用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

原文章由 正46 於 07-11-14 08:47 硐表
冇上幾日, BK 又打回原形唔可以將新0既擺係前面...

我又係, 全部係舊的在前

早晨呀大家
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

annie,
  笑笑笑  世界更美妙麻
對,要取決於自己..唔好比佢支配做人:D

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 09:07 硐表

格格

日子點樣過, 都要過係咪 只決定在於你自己揀用咩心情去過 ....笑笑笑, 輕鬆最簡單

sorlo

咁您有無發現覆完會識得返去您覆左既 post 果度呢 ?

原文章由 sorlo 於 07-11-14 10:33 硐表

早晨呀大家

Alice

記住唔好帶住煩惱入眠 ....

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:35 硐表
annie,
  笑笑笑  世界更美妙麻
對,要取決於自己..唔好比佢支配做人:D

覆完我只係見到自己個post 咋
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

2B,
原本我都好眼訓 但鬧一鬧大山又 精神晒..
未順道巡下午夜鋪囉

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 09:10 硐表
Good morning ALL !

Alice

多謝呀,但係您咁夜上黎我頂唔住架 ......

原文章由 sorlo 於 07-11-14 10:33 硐表

早晨呀大家

sorlo

你一出完呢個post, 即變佐'新的在前'

2b,
但係依家又去番最後.....

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 09:13 硐表

但係 BK 識得覆完 POST 去番最近既貼,即係有進步喇...

sorlo

今朝見到自己個 post 係最尾 = 最新既 post

家下又有番新的在前 .....

原文章由 sorlo 於 07-11-14 10:38 硐表
覆完我只係見到自己個post 咋

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:43 硐表
2B,
未順道巡下午夜鋪囉

alice

你要爭取時間休息, 捱攰身子就唔好:cry: :cry: :cry:

Alice

即係大山仲未,咁夜 ? ....

細 B 話今晚唔去接大 B 機喇,太夜,要 聽日要返學喎 ....

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:43 硐表
2B,
未順道巡下午夜鋪囉

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:44 硐表
2b,
但係依家又去番最後.....

alice

唔好 .......世界不斷變, 我地以不變應萬變

homama,
努力加油:)
我已經將一切家務化為烏有0拿...
今晚頂唔順落街食..剩做阿四拖地吸塵囉...

主任信得過:D 阿女有料讀得到一定全力支持啦,
有否考慮搬到附近呢..??不過真是雞肋咯.....
或者hb長做妹妹柴可夫斯基....有埋教育津貼更加perfect:loveliness:

[quote]原文章由 Homama2004 於 07-11-14 09:20 硐表
早晨各位!!
今日大老細公幹返來,只可上來講聲hi bye

Alice,希望你動物園搬完有好日子過啦!! 聽你講國事家事真係登你煩.....好彩你一向樂觀 記住家務甚麼都化煩為簡就算

2b,小鴨都會報港島兩間直資,係佢主任極力推薦便試下啦!!但成2/4萬學費真係好重皮呀!!!還要長途跋涉咁返6年學....雖然我有教育準貼但好驚一下無得做便大件事.....所以就算考到都唔知讀唔讀好囉......

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 10:47 硐表
Alice

細 B 話今晚唔去接大 B 機喇,太夜,要 聽日要返學喎 ....

2b

細B 啱ga, 大B 攞埋行利出埋閂我諗起碼11點半12點, 再返到home都好晨早lu:idea: :idea:

2b,
多謝關心:loveliness:
我會0拿...:D woo sir sir一向都是樂觀的人..:loveliness:

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 10:36 硐表
Alice

記住唔好帶住煩惱入眠 ....

格格

係囉,最多餐餐都出去食囉,到週末先食屋企,拖地吸塵都唔需要天天做,先搞掂大細山既功課,同埋俾足夠既休息時間自己,唔好 chur 咁盡,要留力呀 .....

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:52 硐表
homama,
努力加油:)
我已經將一切家務化為烏有0拿...
今晚頂唔順落街食..剩做阿四拖地吸塵囉...

主任信得過:D 阿女有料讀得到一定全力支持啦,
有否考慮搬到附近呢..??不過真是雞肋咯.....
或者hb長做妹妹柴 ...

2b,annie
大山唔自律..襯我地未放工偷懶.搞到要做功課做到好夜
hb陪佢要佢負責任做完為止..我話你唔律己.. 唯有
阿媽將你律一律...我比空間自由你...你都唔珍惜
妳地估.. 終於搞到幾點?

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 10:47 硐表
Alice

長老

我以為細 B 玩野,反覆問左佢幾次,今朝在問多一次,答案都係一樣 ..... : : : :

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 10:53 硐表

2b

細B 啱ga, 大B 攞埋行利出埋閂我諗起碼11點半12點, 再返到home都好晨早lu:idea: :idea:

2b,
證明細B已經識得分吋了 auntie alice比10個叻仔佢:loveliness:

Alice

Alice

俾 D 時間大山調節,佢可能一下子冇人理,有一點過度興奮,晚晚都搞到咁夜,您估佢會覺得好好玩咩 ....

原文章由 alicetong 於 07-11-14 10:58 硐表
2b,annie
大山唔自律..襯我地未放工偷懶.搞到要做功課做到好夜
hb陪佢要佢負責任做完為止..我話你唔律己.. 唯有
阿媽將你律一律...我比空間自由你...你都唔珍惜
妳地估.. 終於搞到 ...
‹ 上一主題|下一主題