用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有冇油尖旺, 深水步既媽咪一齊傾下
樓主: January
go

有冇油尖旺, 深水步既媽咪一齊傾下 [複製鏈接]

ic, 我問過朋友佢地話有水上活動. 我諗我可能會4/10-11, 要去睇下有冇房. 請問係係一晚千四定係total千四?
原帖由 annaanna 於 09-3-18 10:56 發表
我book左10-12/4呀﹗我都唔知附近有咩玩o架..... 不過聽人講,個buffet早餐好味過晚餐囉﹗
nil

係千四蚊一晚呀﹗

原帖由 January 於 09-3-18 14:07 發表
ic, 我問過朋友佢地話有水上活動. 我諗我可能會4/10-11, 要去睇下有冇房. 請問係係一晚千四定係total千四?

我地最後都係12-13去長隆玩
大梅沙留番夏天先去玩水. :)

原帖由 annaanna 於 09-3-18 14:47 發表
係千四蚊一晚呀﹗
nil

我都怕天氣未熱玩唔到水o架,不過見佢有個室內泳池都ok o既....

係呢﹗長隆package幾錢o架?

我今日先訂. 其實都好full下.
我訂舊翼果邊, 兩日一夜, 一家三口連大馬戲+動物園門票, 船票, 早餐. 大約二千二到.

hi juneyeung,
你幾號出發, 或者可以約埋一齊玩喎.
原帖由 annaanna 於 09-3-24 12:29 發表
我都怕天氣未熱玩唔到水o架,不過見佢有個室內泳池都ok o既....

係呢﹗長隆package幾錢o架?
nil

最近好小上嚟呀, SORRY......
我係11-12號去, 但我不是住長隆呀, 因為我有個朋友佢地兩公婆係警察, 佢地訂酒店有50%折扣, 但長隆話我地要5間ROOM唔可以, 咁我地改左住忻福酒店, 因好平折左3百幾一晚, 今次我地好多人一齊去, 有5個家庭, 但只係得兩個小朋友, 有D大人會去揼骨,我地會去ZOO呀有無機會撞到你地呢.....
我同亞仔今個月開始係耀能上社交斑,佢地遲D有D小組你地有無報名呀?
原帖由 January 於 09-3-24 17:53 發表
我今日先訂. 其實都好full下.
我訂舊翼果邊, 兩日一夜, 一家三口連大馬戲+動物園門票, 船票, 早餐. 大約二千二到.

hi juneyeung,
你幾號出發, 或者可以約埋一齊玩喎.
...

我係12-13號上去呀, 所以meet吾到喇.
吾緊要啦, 遲d再約出來玩啦.
我吾報喇, 因為想星期六日多d帶囝囝去公園同埋出去郊外玩下. 因為佢星期一至五學校返全日再加課外活動都已經好充實喇.
我識有個媽媽都係今日返喎.  
原帖由 JUNEYEUNG 於 09-3-28 01:06 發表
我係11-12號去, 但我不是住長隆呀, 因為我有個朋友佢地兩公婆係警察, 佢地訂酒店有50%折扣, 但長隆話我地要5間ROOM唔可以, 咁我地改左住忻福酒店, 因好平折左3百幾一晚, 今次我地好多人 ...
nil

耀能小組我都上緊喎~ o係橫頭磡個中心,已經上左3堂lu~ 個st 都幾好,有3位小朋友一齊上,1對3,不過要家長一齊上o既,睇下阿仔程度去到邊都好o既﹗

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-3-28 01:06 發表
我係11-12號去, 但我不是住長隆呀, 因為我有個朋友佢地兩公婆係警察, 佢地訂酒店有50%折扣, 但長隆話我地要5間ROOM唔可以, 咁我地改左住忻福酒店, 因好平折左3百幾一晚, 今次我地好多人 ...

E...................你地上幾點呀, 我地係咪同一班呢, 我地係SAT (16:30-17:45) 有4個小朋友...
係呢, 仲想問下, 有個朋友介紹咗一間語言訓練中心, 個名叫宣X語言&聽覺訓練中心, 地址係美孚, 因為佢話好平收費45分鐘$220, 係1BY1上堂....唔知有無人聽過呢, 好唔好呀?
原帖由 annaanna 於 09-3-30 09:36 發表
耀能小組我都上緊喎~ o係橫頭磡個中心,已經上左3堂lu~ 個st 都幾好,有3位小朋友一齊上,1對3,不過要家長一齊上o既,睇下阿仔程度去到邊都好o既﹗

...

睇黎我地都係同學仔喎
我阿仔係"高"材生,你係邊個呀?

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-3-30 18:55 發表
E...................你地上幾點呀, 我地係咪同一班呢, 我地係SAT (16:30-17:45) 有4個小朋友...
係呢, 仲想問下, 有個朋友介紹咗一間語言訓練中心, 個名叫宣X語言&聽覺訓練中心, 地址係美孚, 因為佢話好平收費45分 ...

