用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~
樓主: Bebichhichi
go

08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~ [複製鏈接]

hehe, 我都報左cannan, 你係咪都係 waterloo rd. 果間呀?

原文章由 ronni 於 07-8-10 00:59 發表
cannan今日都打比我話黎緊會oct/nov interview, 到時再通知咁講~

唔該,我想問下幼兒園係幾時開學架,我個b而家14個月喇,係咪15個月就可以報呢?

原文章由 sun020112 於 07-8-10 17:51 發表
hehe, 我都報左cannan, 你係咪都係 waterloo rd. 果間呀?

I will submit application form to this Cannan school (full day) N1.

不好意思,我想問下想報金巴倫迦南的pg,BB是否要15個月後才可以讀?
因為我個BB宜家10月大(他是0610BB),是否應該都是08-09讀NI,但要明年10月先插班?
我又想想地讀迦南,是否應JOIN pg先?因可以不用in。

那現在應該上網報左NI先,是嗎?

希望有人解答我啦!萬謝!

原文章由 LMP 於 07-8-11 23:39 發表
不好意思,我想問下想報金巴倫迦南的pg,BB是否要15個月後才可以讀?
因為我個BB宜家10月大(他是0610BB),是否應該都是08-09讀NI,但要明年10月先插班?
我又想想地讀迦南,是否應JOIN pg先?因可以不用in。

那現在應該上網報左NI先,是嗎?

希望有人解答我啦!萬謝!

係ar...pg要15個月至上得~~
join左pg係可以不用interview直升N1,
不過幾時上網報名??,你不如 學校問la,咁你會清楚d嘛~~

如題

各位媽咪,我個女明年五月便2歲了,是否現時要為她報名明年的幼兒班呢?請問有冇港島區好的幼兒班介紹?thx.

原文章由 Chrisoni 於 07-8-8 17:05 發表
我都住 TKO, 有沒有好的 PLAYGROUP 介紹 ?
PLS ADVISE.

坑口KIDPLAYHOUSE, 我見環境幾乾淨:)

孖bJAN

請問係邊架, 我有興趣呀

原文章由 孖bJAN 於 07-8-12 20:14 發表

坑口KIDPLAYHOUSE, 我見環境幾乾淨:)

原文章由 Bebichhichi 於 07-8-13 12:48 發表
孖bJAN

請問係邊架, 我有興趣呀

在坑口海悅豪園商場, tel: 27055123, 我見好多外籍小朋友讀, 導師是西人.

問佐,最少要18months先可以去
2 years and above 先有星期六,其他要weekdays

原文章由 孖bJAN 於 07-8-13 17:09 發表

在坑口海悅豪園商場, tel: 27055123, 我見好多外籍小朋友讀, 導師是西人.

[ 本文章最後由 hellodirty 於 07-8-14 13:22 編輯 ]

請問有冇媽咪知道迦南playgroup用什麼語言授課? 英語還是廣東話?

啟思幼稚園~~啟基小學

啟思小學附屬幼稚園~~啟思小學~~啟思中學

請問這兩間啟思主要有什麼不同? 那一間較好?

any comment on St Paul's Nursery in Causeway Bay?

原文章由 SweetBaby2006 於 07-8-14 13:52 發表
請問有冇媽咪知道”迦南”的playgroup用什麼語言授課? 英語還是廣東話?

用廣東話教的~~

簽名被屏蔽

hi cheerful-bb,

Long time no see la.

原文章由 cheerful-BB 於 07-8-15 00:45 發表
Hi ronni,

Long time not chat......do you remember me (babysling).

We are also looking for school now.

Are you moved?

We also joined PIPS playgroup........seem the surround is good but ...

孖B 6月都2歲,暫時會返九龍塘迦南PG,N1再諗下繼續or轉其他
想係基督教學校又唔想太辛苦/過淺,兩個的學費又要負擔得起,真係好頭疼,諗過下的n1有迦南,九龍靈糧堂,啟思,k1會試下培正,民生最怕到時收一個唔收一個
大妹桐桐 Daphne  細妹珩珩 Carrie  

Monty
我都收到CANNAN電話呀
又係話10/11月再 INTERVIEW呀!!

原文章由 Monty 於 07-8-9 11:08 發表
hi car817ho

我頭先收到cannan ,佢話收到份form,
咁會10/11月再 約interview時間....

我心情要d緊張tim...

新紮媽媽
你報左未呀,迦南可以上網填FORM嫁!!

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-10 02:23 發表

下...又話sept 先可以交表既???? ....咁即係我而家都可以上網填左表報n1 張form 先呀???

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題