用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1>
樓主: Oscar媽
go

升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1> [複製鏈接]

醒目開學勳章

醒目開學勳章

各位:

呢 2 日咁靜既!!
小朋友放暑假連媽咪都放暑假..

原文章由 Oscar媽 於 07-7-24 16:50 發表
各位:

呢 2 日咁靜既!!

放暑假? 我都想呀....日日咁熱仲要返工, 都咪話唔辛苦, 大家有咩消暑的方法?

原文章由 Oscar媽 於 07-7-24 16:50 發表
各位:

呢 2 日咁靜既!!

等我講吓啦
星期一同浩楠去咗做義工,帶咗D5,6歲小朋友去科学館,超幸苦,到處走叫唔停 。帶人哋D小朋友去玩,超大壓力。

candy
康康游水点呀。
浩楠都有去學,不過係大表哥教,教三个,表姊,3表哥同浩楠
no pay ok

各位:

呢 2 日咁靜既!!

oscar
學golf点呀。

原文章由 liwoodma 於 07-7-24 17:11 發表

放暑假? 我都想呀....日日咁熱仲要返工, 都咪話唔辛苦, 大家有咩消暑的方法?

最消暑,係屋企唔work,做隻猪, ,我已经比猛烈的陽光晒lo了。雀斑在我臉上滋擾了。屋企D电費標升了。: :

醒目開學勳章

oscar  學左 5 堂都算叫有板有眼
可能佢有興趣 la..

原文章由 mimicheng 於 07-7-24 21:04 發表

oscar
學golf点呀。

醒目開學勳章

睇自己一定冇問題..
但人地小朋友係大壓力 d

原文章由 mimicheng 於 07-7-24 20:58 發表

等我講吓啦
星期一同浩楠去咗做義工,帶咗D5,6歲小朋友去科学館,超幸苦,到處走叫唔停 。帶人哋D小朋友去玩,超大壓力。

原文章由 Oscar媽 於 07-7-23 07:21 發表
billysim

你係咪比 bk 食左 d 字呀!!

係啦又食左d字
[table][tr][td]我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折, 我有朋友話係原宿低到1折tim呀 所以日本減價真係好誇張嫁, 同一樣野d價錢係一日比一日跌價可以平一個double, 今次主要都係GAP道買褲比阿仔真係好鬼平幾佰->仟幾YEN, 仲買左件牛仔褸都係1,900YEN, 不過今年D鞋仔D款唔係太吸引所以無買, 另外仲去左COMME CA ISM又係減得好誇張係呢道就買左D衫&鞋比阿仔,  除左買野外就去左海洋

原文章由 billysim 於 07-7-24 23:42 發表

係啦又食左d字
我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折,  ...

我真係比BK激死辛辛苦苦打左好多字出到黎又無晒 , 究竟幾時先可以正常返呀

原文章由 mimicheng 於 07-7-24 21:02 發表
candy
康康游水点呀。
浩楠都有去學,不過係大表哥教,教三个,表姊,3表哥同浩楠
no pay ok

mimi,
康康,10堂游泳班已經完咗好耐啦,手指聯咗針之後都已經冇去上堂,上星期五先去完醫院復診,
浩楠游水一定好叻,因起我心目中係一個運動健將
Charles Chan

醒目開學勳章

billysim

其實 bk 係唔可以同"口"字邊既口語化字..
如果用左就出唔晒段 post
例如" 0岩, 0個.,0既.呢 d 口語化既字呀!!如果好似我咁打就可以 la

bk 已經開始正常 ga la

原文章由 billysim 於 07-7-24 23:47 發表

我真係比BK激死辛辛苦苦打左好多字出到黎又無晒 , 究竟幾時先可以正常返呀

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 07-7-25 07:48 編輯 ]

原文章由 candy9996 於 07-7-25 00:21 發表

mimi,
康康,10堂游泳班已經完咗好耐啦,手指聯咗針之後都已經冇去上堂,上星期五先去完醫院復診,
浩楠游水一定好叻,因起我心目中係一個運動健將

康康
浩楠放個頭入水,得2秒死唔死,经常飲水,又吓吓叫呀媽,表姊8歲,末學過,但學咗2堂已經得得哋自由式。大表哥話嘉嘉学8堂一定得。我想大D學好D。這个暑期玩吓啦。

