用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 賽馬會體藝中學
樓主: ntstgt
go

賽馬會體藝中學 [複製鏈接]

Dear Chanms,

Pls check PM.
原帖由 chanms 於 11-9-2 12:04 發表
選修ART, 每週8堂ART, 兩堂PE
選修PE, 每週8堂PE, 兩堂ART

F1-F2, Geog/Hist,一年讀一科,預留些堂數給ART/PE.

我阿仔今年讀F5,以上次料資係當年的經驗。唔知有無變... ...

謝謝你
原帖由 ^^. 於 11-9-10 22:02 發表
晚膳後第一個節目—温習時間(2 hr),2115 自由活動及梳洗,2215 留房休息、就寢及待導師點名。2230 房間自動關燈。

回覆 24# creativy45c 的文章

Hello creativy45c,

Thanks a lot for your sharing.  We like this school very much.  聴聞interview用英文對答, 你可否分享一下大概會問D咩問題?  我囡囡都羅咗唔少畫畫awards及certificates, 校內係視覺藝術拔尖生,唔知道有冇機會呢? 謝謝!

回復 1# crystalmami 的帖子

啱啱問返亞囡,佢話畫咗兩幅畫,第一幅係素描,佢比咗一個乒乓波,一個木衣夾要你放喺張紙上面畫,第二幅係自由創作,主題係沒有地心吸力的世界。
至於面試真係全英文嘅,佢會圍繞你答嘅問題再同你傾計!

回復 2# creativy45c 的帖子

Thanks a lot creativy45c!
‹ 上一主題|下一主題