用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
樓主: ppww
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

佳寶係冇N1的.
阿囡09年8月會讀朗思LN上午班,
有冇BB會同班呢?
做個朋友

原帖由 jaycee_mami 於 08-12-16 11:55 發表
想請問佳寶係咪無N1?

而宣美係咪唔收細仔?

我BB係細仔 (12/07), 我今日打去嘉心及Think Int'l, 嘉心話N1剩係得下午班有位, 而Think Int'l就係排waiting list.

另外, 有無人去過小蜜蜂 (Honey Bee)?  有親戚帶個女 ...

原帖由 jess1010 於 08-12-15 17:49 發表
hi ppww, can you tell me infomation (phone or website) for talent workshop - playgroup please. many thanks!

hi!佢電話係:23109998
website:http://talentworkshop.blogspot.com

原帖由 ppww 於 08-12-13 18:18 發表

我又係今朝去in喎!過程好似唔洗15分鐘,已經比埋留位費
及走人.無辦法啦!美孚區只得佢有全日n班,
近近地讀住一年先,K1再轉校.

Hi, ppww,
你幫你個女in咗嘉心嗎?你之前唔喺報宣美嗎?
我只登記咗宣美,但未收到電話喎!我還未報嘉心!!

原帖由 ppww 於 08-12-14 21:59 發表

如果唔係一定要讀全日班,就多兩個選擇(朗思同宣美),
其實我都唔係好想阿B讀全日班,一返就返全日,真的
有d擔心也覺得唔係幾好......
因為唔想婆婆再湊阿B,如果阿B讀全日,我返工前就送

阿B返學,爸爸就接放學,咁樣我 ...

ppww,
你指喺你媽媽or婆婆呢?
佢揍得唔好嗎?
我個女主要都喺我媽揍,雖然都見到佢習慣好唔同,但有佢喺度,我好安心返工!

各位美孚家長及BBs

Happy New Year

原帖由 joanne1231 於 08-12-27 21:37 發表

Hi, ppww,
你幫你個女in咗嘉心嗎?你之前唔喺報宣美嗎?
我只登記咗宣美,但未收到電話喎!我還未報嘉心!!

我一共報了3間,另外也報了朗思,不過只有嘉心有全日,
因為都重有好多個月才開學,如果有轉變的話可以讀半日,
所以我3間都報晒.

原帖由 joanne1231 於 08-12-27 21:42 發表

ppww,
你指喺你媽媽or婆婆呢?
佢揍得唔好嗎?
我個女主要都喺我媽揍,雖然都見到佢習慣好唔同,但有佢喺度,我好安心返工!

我阿媽阿B的婆婆,老人家湊各方面始終都唔係幾好,
想完全擺脫為有返全日.

星期六in完宣美了,真係考架,相比嘉心真係乜都無考,
宣美主要係考阿B,無乜問我地野,而嘉心就主要問我地
野同傾談;只係觀察下阿B.
考了認食物同生果,認圖片,擺形狀,玩波同車,喂公仔食野,
同公仔握手,抱公仔.

我個囡(0707)都係上星期六in咗宣美呀, 唔知大家嘅小朋友有冇機會做同學仔呢?

已經收到宣美取錄信了         ,你地有消息未呀?

原帖由 baby_ooll 於 09-1-16 12:38 發表
已經收到宣美取錄信了         ,你地有消息未呀?

我都收倒取錄信喇!你阿B讀上午定下午?
我阿B讀上午,其實係8月開學定9月開學的?
我地要將原本的計劃完全改變呀!
其實我地之前已經在嘉心比了留位費,讀全日的.
而家宣美又收,咁為阿B著想當然選宣美,
不過宣美只有半日班,重要係兩個半鐘.

我個囡都係讀上午班, 呢間幼稚園係9月頭開課的, 好開心佢能夠考入呀, 我有朋友個B上年都考唔到, 之前都有D擔心架, 而家鬆曬, 明天便交留位費了.

