用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

hi,
是唔是還有其他媽咪好似我,快D來報到!    大家交流吓熱鬧D   

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

Dear n.c2007, ckckcktina,

瑪利曼有好多學生係香兒

dear cczzko,
我個女返sat, 瑪利曼的課外活動是唔是都在sat,我都要睇到時點安排    

ckckcktina,
我暫時會keep住,因為囡囡很喜歡香兒,你可幫你囡囡轉班,cczzko的意見你可以參考

Hi! 我新join,我囡囡會讀P1A : 多多指教!

Dear n.c2007,

瑪利曼的課外活動資料, 可瀏覽MPS Website 首頁, Click CURRICULUM, then click Informal Curriculum, 可參考課外活動之時間表.

Click here => http://www.mps.edu.hk/

cczzko :wink:

cczzko 寫道:
Dear n.c2007,

瑪利曼的課外活動資料, 可瀏覽MPS Website 首頁, Click CURRICULUM, then click Informal Curriculum, 可參考課外活動之時間表.

Click here => http://www.mps.edu.hk/

cczzko :wink:

p1 可以 join 嗎? BTW, 我個囡都係香兒 ga wor!

ckckcktina 寫道:
sindy,

講下笑咋, 唔好介意呀       你得閒要多d來我地呢到, 放d料俾我地添呀. 要射住我地呀!    

你果d keep唔keep得架. keep到我地小二先啦. 再同你買啦.    

撞鬼啦,我點會介意喎....不過我諗都唔keep得咁耐,今日唔知聽日事....可能轉書都未定...今年轉唔轉書都未知,因為本IPE都好大機會轉,好多學校,都轉左好耐囉

hihihihi... 各位.. 個 post ... 去得甘快架.. 我追唔切啦..!!! 呵呵.......

等我都回報下...
1).. 書包未買.... but 本人麻麻地 sanrio 個d公仔書包... 家下睇下仲有選擇啊...
2) .. 課外書.... mmmmmm... 我好少同個女睇架啊...   係唔係要"幫補"下啊...   

各位你地有無 msn 架.... 我成日都上 msn 架啊..     方便d 嘛... 我個 msn 係.. [email protected]  :    :  
Josephine :-P

我都係... P1A 架... 大家交流下啊...

我add左你呀,我之前剷鬼左個icq,所以無左你呀
carlily 寫道:
hihihihi... 各位.. 個 post ... 去得甘快架.. 我追唔切啦..!!! 呵呵.......

等我都回報下...
1).. 書包未買.... but 本人麻麻地 sanrio 個d公仔書包... 家下睇下仲有選擇啊...
2) .. 課外書.... mmmmmm... 我好少同個女睇架啊...   係唔係要"幫補"下啊...   

各位你地有無 msn 架.... 我成日都上 msn 架啊..     方便d 嘛... 我個 msn 係.. [email protected]  :    :  

[quote]
Sindy 寫道:
我add左你呀,我之前剷鬼左個icq,所以無左你呀[quote]

唔驚...唔驚... 我都無開 icq...... 巧耐啦... 呵呵呵... msn 見呀... hehhehe

我係叫親戚回香港時幫我帶回來的,因為佢一年都回香港3次.所以都好方便.
書店網址:http://www.thebookpeople.co.uk/

hi nn818,

好yeah, c班又多一位啦. 真係開心....      以後上多d來啦, 大家交流交流啦.    

ckh689

去左邊樹啊? 快d來啦. 又多幾位啦. 快d update啦.       你係我地個統籌麻.  

n.c 2007, 係呀! 原來你返sat, cczzko係返sun呀, 係囉, 我都係唔like返sat & sun架, 因為果2曰想佢休息下麻.     (其實係我想休息, 唔想帶佢行出行入, 又要等佢一個hr, 真辛苦呀)

因為遲d大個d會升班呀, 而且高d班既都要轉sat / sun, 我就唔係咁想囉. 唉.... 話晒都考得好辛苦先入架麻, 我女果陣都考左2次先入到咋. 又唔係好想wast左個位. 真係矛盾呀.   見步行步先算啦.

我女搭校車架, 已經8左啦, 返到我home要成3:30pm架, 所以先轉返late一堂囉. 由我home搭車返合唱應該好過響學校門口搭車返, 因為真係無車既, 要等好耐呀. 費事我個賓姐帶住我細女響出面晒死啦.

sindy,

都係講笑咋, 當我"發up瘋"得啦.    
我都有msn架, 你又add我啦.

[email protected]

快d快d    

carlily,

我都add左你啦.     我都係成日響公司msn架.     公司得閒麻. 返家要服侍大小姐, 仲忙過返工呀.  

放心, 我陪你, 我都未買書包.  

bbqueen,

原來你女都係香兒呀. 真係有緣, 你女返幾時架? 佢好返未呀? 今日有無返學呀?    

ahkila,

嘩... 咁你真係有一個圖書館俾阿女囉.     有無興趣響呢到做下生意呀, 你女睇完果D, 放2手出來俾我地呀.     話定你年年都入貨.  

carlily
賓在追唔切.我都好擔心我囡囡升小一後會唔習慣,我怕佢太BB.

ShashaMama
‹ 上一主題|下一主題