嘩......真係咁啱嘅......我地咪係唔高唔矮果個囉......係呢, 我地唔係有4個小朋友上堂嘅咩, 點解你話3個呢, 乜個女仔唔係嘅? 下次上堂唔知會唔會係我去, 因我現在無野做, 但下個月就會返工, 因新工唔係個個星期6放假, 未知可唔可以我去, 或者我C6去,BUT 總會再撞到...
原帖由 annaanna 於 09-3-30 23:49 發表
睇黎我地都係同學仔喎
我阿仔係"高"材生,你係邊個呀?

我都唔知個女仔仲番唔番喎~ 淨係第一堂見過佢,我仲估佢可能覺得唔適合走左添...
下個月番新工?呢個時勢,我好多個fd 都搵唔到工做,你真係叻喇﹗
咦,你住邊頭o架?阿仔讀i位,間i位ok嗎?

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-3-31 00:26 發表
嘩......真係咁啱嘅......我地咪係唔高唔矮果個囉......係呢, 我地唔係有4個小朋友上堂嘅咩, 點解你話3個呢, 乜個女仔唔係嘅? 下次上堂唔知會唔會係我去, 因我現在無野做, 但下個月就會返工, 因新工唔係個個星期6放 ...

咁q既, 我又係下星期返新工呀 :)
我囝囝三歲四, 都係讀緊i位. 你地既b又幾大?
不如間吾中約下出來, 諗d遊戲一齊玩, 訓練下社交丫.

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-3-31 00:26 發表
嘩......真係咁啱嘅......我地咪係唔高唔矮果個囉......係呢, 我地唔係有4個小朋友上堂嘅咩, 點解你話3個呢, 乜個女仔唔係嘅? 下次上堂唔知會唔會係我去, 因我現在無野做, 但下個月就會返工, 因新工唔係個個星期6放 ...
nil

我份新工時間比較長, 唔係我理想嘅工作, 不過咁嘅環境都要接受 我亞仔3YR+10個月, 時間OK都可以約理一齊玩
ANNAANNA
我住KOWLOON BAY, 亞仔讀緊I位佢由07年10月讀到現在, (當時入學係得幾個單字+英文單字), 到現在日常表達已OK, 但句子就比較差, 佢學校第一年N班我就覺得進步好小, 到K1就進步多左, 但呢兩年我有另外同佢上語言訓練班, 最近先CUT, 所以都唔知係學校? 定言語班????令佢進步?咁你地係邊度住呀, 下次如果我同亞仔上堂, 放左學可以再傾下
原帖由 January 於 09-3-31 11:28 發表
咁q既, 我又係下星期返新工呀 :)
我囝囝三歲四, 都係讀緊i位. 你地既b又幾大?
不如間吾中約下出來, 諗d遊戲一齊玩, 訓練下社交丫.

我住黃埔o架,下堂可以傾下啦﹗

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-4-1 01:07 發表
我份新工時間比較長, 唔係我理想嘅工作, 不過咁嘅環境都要接受 我亞仔3YR+10個月, 時間OK都可以約理一齊玩
ANNAANNA
我住KOWLOON BAY, 亞仔讀緊I位佢由07年10月讀到現在, (當時入學係得幾個單字+英文單字), 到現 ...

我住大角咀, 我囝囝係黃埔返學.
我有小小idea, 一齊出來玩, 可以比小朋友係公園一齊玩下d簡單遊戲好似有隻雀仔趺落水, 小火車. 係屋企的話就比佢地負責分下餅, 倒下水比小朋友. 一齊畫下畫, 玩下泥膠咁. 訓練下佢地既社交.   
原帖由 annaanna 於 09-4-2 09:35 發表
我住黃埔o架,下堂可以傾下啦﹗
nil

出黎玩預埋我呀!  

原帖由 January 於 09-4-2 09:48 發表
我有小小idea, 一齊出來玩, 可以比小朋友係公園一齊玩下d簡單遊戲好似有隻雀仔趺落水, 小火車. 係屋企的話就比佢地負責分下餅, 倒下水比小朋友. 一齊畫下畫, 玩下泥膠咁. 訓練下佢地 ...

hi fjbaby,
我今個星期約左個朋友仔一齊去玩. 你睇下得吾得閒一齊出來玩?
原帖由 fjbaby 於 09-4-2 21:08 發表
出黎玩預埋我呀!  
nil

Playdate group

好呀, 我個仔最差就係玩呢D野, 你約左星期幾去玩呀? 同係邊個位置玩呀, 唔知我有無時間就到啱可以一齊玩,  thanks
原帖由 January 於 09-4-2 09:48 發表
我有小小idea, 一齊出來玩, 可以比小朋友係公園一齊玩下d簡單遊戲好似有隻雀仔趺落水, 小火車. 係屋企的話就比佢地負責分下餅, 倒下水比小朋友. 一齊畫下畫, 玩下泥膠咁. 訓練下佢地 ...
‹ 上一主題|下一主題