用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 bbqueen 於 09-8-25 15:13 發表

1:15 or 1:00 pm?  亞囡今日有冇去 outing ar?

1:15 - 2:15 p.m.

今日返去開會哦, 開完之後上來報下料呀, 我已經派左我老公出席啦. 因為我請唔到假, so搵佢去囉. 不過驚佢又聽唔晒, 你地知啦, 男人既野, 有幾細心姐. 都係咁易聽下就算, 不過我已經叫左佢帶定紙筆, incase要抄低d重要野.

咁多位早呀, 咦..... 無人上來放料既?

Dear SamMom,

Sorry, 我無聽到前半 part,.. 我想問一下 ,.. 9月1日.. 按咩time table 黎執書 ???? thanks
Josephine :-P

有冇 mami 聽到班主任話今年 p3 開始有小班, 約 10 個同學仔一齊,  B 班加多1 個 Miss 教中文?  A、 C 班 係 Maths/ Eng?

原帖由 bbqueen 於 09-8-28 22:43 發表
有冇 mami 聽到班主任話今年 p3 開始有小班, 約 10 個同學仔一齊,  B 班加多1 個 Miss 教中文?  A、 C 班 係 Maths/ Eng?

A班係Eng, 有家長問點選小朋友出來, 簡強定弱? 老師就糾正佢唔好自己標籤左小班, 總之係選佢地認為合適上小班的學生.

我叫老公去聽, 佢都淨係聽到話會小班教, 不過detail佢又聽唔到, c班就係math會小班教.

chingma, 上來報下料啦!

chingma,

係哦, 唔記得問, 咁 1/9 我地係唔係著校服, 定係運動衫呀? 你有無睇到逢幾上P.E.呀?

原帖由 twu_hk 於 09-8-29 00:57 發表

A班係Eng, 有家長問點選小朋友出來, 簡強定弱? 老師就糾正佢唔好自己標籤左小班, 總之係選佢地認為合適上小班的學生.

我哋 ge 班主任話係 D 較為有需要 ge 同學仔, 編班時已揀咗出嚟去邊一班 ga la......

原帖由 carlily 於 09-8-28 15:45 發表
Dear SamMom,

Sorry, 我無聽到前半 part,.. 我想問一下 ,.. 9月1日.. 按咩time table 黎執書 ???? thanks

中英數常的書及作業.....

原帖由 bbqueen 於 09-8-28 22:43 發表

我地D班中英數都有小班, 班主任話四科都會在四班抽人去, 佢仲俾我地問到口啞啞, 因為講不清楚是叻或是差的人去小班!!!!

原帖由 SamMom 於 09-8-29 23:24 發表

我地D班中英數都有小班, 班主任話四科都會在四班抽人去, 佢仲俾我地問到口啞啞, 因為講不清楚是叻或是差的人去小班!!!!

唔係 wor!  只係自己個班 10 個, 係番同一個班房......

1/9, 駛唔駛帶番 report card 返去?  

ckckcktina

Sept 1 wears dress, only Wed and Fri are PE lesson.
Need to bring report card copy and birth cert copy on Sept 1, bring Eng, Chinese, Math and GS books and workbooks.  Bring back summer assignements.
Ms Tsang said the class will be divided into two for Math lessons so we have two teachers for Math subj.  Don't know why every class has different explanation for small group teaching.  Sept 8 bring $15 for class photo taking.  Stick/write student names on all the books and workbooks.

chingma,

唔該晒. 真係解釋得詳細啦!

sammon,

咦? 你地三科都會小班咩? 我地淨係一科小班, 咁係唔係同一班上? 定係每班都抽10個人, then一齊group埋上呀?

原帖由 ckckcktina 於 09-8-31 09:45 發表
sammon,

咦? 你地三科都會小班咩? 我地淨係一科小班, 咁係唔係同一班上? 定係每班都抽10個人, then一齊group埋上呀?

Miss 話係四班每班抽D上small group.. Anyway, I think even the teachers haven't make up their mind yet. Let's wait and see....

我亞囡果班有一個插班生, 全班有 40 人 la....., 3 個同學仔坐同一架 nanny bus tim......

你哋囡囡有冇咩話比你哋聽 ar?

我個班都有一個插班生

our class has 1 too.

我女返來都無話咩. 淨係話多左個新同學 & 佢個學號又轉左囉.   搞到我要將佢d 名貼紙全部用人手改返個no. 真係煩.
‹ 上一主題|下一主題