用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

yanyanmama:你又放假, 明天又放, 你份工都幾好woo.

yiuyo:你話有津貼, 點知何時會cut架, 所以除非派得唔好及叩門唔得, 否則都會選津貼學校. 因為d車費, 雜費+埋好貴架la, 何況我地有二個小朋友添, 一寛三大.

必必/010:唔知女女明天返唔返到興趣class(3樣).  

好la, 做野先.bye

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

Christina
依家開心, 過左11月就慘, 無晒假   

你好有遠見   

hi all mummy

good afternoon, 唔好意思, 搬左屋咁遲見黎打朝呼

hi Christina

妳個女都好高燒, 掂唔而家好d末.

summer_66 :個女無咁燒lor, 不過都要留意吓lor. 因為d燒多數會在半夜.

醒目開學勳章

一個二個走鬼晒,咁下午咪好靜!
今晚青草地咪好熱鬧,但我唔去到因要湊仔仔同表姐仔放學 (興趣堂)

Christina
囡囡返唔到珠算,記住打電話請假,若峎&燒可以星期日補返!
希望佢快d好返!

yanyanmama
你有無咁多假!

Maku
囡囡放幾點?你竟然可以接到佢放學咁好?
係,半日真係好趕咁,有無打聽到幾時先會轉到全日?

囡囡放6點, school bus 回到家就6:45.
所以我每日5:30即走人, 回到家楼下差不多6:40分。
每日趕到我死死下, 没法啦, 只希望女女happy.

3年后,就可以轉到全日.( 我女女四年级)

醒目開學勳章

Maku
果真係好趕,但為了孩子,我是明白的....
我都好享受送孩子接孩子的時間,
對馬灣的保留,不就是因為不能再親身送他回校�接他回家啦...
但協和又只有半日,好怕時間不夠用...所以內心是有掙扎的!

交比神决定吧

010 寫道:
Maku
果真係好趕,但為了孩子,我是明白的....
我都好享受送孩子接孩子的時間,
對馬灣的保留,不就是因為不能再親身送他回校�接他回家啦...
但協和又只有半日,好怕時間不夠用...所以內心是有掙扎的!

今晚好安靜, 去晒青草地   

女女退左d燒, 佢都想返興趣class, hope佢快d好番

必必:hi, 你無去青草地, 婆婆剛返.如果返唔到珠算, 是否打電話請假, 而留在這個sun補堂 在那兒         

今日碧而mom打來, 話dgs會二年後搬去將軍澳, 佢話可能唔去interview, 但我同老公都會比佢去, 因為佢成日記得個團友個女在dgs, 所以老豆必定比佢試吓 另外收到kln tong school及九龍禮賢都會在27及28日interview, 要請1日假lor. 但二間我唔知叫唔叫老公請假好. 唔知會否見家長

醒目開學勳章

maku
你做咩用左我句名句  

christina
囡囡退燒咪好囉,你明早打電話返學校向陳老師請假便可,話佢知若囡囡好d想返星期日個堂,佢係2樓集友銀行直入幾個房仔咋,你問天平d人會知.
點解咁多學校搬去將軍澳!   

010:現在女無乜發燒, hope明天可以見你及必必, 將軍澳多未開發地方, 所以未好多學校搬去這裏, 我身邊都有好多朋友, 同事住這裏.

返來啦 你地一定好掛住我 , 今晚我地幾個都去晒青草地, 非常熱鬧, summer_66你幾叻已經認得晒我地

maku
你重左六合彩靜雞雞, 唔請食飯

yanyanmama

你講我請了現在的賓賓

另剛剛幫完女女今天學校派回一千張中文認字卡上印了女女的名(好鬼累), 好彩浸信會幼稚園送返印章比我地, 如果沒的話, 真係寫到死

yanyanmama 寫道:
maku

重唔認

我上來, 各個灰姑娘走晒

maku 寫道:
yanyanmama

你講我請了現在的賓賓

[quote]
yanyanmama 寫道:
maku
[/quote]

醒目開學勳章

返上來陪陪你先,重未訓咩!
我今晚都差不多要訓啦!
頭先7:45pm經過荃浸,燈明火著,我仔問我學校做咩,我話你地返晒去玩囉,佢話佢下次又要來喎.

christina
我仔仔頭先話要幫你囡囡補習話,我話人地英文好過你喎,使咩你補習?佢竟然話因為你囡囡病左無返,上唔到堂,聽唔到老師講咩,所以要講返佢知喎,真係睇佢唔出突然咁乖

yiuyo
我仔仔話邀請左你仔仔星期日返主日學,(其實主要係約左你仔仔交換甲蟲咭喎)!你問佢返唔返,但其實我仔得好少咭咋喎,佢地想交換d咩呢     

各位:

老公整電腦, 所以無得上網, 上得時, 你們都走晒.  星期五要接送阿女返畫班, 所以無報名.

christina, 如果明早阿女真係返唔到, 你call我, 我幫你同陳老師講聲就得啦! 正如010所講, 星期日, 2:30, 一樓集友銀行那處直入, 有2間班房, 其中一間會上珠心算的, 好容易找到.

各位早

MAKU:你好, 今日女女又高燒la, 所以無得去3度興趣class, 不過drawing 及珠心算都ok有得補, 但英文就無, 最慘是個英文class得4堂, 但就3堂無得返, 我早前已話比老公知唔好報住, 因為10月及11月都要面試, 會有機會無得上, 但佢唔理就報 而佢今日又發燒, 所以無得預計         

必必:thank you

010:你仔仔真乖, 抵錫   
‹ 上一主題|下一主題