用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 有冇10年K1同學仔/女父母呀?
樓主: 小盈papa
go

有冇10年K1同學仔/女父母呀? [複製鏈接]

Thank you very much!!

悠悠無哭阿!她好喜歡返學!不過她以前返P1時,都哭左2個星期!! 給RICO一點時間吧!一定會好快適應的!

原帖由 MAYMAYNG 於 10-9-2 12:59 發表
原來悠悠都係九月份架, 好啦預祝生日快樂 to 悠悠
佢哋9月1日架, 我都係上次係車傾開先知

係呢 大家小朋友有無喊呀

我個仔Rico佢自己返完第一日學後, 嗰晚已經喊咗兩個 ...

原帖由 lily0822 於 10-9-2 21:19 發表

悠悠, 預祝您生日快樂!

! Rico由細到大都成日跟哥哥返創價架??? 應該好熟d老師架啦咁都驚比佢激死呀!!
可能佢細個時成日入醫院 所以佢好怕自己一個架 哥哥幼低班家長日返學時, 佢見到d老師著晒學校制服以為係護士 不停喊嚇親d老師呀.
原帖由 LeeDoris 於 10-9-3 10:07 發表

悠悠無哭阿!她好喜歡返學!不過她以前返P1時,都哭左2個星期!! 給RICO一點時間吧!一定會好快適應的!

Rico噖日放學無攬住我喊啦 只是訓覺時話唔想返學 婆婆話佢上校車時有喊. 今早班主任打電話比我 話佢好咗好多喇, 喊咗一陣但就成日痴住周老師(真係多謝班主任的容忍呀 )
但都係無和同學玩(呢樣係我最擔心的)  總算係好嘅開始啦 希望今日又再好d

原帖由 MAYMAYNG 於 10-9-3 11:38 發表
Rico噖日放學無攬住我喊啦 只是訓覺時話唔想返學  婆婆話佢上校車時有喊. 今早班主任打電話比我 話佢好咗好多喇, 喊咗一陣但就成日痴住周老師(真係多謝班主任的容忍呀 )
但 ...

好快就會好鍾意返學架LA ^.^

My son Hayden is Bird team ah!!!

我好明白你的心情,真係肉痛兼擔心啊! 不過返左3日學嗟!好快會明白和適應架哪!一天比一天好!

原帖由 MAYMAYNG 於 10-9-3 11:38 發表
Rico噖日放學無攬住我喊啦 只是訓覺時話唔想返學  婆婆話佢上校車時有喊. 今早班主任打電話比我 話佢好咗好多喇, 喊咗一陣但就成日痴住周老師(真係多謝班主任的容忍呀 )
但 ...

Hi~我個仔係第一組既蜜蜂組呀~

你仔仔是下午班嗎? 叫咩名呢
原帖由 ellenlabelle 於 10-9-5 22:07 發表
My son Hayden is Bird team ah!!!

多謝大家嘅安慰呀! 我真係要多謝黃校長收我個細仔呀!(因為我知今年好多細佬,妹都唔收呀)如果唔係佢去第二間陌生學校仲死呀
我噖晚先問 Rico 你點解唔和同學仔一齊玩呀??  佢答我話係呀!”  問佢係咪唔鐘意同學仔, 佢又話唔係淨係痴住老師
原帖由 LeeDoris 於 10-9-6 10:44 發表
我好明白你的心情,真係肉痛兼擔心啊! 不過返左3日學嗟!好快會明白和適應架哪!一天比一天好!

雖然唔同組但都同一班呀(下午嗎?) 多多指教
原帖由 karenkkl 於 10-9-6 13:05 發表

HELLO!KARENKKL,
我女女都係第一組的蜜蜂組阿!名字是鄒悠,你仔仔呢?

原帖由 karenkkl 於 10-9-6 13:05 發表

回覆 129# MAYMAYNG 的文章

My son is Leung Hei Chun ah

Oh~ 我個仔係上午班, 呢度好似好多人都係下午班, 不過都好開心認識你地呀~

上下午班都無所為!大家都可以交流下呀!!
原帖由 karenkkl 於 10-9-7 16:32 發表
Oh~ 我個仔係上午班, 呢度好似好多人都係下午班, 不過都好開心認識你地呀~

無錯喇 邊有分上,下午班呢?? 因為大家都係呢個"創價"城堡裡我王子,公主
原帖由 LeeDoris 於 10-9-8 09:13 發表
上下午班都無所為!大家都可以交流下呀!!

My daughter's still crying every day....

呀! 你有無問佢做咩喊呀 因為早起身或唔鐘意返學呢小朋友返學喊又真係好頭痛架  

我昨天去接放學, 班主任話佢今日可以唔洗捉住老師隻手喇 真係多謝老師嘅忍耐 但始終都唔肯和同學一齊玩
原帖由 JenJenbaby 於 10-9-9 10:16 發表
My daughter's still crying every day....

我囡囡好鍾意返學, 每日我都會問佢返學玩咩, 食咩茶點, 雖然佢唔係講得好詳細, 但聽得出佢好開心, 同公主王子都相處得很好, 仲成日同我講好鍾意徐老師, 鄭老師同蘇老師, 你們的小朋友好快都會咁投入, 唔洗擔心.

學校通知話每月9月8日會更新網頁, 但今日都未見更新, 好心急, 希望會見到小囡上堂的照片....^^

我都好心急阿!一日check好多次!見都味有update!!如有發現,大家快d通消息:)

原帖由 cfmfjob 於 10-9-9 12:29 發表
我囡囡好鍾意返學, 每日我都會問佢返學玩咩, 食咩茶點, 雖然佢唔係講得好詳細, 但聽得出佢好開心, 同公主王子都相處得很好, 仲成日同我講好鍾意徐老師, 鄭老師同蘇老師, 你們的小朋友好快都會咁投入, 唔洗擔心.

學 ...
‹ 上一主題|下一主題