原文章由 liwoodma 於 07-7-24 17:11 發表

我的消暑方法就係返工, 因為公司的冷氣好勁, 到要着外套。放工返屋企好熱, 因為d左鄰右里大部份都開緊冷氣, 如果熱到頂唔順我都要開, 不過今年都係開咗3次咋, 如果開都set定時間制, 晨早5點就關, 之後再開風扇:)

醒目開學勳章

我公司同你公司一樣個冷氣凍到飛起呀!!
你咁勁屋企都係開左 3 次咋
我要日日開呀!!

[quote]原文章由 jessieoh 於 07-7-25 08:41 發表

我的消暑方法就係返工, 因為公司的冷氣好勁, 凍 到要

醒目開學勳章

上午
第一組:
屈希潼 - WATHT
陳子維
湯持正 (Boosko) - Boosko

第二組:
黃家聰 (Oscar) - Oscar媽
鮑禮桓(Liwood) - liwoodma
陳俊滐 (Catis) - jessieoh

第三組:
黃丞佑 - ophelia
莊子韻 - chongtszwan
何晉毅 - OscarHo
何梓雋 (Marius) - mayleung
胡卓鋒 - icytam41

下午
第一組:
沈銳恆 - billysim
陳樂軒 - ponysee
伍晉樂 - b_B
羅凱庭 - TingTing55
陳科諺 - ForYinMaMe

第二組:
浩楠 - mimicheng
洪啟軒 - KaiHinMaMa
陳灝康 - candy9666
趙詠彤 - chiuwingtun
郭子琳
張柏熙

第三組
佘卓盈 - hanshing
柳詠珊 - shanshan1010
楊其謙 (Oscar) - msnicoleng

上午
第一組:
屈希潼 - WATHT
陳子維
湯持正 (Boosko) - Boosko

第二組:
黃家聰 (Oscar) - Oscar媽
鮑禮桓(Liwood) - liwoodma
陳俊滐 (Catis) - jessieoh

第三組:
黃丞佑 - ophelia
莊子韻 - chongtszwan
何晉毅 - OscarHo
何梓雋 (Marius) - mayleung
胡卓鋒 - icytam41
LingLing - LLYY

下午
第一組:
沈銳恆 - billysim
陳樂軒 - ponysee
伍晉樂 - b_B
羅凱庭 - TingTing55
陳科諺 - ForYinMaMe

第二組:
浩楠 - mimicheng
洪啟軒 - KaiHinMaMa
陳灝康 - candy9666
趙詠彤 - chiuwingtun
郭子琳
張柏熙

第三組
佘卓盈 - hanshing
柳詠珊 - shanshan1010
楊其謙 (Oscar) - msnicoleng

[ 本文章最後由 LLYY 於 07-7-25 12:34 編輯 ]

原文章由 Oscar媽 於 07-7-25 07:47 發表
billysim

其實 bk 係唔可以同"口"字邊既口語化字..
如果用左就出唔晒段 post
例如" 0岩, 0個.,0既.呢 d 口語化既字呀!!如果好似我咁打就可以 la

bk 已經開始正常 ga la

原來係o甘!!

原文章由 jessieoh 於 07-7-25 08:41 發表
我的消暑方法就係返工, 因為公司的冷氣好勁, 凍 到要着外套。放工返屋企好熱, 因為d左鄰右里大部份都開緊冷氣, 如果熱到頂唔順我都要開, 不過今年都係開咗3次咋, 如果開都set定時間制 ...

Hi jessieoh

收到d相la有兩張有佘卓盈我轉左比hanshing la, o吾該晒妳另外我老細好慳錢所以公司d冷氣o吾凍嫁 , 我地自己要加把風扇仔係台到tim嫁.

[ 本文章最後由 billysim 於 07-7-25 13:12 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題