用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院王余家潔紀念小學 TKO東華三院王余家潔紀念小學ge家長入黎傾 ...
樓主: 嵐嵐21
go

TKO東華三院王余家潔紀念小學ge家長入黎傾 [複製鏈接]

原文章由 WENDY 於 08-3-20 14:40 發表
嵐嵐21,

係呀!~

MAMAEVA,

係呀我囡囡都係 1D, 囡囡話你囡囡有好多糖

Wendy, 嵐嵐21
係呀, 婆婆同阿姨成日買零食比佢, 佢一個人邊食得咁多喎, 咁咪帶多d返學校同同學分享囉  呢次悠長假期後又有好多零食la, 不如叫你地d囡囡都幫口食la.

各位考試la.......加油呀

原文章由 嵐嵐21 於 08-4-15 23:52 發表
各位考試la.......加油呀

哈哈,考完lu,呀媽同呀女都可休息了

呀囡昨天同我講,有個同學仔鬧佢,所以佢唔係好開心. 我問佢,同學鬧妳嘜嘢吖?呀囡話:咪"痴媽筋"law,,我都唔知點解,可能係痴線噤解la,係唔係吖 (我O晒咀,唔識答)

原文章由 嵐嵐21 於 08-4-18 23:45 發表
呀囡昨天同我講,有個同學仔鬧佢,所以佢唔係好開心. 我問佢,同學鬧妳嘜嘢吖?呀囡話:咪"痴媽筋"law,,我都唔知點解,可能係痴線噤解la,係唔係吖 :surpris ...

呀女有無講係邊個同學呀?

原文章由 嵐嵐21 於 08-4-18 23:45 發表
呀囡昨天同我講,有個同學仔鬧佢,所以佢唔係好開心. 我問佢,同學鬧妳嘜嘢吖?呀囡話:咪"痴媽筋"law,,我都唔知點解,可能係痴線噤解la,係唔係吖 :surpris ...

WENDY, 嵐嵐21

唔好講話"痴媽筋", 我個女成日都話"賴野", "咬柴"等等... 你地個囡囡有無同你地讀呢首詩呀

牀前明月光, 阿媽煲靚湯, 阿爸落毒藥, 全家死清光

我地聽完之後唔知好怒定好笑.... , 學校真係一個大染缸 , 佢有時講左d野, 我都同佢講話呢d係壞人講既說話, 小朋友唔好學同埋以後唔好再講啦.

原文章由 MaMaEva 於 08-4-21 14:16 發表

WENDY, 嵐嵐21

唔好講話"痴媽筋", 我個女成日都話"賴野", "咬柴"等等... 你地個囡囡有無同你地讀呢首詩呀

我地聽完之後唔知好怒定好笑. ...

MaMaEva : 我又無聽到呀女背這詩wor.但係睇完真係笑死我

原文章由 yy02 於 08-4-19 20:16 發表

呀女有無講係邊個同學呀?

yy02 : 有吖,所以我同班主任投訴咗la

原文章由 MaMaEva 於 08-4-21 14:16 發表

WENDY, 嵐嵐21

我地聽完之後唔知好怒定好笑. ...

我個女又無講過呢D野BOR,會唔會你們果班有D頑皮學生講呢?

原文章由 yy02 於 08-4-30 23:51 發表

我個女又無講過呢D野BOR,會唔會你們果班有D頑皮學生講呢?

yy02 :我問過老師會唔會我哋嗰班突別曳呢?老師話其實我哋嗰班算最乖la

派左成績表初稿, 你地囡囡d成績ok嗎? 琛琛
E Writing 唔合格呀  , 體育科得c, 唔知係考d乜呢. 不過平均分比第二段考試高左少少, 算係有進步.
琛琛仲話老師比左3分佢, 話佢成績有進步(唔知真定假), 你地囡囡有無呀.

原文章由 MaMaEva 於 08-5-3 09:52 發表
派左成績表初稿, 你地囡囡d成績ok嗎? 琛琛
E Writing 唔合格呀  , 體育科得c, 唔知係考d乜呢. 不過平均分比第二段考試高左少少, 算係有進步.
琛琛仲話老師比左3分佢, 話佢成績有進步(唔知真定假), 你地囡囡 ...

我個女今次平均分少了0.05分 又係比常識啦底分 佢體育B同上次一樣,E WRITING佢都合格,但都比上次少了成5分,其他英文就同上次同分,所以英文總分都係啦底了,上次英文全級考11,我想今次無了, 我諗今次既E WRITING係深了掛!!反而中文呀女就好了

等星期五家長日後, 再詳細睇吓張成績表先. 不過好奇怪係上次考試, 琛琛 E Oral, E Listening... 仲有幾科係第一名(1/141), 我都唔係好相信架. 唔知學校係點計分架呢

原文章由 WENDY 於 08-5-11 01:29 發表
囡囡今次考試都有進步, 零點幾分咁多多啦 , 希望KEEP住咁就好囉!

我個女退步了0.幾分,但個名次就後了好幾名了

囡囡今次考試都有進步, 零點幾分咁多多啦 , 希望KEEP住咁就好囉!

wendy : 噤......米要買nds

原文章由 yy02 於 08-5-11 21:21 發表

我個女退步了0.幾分,但個名次就後了好幾名了

yy02 :唔緊要la,我個女咪又係....... 中文差咗,常識就好咗.......名次都.....ok啦

阿女平均分高左少少, 但名次同上次一樣(全班), 但全級名次就前左幾個 , 算啦有少少進步已經好開心, 唔想迫得咁緊.
你地有無睇學校個考試龍虎榜呀, 何詠珊好勁呀, 中文同數學全級第一名. 佢係1d班第一名(平均分有96點幾). 佢媽咪講比我知架.
我地每朝返學時都喺途中見面(大家都係住新都成2期), 所以一路行一路傾計. , 詠珊佢真係好叻女. 琛琛學到佢少少都唔錯.

原文章由 MaMaEva 於 08-5-14 14:17 發表

阿女平均分高左少少, 但名次同上次一樣(全班), 但全級名次就前左幾個 , 算啦有少少進步已經好開心, 唔想迫得咁緊.
你地有無睇學校個考試龍虎榜呀, 何詠珊好勁呀, 中文同數學全級第一名. 佢係1d班第一名(平 ...

MAMAEVA,

可唔可以幫我訪問下佢媽咪呀女係讀邊間幼稚園o架?佢媽媽係咪全職媽咪?thx

原文章由 MaMaEva 於 08-5-14 14:17 發表

你地有無睇學校個考試龍虎榜呀, 何詠珊好勁呀, 中文同數學全級第一名. 佢係1d班第一名(平 ...

佢係全級第一名呀!

原文章由 yy02 於 08-5-15 23:18 發表

MAMAEVA,

可唔可以幫我訪問下佢媽咪呀女係讀邊間幼稚園o架?佢媽媽係咪全職媽咪?thx

yy02

問左啦, 穎珊讀保良局易澤峰幼稚園(寶琳邨嗰間), 佢媽咪應該係最近先做全職媽媽, 因為開學時何太話佢要返工, 個女要參加課後延續班, 等佢放工後先接穎珊放學.  但最近佢帶完返學後, 仲同其他媽咪一齊傾計, 唔使趕住返工.
真係好, 我都想轉工呀.... 諗緊...... 好茅盾......
‹ 上一主題|下一主題