用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

原帖由 mavisng2003 於 10-9-20 17:43 發表
G.S.:除了帶baby photo 之外,還要帶一件玩具。

我問左亞囡 , 佢話B group先要帶玩具 , 亞囡係A group唔駛帶玩具

回復 119# mavisng2003 的帖子

亞囡話想去多次小白鷺旅行 , 所以填左通告會去

回復 121# katiecheung 的帖子

我唔係好明呀!到底係G.S.要帶玩具和baby photos,定係oral堂要帶呢? 因為亞囡話星期三先要帶返學。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-20 19:08 發表
我唔係好明呀!到底係G.S.要帶玩具和baby photos,定係oral堂要帶呢? 因為亞囡話星期三先要帶返學。

亞囡就係話星期三a group 要帶 baby photo , b group帶玩具

回復 124# katiecheung 的帖子

明白喇!唔該哂!

我想問下 Book report 要唔要做?定係只 keep at home ??

原帖由 katiecheung 於 10-9-20 16:18 發表
20 Sep Homework

Chinese:1.詞語(1-11)及改正
Eng: 1.27/9 Dict Magic 1B P.4-5           
        2 .Book Report Cover due 27/9
        3.Family ws
        4.Supp ws(4)
        5.Keep BK report file at h ...

yes 同我個女講一樣

原帖由 katiecheung 於 10-9-20 19:12 發表

亞囡就係話星期三a group 要帶 baby photo , b group帶玩具

Book report keep at home , 亞囡話自己拿本英文story book做book report , 27/9帶book report返學校 , 如果有錯漏請更正

原帖由 mavisng2003 於 10-9-20 19:08 發表

G.S.因為星期三先有G.S.堂

阿囡話係英文oral要帶玩具....... 今日帶左個公仔返學校, 激c人啦!!!!!

回復 1# LoCLai 的帖子

請問幾時要帶玩具 / baby photo 回校呀, 因我囡囡沒有講.  還有下星期一英文dict 是不是p.4-5 全部呀, 除了個日本英文名不需要, 我囡囡話?

回復 13# mavisng2003 的帖子

我地都會去, 到時見呀!

回復 24# lbb 的帖子

死啦! 好似沒有見過張 RK 紙, 請問是什麼來呀? 是否要日日帶回校呢?

回復 1# PhoebeLee 的帖子

係天主經,聖母經個張呀.

回復 1# lbb 的帖子

今日回家再問清楚囡囡是不是不見了.

21 Sep Homework

Chinese:1.字語表口頭造句(五句)
             2.搜集手,口字各10個
Eng: 1.Corr Comp(1)           
        2.Corr Gr WS(1.1)
        3.Gr WB Pg.3

Maths:1.上A Pg.33
             2.Supp Pg4,5
Remark:可下載音樂節報名表 Deadline 8/10
Bring circular 05035/cheque

21st Sept, 2010(Tuesday)

中文:1. 字詞表口頭造句(五句) (請問係咪做喺筆記簿呀?)
        2. 以"手"、"人"及"口"為部首,分別寫十個字,並做
            於筆記簿內

英文:1. corr Comp (1)
         2. corr Gr Ws(1.1)
         3. Gr Wb p.3, corr p2

數學:1. 1上A p.g.33
         2. supp pg.4 ,5

亞囡話明天又不用帶玩具喎!要需要帶baby photo,究竟係咪真架?

回復 1# mavisng2003 的帖子

我個女番到屋企,沖完涼,吃了茶點,就瞓著咗啦....到而家都未醒.

回復 2# mavisng2003 的帖子

阿女未瞓之前話比我知,係今日oral堂帶玩具,所以明天唔洗帶, 明天G.S. 好似要帶baby photo. 是嗎?
‹ 上一主題|下一主題