用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 詠斯媽咪
go

2年班家長 [複製鏈接]

Oct 1 至 Oct 4 有四日假期喎, 我地就留係香港「國慶」 he he

原帖由 芸迪 於 09-9-24 09:52 發表

我地唔join啦~  諗住去下2日1夜短線旅行~

Reminder - 下星期二英默

原帖由 pris_cheng 於 09-9-24 17:32 發表
各位好,

好多日無上網,因為亞女病左幾日,無返3日學,今日先返學,原來學校有咁多同學都病假,D菌真係厲利,好多學校都停課,真係要小心D,我個女中文都無默書,不過楊老師好好人,打電話問候,仲提我中文科的事情.

運動會我 ...

阿囡今晚執書包時話聽日唔想跳繩, 我問佢點解, 佢先話 tomorrow 係「九東遊戲日」, 咁我再問佢駛唔駛着運動服, 佢又話唔知.  頭先問咗第二班同學仔, 佢話有一張咭仔就要去參加.  原來老師俾一張過咗膠嘅咭仔佢, 上面就係寫住跳繩.  想再問阿囡清楚 details, 佢又講到一舊雲咁.  算吧, 知道聽日係要着運動服, 希望冇攪錯啦.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-24 22:40 發表
阿囡今晚執書包時話聽日唔想跳繩, 我問佢點解, 佢先話 tomorrow 係「九東遊戲日」, 咁我再問佢駛唔駛着運動服, 佢又話唔知.  頭先問咗第二班同學仔, 佢話有一張咭仔就要去參加.  原來老師俾一張過咗膠嘅咭仔佢, 上面 ...

聽曰係(九東遊戲曰),無听阿囡提過既,係咪全校都要著運動服???

我啱啱攪醒阿囡問佢,佢先記得原來聽日真係要著運動服,阿囡都無咗件事咁,又唔記得同我講,佢仲要有三張咭tim,好彩有你地提下我,如果唔係都唔知點算....

吓, 你叫醒你囡 ......好眼訓呀, 媽咪.

係未全校就唔清楚啦.

但手冊嘅 calendar 係話十一月先係九東遊戲日.  That's why 我同阿囡都係懵吓懵吓一舊雲.

原帖由 satdonna 於 09-9-24 23:03 發表
我啱啱攪醒阿囡問佢,佢先記得原來聽日真係要著運動服,阿囡都無咗件事咁,又唔記得同我講,佢仲要有三張咭tim,好彩有你地提下我,如果唔係都唔知點算.... ...

唔該哂, 我都冇留意到.  Thanks again.

原帖由 IrisCheng 於 09-9-24 21:27 發表

V囡就好啦, 抽到呀

阿仔沒有收到任何通知.

活動通告第7號
〈招收小童軍成員〉
小童軍活動由十月三十日起的多元智能課進行,時間為下午2:00 - 3:10。

...

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-24 23:16 發表
吓, 你叫醒你囡 ......好眼訓呀, 媽咪.

係未全校就唔清楚啦.

但手冊嘅 calendar 係話十一月先係九東遊戲日.  That's why 我同阿囡都係懵吓懵吓一舊雲.

...

無法la,如果唔叫醒佢實著錯校服架,我個囡話咩咩選拔賽喎!唉,總之有收過咭仔就要著運動服la

今日好似有 d 涼咗, 各位加件外套, 保重身體 !

今朝上抆校車見有 d 着運動服, 又有 d 着校服, 希望阿囡冇着錯啦.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-24 22:40 發表
阿囡今晚執書包時話聽日唔想跳繩, 我問佢點解, 佢先話 tomorrow 係「九東遊戲日」, 咁我再問佢駛唔駛着運動服, 佢又話唔知.  頭先問咗第二班同學仔, 佢話有一張咭仔就要去參加.  原來老師俾一張過咗膠嘅咭仔佢, 上面 ...

吓, 阿仔都有一張咭喎, 但今日無著運動服, 點算?

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-24 22:27 發表
Reminder - 下星期二英默

Thanks 貓頭鷹3號~  完全未溫過添, 又要開始作戰~

今朝聽三年級同學仔講係選拔賽,唔係今日東九遊戲日.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-25 08:22 發表
今朝上抆校車見有 d 着運動服, 又有 d 着校服, 希望阿囡冇着錯啦.

原帖由 芸迪 於 09-9-24 09:46 發表
You're not alone~ 我個仔咪又係一樣~

禽日既功課, 差不多每樣都做漏, 要做兩頁, 就做一頁; 做一頁既, 就做漏1-2題

because both of them studied/graduated from the same kindergarten

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-25 05:59 發表
今日好似有 d 涼咗, 各位加件外套, 保重身體 !

thank-you

yes, 阿囡同老師講佢唔跳繩得唔得, 老師話叫佢係課室做 homework 啦, 咁又俾佢過咗.

原帖由 pris_cheng 於 09-9-25 10:51 發表
今朝聽三年級同學仔講係選拔賽,唔係今日東九遊戲日.

原帖由 IrisCheng 於 09-9-25 23:28 發表

because both of them studied/graduated from the same kindergarten

yes~  yes~  兩個既行為好似~

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-27 04:01 發表
yes, 阿囡同老師講佢唔跳繩得唔得, 老師話叫佢係課室做 homework 啦, 咁又俾佢過咗.

原來仔仔上星期五真係唔記得左著運動服, 好彩佢唔駛跑, 所以著校服都可以參加選抜.  結果?  咪落選囉

亞仔有俾老師叫咗去跑, 有3days morning 要練習, e+mon to fri 都著sports wear

原帖由 ccbeauty 於 09-9-28 13:06 發表
亞仔有俾老師叫咗去跑, 有3days morning 要練習, e+mon to fri 都著sports wear

我囡都係,一至五都著運動衫,一,三,五返去練接膠圈...
仲諗緊駛唔駛去買多套替換..唉
‹ 上一主題|下一主題