用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sleepingbo
go

08-09崇真K2繼續Talk [複製鏈接]

原帖由 IrisLau 於 08-10-24 15:40 發表
你地5號旅行會帶咩食物?上年自己整三文治, 今年諗住買麵包帶紙包飲品...愉懶

其實都係帶乾糧去,我都係懶!
3E 嵐嵐

原帖由 namnam320 於 08-10-27 11:25 發表

其實都係帶乾糧去,我都係懶!

我都唔會整啦 !  買 bread &紙包飲品算啦 !

學校去旅行,話要穿整齊運動衫褲,
咁係咪即係冬季校服o個套?
咁嘰天氣,好似好熱下喎

如果天氣太熱,可唔可以穿白長褲+短袖校衫
3E 嵐嵐

namnam,

著番白長褲+短袖校衫就可以.

下午班同學仔係咪同上午班同一日旅行, 即係11月5日?

原帖由 namnam320 於 08-10-27 16:22 發表
學校去旅行,話要穿整齊運動衫褲,
咁係咪即係冬季校服o個套?
咁嘰天氣,好似好熱下喎

如果天氣太熱,可唔可以穿白長褲+短袖校衫 ...

原帖由 IrisLau
namnam,
著番白長褲+短袖校衫就可以.
下午班同學仔係咪同上午班同一日旅行, 即係11月5日?

當然同一日啦!
除左國際部就係11月6日,通告有寫!
3E 嵐嵐

昨日我個仔自行回家!  
校車ee不知我エ人沒有來接他,被小朋友下了車,今日so生 ,話俾我知ee被炒,我心有点不舒服!你們覺得處

理得嚴重嗎?
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

can't login at this topic
原帖由 namnam320 於 08-9-26 10:10 發表

你部電腦壞左呀?呢排k2呢處好靜

今日生日會,尋晚嵐嵐臨訓前話我知,要帶雞翼回去,究景係咪真?咁夜,我點都整唔切啦
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

我從來都無諗過自己個小朋友係咁既情況下獨自回家, (雖然我都有過問我小朋友落校車時一個人識唔識得返家?佢答話唔識)...

so生咁做係啱既, 唔係個個小朋友都識得自行返家, 無事發生還好, 有事發生so生要負好大責任, 佢點負擔得起, 所以炒左個不負責任既ee, 你唔使唔舒服...

原帖由 sleepingbo 於 08-11-5 22:34 發表
昨日我個仔自行回家!  
校車ee不知我エ人沒有來接他,被小朋友下了車,今日so生 ,話俾我知ee被炒,我心有点不舒服!你們覺得處

理得嚴重嗎? ...

原帖由 sleepingbo
昨日我個仔自行回家!  

理得嚴重嗎? ...

我覺得so生應該咁做,話晒佢地咁細個,冇埋由就咁放個幼稚園學生o係街上,如果唔見家長接送,理應打電話給家長!
我都試過遲來,個校車司機都打電話通知我,冇理由獨自放佢街上
呢次事件,昇仔好叻仔,好彩佢識番屋企,如果有嘜意外,佢地難辭其疚,我覺得要張此事通知家教會,方便佢地跟進,以防同樣事件發生!

你地尋日冇去旅行,嵐嵐話昇仔唔去!

好耐冇見你上來呢度?好嗎?

3E 嵐嵐

原帖由 IrisLau 於 08-11-6 10:09 發表
我從來都無諗過自己個小朋友係咁既情況下獨自回家, (雖然我都有過問我小朋友落校車時一個人識唔識得返家?佢答話唔識)...

so生咁做係啱既, 唔係個個小朋友都識得自行返家, 無事發生還好, 有事發生so生要負好大責任,  ...

也很擔心 !  真的希望不會再發生同樣事件 !

搞到ee失業,好似有d不好!好彩陞仔識自行回家,否则不敢想像!
我昨天同陞仔去了ocean park,因平日少人d!
旅行好玩嗎?
我依家常常照顧bb同返工,所以少了上來!

旅行d小朋友玩得好開心, 個公園夠晒大, 可以係草地走黎走去..但個日我個女果班有個小朋友被玩具旋轉葉介親塊面留血, 喊得好可憐, 我見到都驚驚地...

有兩個小朋友得係無乜私人時間, 我都係襯返工時上bk...返到屋企就要睇住兩個小嘩鬼...

原帖由 sleepingbo 於 08-11-7 10:47 發表
搞到ee失業,好似有d不好!好彩陞仔識自行回家,否则不敢想像!
旅行好玩嗎?
我依家常常照顧bb同返工,所以少了上來! ...

原帖由 sleepingbo
旅行好玩嗎?
我依家常常照顧bb同返工,所以少了上來! ...

就好似IrisLau所講,公園好大,小朋友好多空間走,我覺得好過上次黃金海岸
我個女同其中一位叫文晞的同學仔,形影不離,成個旅行都拖住手一齊玩,真係friend過打band, 攪到我都同佢媽媽一齊玩:D :D
平日去ocean park係好D,我都好耐冇去
其實有多個小朋友,真係忙好多,我都係番工先上網咋
3E 嵐嵐

我今朝自行幫囡囡著長袖校服, 下身仍然係長白褲, 費事凍襯

請問你地有無收到較早前訂既懇親會dvd?

原帖由 IrisLau
請問你地有無收到較早前訂既懇親會dvd?

我到E+都未收倒!
3E 嵐嵐

我親呢幾日,都換左冬季校服,嵐嵐D感冒真係醫極都唔好,攪到成日要帶口罩番學 ,又唔可以請成個星期病假
3E 嵐嵐

我係上午 低禮班, matthew

上次去大埔公園好好玩, 地大好大, 比黃金海岸多花草樹木, 有甲蟲屋 ... 下次自己都去多一次. 又可以跟已前 d 幼正班同學一起玩 ...

facebook : [email protected]
歡迎 低禮班同學, 07-08年 幼正班老師同學 join 我 facebook 聊聊

photo album : http://picasaweb.google.com/woopokyin/November2008#
有最新大埔公園照片

matthew 媽媽:

你影d相好靚喎, 尤其係d花....雖然我囡囡係低信班, 但係你d相度又見到幼仁班的舊同學仔..

我上星期日再去多次大埔公園, 同我家姐既兩個小朋友加埋自己果兩個, 四個玩得非常開心...真係值得去呢

原帖由 mattwoo 於 08-11-11 22:45 發表
我係上午 低禮班, matthew

上次去大埔公園好好玩, 地大好大, 比黃金海岸多花草樹木, 有甲蟲屋 ... 下次自己都去多一次. 又可以跟已前 d 幼正班同學一起玩 ...

facebook : [email protected]
歡迎 低禮班同學,  ...

hi,
多謝, 亞仔都喜歡跟從前幼班同學一起玩. 現家 同學都分散到不同低班.

係呀, 我影了 d 花花, 可以比亞仔溫習 d 花卉植物, 下星期, 如果天氣暖一點, 我們都會去多一次, 因為真係好玩.

原帖由 IrisLau 於 08-11-12 09:24 發表
matthew 媽媽:

你影d相好靚喎, 尤其係d花....雖然我囡囡係低信班, 但係你d相度又見到幼仁班的舊同學仔..

我上星期日再去多次大埔公園, 同我家姐既兩個小朋友加埋自己果兩個, 四個玩得非常開心...真係值得去呢

...
‹ 上一主題|下一主題