你為何想BB讀全日班嘅?  屋企冇人幫到手呀?

原帖由 ppww 於 09-1-17 15:08 發表

我都收倒取錄信喇!你阿B讀上午定下午?
我阿B讀上午,其實係8月開學定9月開學的?
我地要將原本的計劃完全改變呀!
其實我地之前已經在嘉心比了留位費,讀全日的.
而家宣美又收,咁為阿B著想當然選宣美,
不過宣美只有半 ...

恭喜晒...你地既bb可以讀宣美.  我都好鍾意呢間幼稚園,但佢就唔收我囝囝(細b).  

原帖由 baby_ooll 於 09-1-19 11:04 發表
我個囡都係讀上午班, 呢間幼稚園係9月頭開課的, 好開心佢能夠考入呀, 我有朋友個B上年都考唔到, 之前都有D擔心架, 而家鬆曬, 明天便交留位費了.

...

回覆 # 的文章

你好...想問你覺得Talent Workshop點? 現亞b剛上Honey Bee,可能係第一次,所以坐唔定...

原帖由 baby_ooll 於 09-1-19 11:04 發表

...

而家讀半日,為有要做一件我地最唔想做的事,
就係請工人喇!

其實我想問宣美點解會好d呢?可否俾d意見?

其實我都係有請工人揍囡囡, 本身也有媽咪幫手, 請工人方面, 起初都有顧慮, 又未同過陌生人一齊住, 又唔知佢個人品格等等, 但始終倆公婆要搵食, 又唔想媽咪咁辛苦, 至今已就快用完一個合約了, 各方面都比預算中好, 但工人方面當然係要有一大段時間去互相配合啦, 詳情可e-mail交流 "[email protected]"

原帖由 ppww 於 09-1-19 23:46 發表

而家讀半日,為有要做一件我地最唔想做的事,
就係請工人喇!

我都係住美孚,個仔剛in完宣美,勁難,一定要識講野,過左幾關tim!!!好在我個仔講野尚算ok,但好似好多人爭,我貪佢近近地,其實嘉心收了我個仔,即日收,不過環境同師資就麻麻,宣美d老師好d,不過,環境都其實唔係咁好,都係較舊,但都唔知去邊間好!!.....我個仔係07年5月bb,得閒約埋玩呀!!我e-mail:
[email protected]

原帖由 bridge 於 09-1-22 14:06 發表
我都係住美孚,個仔剛in完宣美,勁難,一定要識講野,過左幾關tim!!!好在我個仔講野尚算ok,但好似好多人爭,我貪佢近近地,其實嘉心收了我個仔,即日收,不過環境同師資就麻麻,宣美d老師好d,不過,環境都其實唔係咁好,都係較舊,但都唔知去 ...

嘉心又係收左我個仔,不過我多數唔揀佢了,我嫌地方好似唔太乾淨,至於宣美,我會10th Feb interview, 不過聽完你話好難仲要識講好多野就真係唔駛諗。

回覆 # 的文章

係呀,真係好難,一開始拿了飛機和巴士,問bb係乜來,第二關又拿d假的食物,共四樣,要bb講出每一樣食物的名....總之,要識講野,唔可以唔識講野,之前識得一個家長佢個b大過我個仔一年,佢話佢個仔識得曬考佢的項目,例如問佢眼眼係邊....佢個仔識指,但interview過程唔識講野,結果唔收,所以,宣美interview開宗明義要bb識講野....我都等緊信,我個仔就好肯講野,都算每一個項目都ok,我in時得登在老師面前問bb: bb你在呢間學校讀書開唔開心? 而bb識得答:"開心",希望搏下拿多d分.....
如果唔收,都唔知讀邊間,嘉心就真係麻麻,同我細個時讀的幼稚園差唔多....宣美好d....
‹ 上一主題|下一主題