用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

2) bring locker label (貼相片及過膠那張紙) - 係咪要自己攞去過膠ar?
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

回覆 # 的文章

我同你一樣有這些問題

ccaa1

take it easy la, 相信佢既能力, 好快佢地會 handle 倒的.

回覆 # 的文章

係呀!  

我仔個書包都超重.

原帖由 PERRYNMOM 於 08-9-3 23:21 發表
2) bring locker label (貼相片及過膠那張紙) - 係咪要自己攞去過膠ar?

yes, correct

koho
經你一提, 先醒起今日有個新雪櫃送黎我都冇左回事, 一陣去望下, 今日放工回來好趕, 陪訓完而家先有時間, 好彩識到你地, 大家互相對下夾下, 唔係真係好煩:

perrynmom
label明天交bor, 聽日一早你叫工人帶來我屋企我可以幫你過wor, 7:45我出門口前來啦

ccaa1,
relax relax...

今晚真係盛況空前, 全部狀態都是 : on line

心心, 太好了, 我都係啱啱放學返屋企先睇到柏妡的功課,係咪要過有相果張,而star個張只係write wish? 咁我明早叫工人攞落嚟比你,唔該晒.
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

perrynmom
明早7:15-7:45 過膠機熱定等你工人
過有相果張呀))

koho
今晚可以話辛苦過返工, 好似打仗咁

要準備明天上班公事, good night everybody.

心心, 好的

好倦,我都早抖啦,各位1D家長, 我諗我哋都要一段時間去適應,小朋友返新學校,我哋都係同佢哋並肩過渡. 再交流.

星期六我OK,幾點?要帶D乜野來?

原帖由 心心 於 08-9-3 15:50 發表
盧校長今年在簡介會講將D小朋友安排3年同班, 從前聽講是兩年, 有冇人知?

koho,
今個星期六你們ok嗎?

chinfung
希望你得啦, 因為我個仔同展峰開始熟

tatacat
我們打算玩燈籠, 所以是夜晚聚會

bignose/kongsou
bbdou來嗎?

結果我都係無執story book, 因為我見他沒有寫, 又無提, 等佢返去撞下板好d

bbdou
welcome, 帶個仔同埋帶把口就得啦, 月圓晚會只係去relax的1個借口

all 1D家長
o華, 琴晚你地好熱鬧
不過唔知點解,
我係home 點都login入唔到教育王國,
想回應都冇計.

我睇番1C & 1D琴日的homework record,
似乎係班班唔同bor.

bbdou
好野, 你都一齊來玩.

昨晚真係好忙呀.  我成9點先返屋企, 一直攪到成11點幾.  最唔慣要睇咁多通告.

Bignose:
為了亞囡, 我而家連 夜晚都上埋BK搵料

心:
星期六8:00後我都ok.  邊到?
btw, 你開到msn嗎?

Kongsou / chinfung:
你地是住東港城嗎? 我是住新寶城, 都會成日過東港買野.  我地都可約埋去大家的會所玩下喎

tatacat
msn開到啦

Hi, Hi!

不好意思, 我囡囡係1A, 又係係東港城上車, 我都想join下一齊傾下小朋友返學既事, 希望你地唔嫌棄我啦.

tatacat
msn開到, 無問題bor

6/9星期六月圓晚會事項:

帶隊: ccaa1

晚餐->燈籠時間/會所活動
時間: 6:45pm
地點: 調景嶺MTR - EXIT A
參加: 心心, ccaa1, bignose

燈籠時間/會所活動 (不JOIN晚餐)
時間: 7:50pm
地點: 調景嶺MTR - EXIT B
參加: Tatacat

早晨!各位1D班家長,昨晚我仔細問了一位現升P.2家長,有關 LWL 及 TIMETABLE 之內容,分享如下:

每日所帶的書本需連附頁一併帶去.
China studies 是新加入及屬於中學組(暫不需理會)
V.A. 需帶水筆,木顏色,較剪,膠水,鉛筆刨
(除木顏色,其他可放 Locker

LWL (全方位) 他說往年報了兩樣,但基於學校有時放學
或長假期,進度會慢些及人數多需抽籤,但三樣一定有
一樣參加到.

cheukue

原帖由 katyma 於 08-9-4 10:30 發表
Hi, Hi!

不好意思, 我囡囡係1A, 又係係東港城上車, 我都想join下一齊傾下小朋友返學既事, 希望你地唔嫌棄我啦.

Hi katyma / kongous / tatacat:

My son 正是東港城住及上校車 every morning, 小兒是P 1 D 曾展。(山字頂的夆).你地小朋友叫什麼名字有時約一起玩玩吧。

各位家長:
昨晚你們OT開 EC meeting開到好夜oh,家中PC在囝囝房 10:00pm便關門大吉,斷絕對外通信,如果緊急事故請直接 call my wife。千萬個多謝!

心心:
chin fung 話和直希都時常一起,還有和林震光一起哦,(尋人)請問有冇震光家長在此 ?
Sat 晚會permit未出,因可能Sat/Sun 要探外公/婆哦,但如果你們定了時間和玩夜D,好有機會join到。

chinfung
‹ 上一主題|下一主題