用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才08小一家長會
樓主: 中天英
go

優才08小一家長會 [複製鏈接]

軍魁星:
恭喜妳呀、能夠收到電話通知、正明妳囡囡好醒目、做父母的一定開心不得了。妳囡囡眼珠又圓又大、好可愛、聽老人家說、眼珠又圓又大的人、是可靠直得信賴的。好啦現在安心囝囝同囡囡可入讀一間咁好的學校、放下心頭大石安心晒 妳就好啦可鬆一口氣、我現在要忙於為個仔努力爭取入讀gt:-| 雖然不知結果如何、但我會盡力去做好、就算唔得至少我有為個仔盡過力嘛

簽名被屏蔽

原文章由 中天英 於 07-8-22 00:09 發表

軍兄,

恭喜你。

雖然係我講兩邊收先至有電話既, 仲要等多幾日先知眞正結果, 但係而且我仲係好緊張, 心裹十五、十六, 好担心細仔入唔倒。

我唸依幾晚都幾難訓得着嘍。

多謝!

我都好明白大家的心情,現在就好似部份揭盅一樣,我只是有幸係第一個被揭倒的。  

照估計,最快應該要到星期四才有信通知。希望呢度各位都有好消息。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 情常在 於 07-8-22 00:23 發表
軍魁星:
恭喜妳呀、能夠收到電話通知、正明妳囡囡好醒目、做父母的一定開心不得了。妳囡囡眼珠又圓又大、好可愛、聽老人家說、眼珠又圓又大的人、是可靠直得信賴的。好啦現在安心囝囝同囡囡可入讀一間咁好的學 ...

多謝你啊, 我最鐘意聽老人家說話, 真係好有道理.

希望可以同你小朋友做同學.

我現在要忙於為個仔努力爭取入讀gt:-| 雖然不知結果如何、但我會盡力去做好、就算唔得至少我有為個仔盡過力嘛ops:" />ops:" />

情常在~你仲乜好似好悲觀咁ah????大家加油ah!希望在後天ah!
結果都未知可以做乜去爭取呢???
如果今次衰gor!!嗚嗚隰 我都會三跪......九叩.....叩門叩到佢俾我一家人的誠意打動和熔化!!hahahah

[ 本文章最後由 Bluecat 於 07-8-22 01:47 編輯 ]

軍生:
恭喜恭喜 :

原文章由 軍魁星 於 07-8-21 20:21 發表

報到!!!  第一個正式報到.

下午馮副校來電, 話小女 interview 表現幾好, 問我地揀TKo or MK, 我地揀左 MK.  佢話過兩日會正式有信通知.

希望可以同各位苦候中的小朋友一起做同學.

Farm,
昨日收到馮副校長電話,終於放下心頭大石喇!

醒目開學勳章

下午馮副校來電, 話小女 interview 表現幾好, 問我地揀TKo or MK, 我地揀左 MK.  佢話過兩日會正式有信通知.

恭喜晒!

今朝上嚟至先見到!恭喜哂!
維尼媽

原文章由 kae 於 07-8-21 21:00 發表
唔係喎,好似係維尼媽講架
yee...咁中天英唔知有無收都電話呢?? 佢地"中軍"雙雄機會好大喎

肯定係中天英講㗎!因為我唔係無間道囉!
維尼媽

原文章由 beesbees 於 07-8-22 09:19 發表
Farm,
昨日收到馮副校長電話,終於放下心頭大石喇!

都要講聲恭喜!歡迎你加入 GT 大家庭!
維尼媽

情常在 ,

努力加油!暫未有消息吧,仍有希望嘛

AFSL

軍魁星:
恭喜妳呀、能夠收到電話通知、正明妳囡囡好醒目、做父母的一定開心不得了。妳囡囡眼珠又圓又大、好可愛、聽老人家說、眼珠又圓又大的人、是可靠直得信賴的。好啦現在安心囝囝同囡囡可入讀一間咁好的學 ...

beesbees:

恭喜晒! 又多一個準優才家長!

情常在:

我地會同妳仔仔打氣!

中兄,

不需這樣担心,你對學校有這麼多認識,大仔又是GT學生,相信問題不大,只須多等一、二天吧

AFSL

原文章由 中天英 於 07-8-22 00:09 發表

軍兄,

恭喜你。

雖然係我講兩邊收先至有電話既, 仲要等多幾日先知眞正結果, 但係而且我仲係好緊張, 心裹十五、十六, 好担心細仔入唔倒。

我唸依幾晚都幾難訓得着嘍。

尋晚忽然又回想當日interview經過,我諗如果係今日先in, 我會自信好多同知道點答. 當日得個驚字.

尋晚囡囡忽然肯講當日第一次interview經過,佢話當日好多問題唔識答, 英文同普通話唔識聽. 收左佢真係執到啦.

原文章由 hui1206 於 07-8-22 00:39 發表

加油

多謝各位支持

原文章由 Bluecat 於 07-8-22 01:02 發表

情常在~你仲乜好似好悲觀咁ah????大家加油ah!希望在後天ah!
結果都未知可以做乜去爭取呢???
如果今次衰gor!!嗚嗚隰 我都會三跪......九叩.....叩門叩到佢俾我一家人的誠意打動和熔化!!hahahah

其實我都唔知自己是否悲觀、我祗是心想計計數、gt有千幾人爭九十幾個學位、而報讀gt的學生、大多數都是叻仔叻女、唔會差得去邊。自問自己個仔又坐唔定成仔跳跳虎似的、我心想打定叩門信到時真唔收、我都可以盡快做嘢 我相信今年會多了更多人識得叩門、今年叩門都要更花心思、gt咁多人到訪叩門、相信gt要考慮換上一度堅硬無比的門、先至無咁易比人叩爛

原文章由 淡然 於 07-8-22 13:37 發表
尋晚忽然又回想當日interview經過,我諗如果係今日先in, 我會自信好多同知道點答. 當日得個驚字.

尋晚囡囡忽然肯講當日第一次interview經過,佢話當日好多問題唔識答, 英文同普通話唔識聽. 收左佢真係執到啦.

看到妳這篇留言、比我多了一點希望
‹ 上一主題|下一主題