Chunyinma,
我囡囡又係"彥", 叫"彥彤", 你好你好大家好.

hi 各位同學仔~~我叫"天軍"~~
請多多指教~~

大家好,我叫"霈賢"....

我尋日同賢賢影左學生相啦.我怕影得唔岩.一共影左2打.一打係著圍裙,一打係運動衫....      佢要邊款都得...哈... :  :

点解唔打tel去學校問......
我一陣打去問問先~~~

They told me both is ok......

but better 運動服~~~

各位媽咪,

我都諗住比我囝囝今年考宣道,請問學費同雜費每月要幾多錢呀? THANKS!

HI 94075702,

Chunyinma 打过电話去學校問 -

(芝娃娃, 94075702, CPY

我打過電話問老師了. 應該著圍裙影相. )

點解而家又話运動服嘅?

$1780 x 10months per year.
雜費-唔清楚, 但應該唔會好貴; 聽講茶點可以自已帶, 不另收費.

CarmenYsm 寫道:
各位媽咪,

我都諗住比我囝囝今年考宣道,請問學費同雜費每月要幾多錢呀? THANKS!

Hi all mom

我打過電話問老師, 明明話著圍裙影相, 點解而家又話运動服嘅? 真奇怪.

註冊時問過譚主任, 茶點係要自已帶, 但學校有水供應. 我想問下各位mom 對帶茶點有咩好提議. 我都唔知帶咩好?

芝娃娃,

唔該晒!

各位媽咪,

請問有冇人知由沙田去九龍的校車要幾多錢呀! Many thanks!

Hi CarmenYsm,
Around $750-$830. (九龍塘宣道幼稚園)

HI Chunyinma,
I think I will bring small bun or biscuits, if possible I will bring chesse. Depends on what's the time of the break, cannot too full if the time is getting close to lunch.

芝娃娃
所以我一次過影晒圍裙同運動衫.一定冇走雞.   

Chunyinma
我會帶三文治/提子包.因賢賢好中意食包.餅我又唔想比佢成日帶.因為食得多熱氣呀.我諗佢地約10:30-11am食.都要食飽少少.因返到屋企成1點先有lunch食.都好肚餓下.

我真係唔知茶點要自己帶喎...   

係呢,文具駛唔駛買呀?    我唔知要買乜準備開學  :  :

九月一日返去會知遂道架喇, 應該唔駛帶文具啩。

It is not required to bring any stationery.  School will supply stationery cause you paid it when ordering books, school bags...

cpy

我諗文具唔駛帶返學, 不過我諗係屋企都要做功課, 所以文具都要買. 另外我都買了餐合. 不過唔知駛唔駛帶杯?

http://embhsc.hkedcity.net/kindergarten/179.html

最新幼稚园资料出咗、宣幼上午得一班、下午兩班、但上午果一班成43人咁多嘅? 係咪資料唔準呀?

睇清楚啲、原來係04年嘅資料、但係都劲多學生一班喎(43)。

ChunYinMa
我都會準備買個飯盒比佢帶點心.另外仲買左個水壺.

九龍塘宣道幼稚園是否活動教學 ?
是否可直升小學和中學呢 ?
有幾多機會呀 ?
‹ 上一主題|下一主題