用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011年 2D班同學仔家長 請進
樓主: Dan_Dan
go

2011年 2D班同學仔家長 請進 [複製鏈接]

26/10

中: 明考造句(一), (二)

Eng: 1. Smart P22-23,  P55(24.5)
        2. Elect Read P13-16

數:   1.作P42+改正
       2.良P37,38+ 對+改正
       3.TSA 9
       4. 書P5

聖: 金句六

Want to do a quick survey on how long does it take for your kids to pack school bag?

My son takes for....ever to review and check his homeworks, unpack the books from today, pick the books then pack the bag. Not sure if he is extra careful or just slow, but the whole process takes upto 30 min!!!

Please share if it is the same situation for your kids.

Thanks!

回復 1# Dan_Dan 的帖子

我個仔用15mins 左右啦!

另外, 有冇發覺近來數學較多功課做? 進展也較快啊!

27/10

中    1. 明交26週
       2. 作改

Eng: 1. GP 6
        2. Comp (3) Corr

數:   1. 明測帶算草
       2. 2上良:學期測試4頁+對+改

常:  1. 帶尃題資料: 習俗,活動,和食物之圖片
       2. 檢查P1-3

簽通告43號

回覆 123# double 的文章

我都有同感,而且明天還要數測添,真喺有些擔心小朋友會吃不消。

今天好多功課!每份的量也很多!

28/10

中 : 作改

Eng: 1. GP (6) Corr
        2. Quiz: Sup Ex 1-2 + GP 1-5 on 3/11
        3. Oral (21-42) on 3/11
        4. Ph Review Corr ( Sign)

數:    1. TSA 試卷(上學期)
        2. 2下良P1.2

剛才校務處回覆我有關10月份2D班旅行大合照事宜, 因為負責影相那位老師相機的記憶卡壞了, 故再也無法提供大合照了.

原帖由 sixdollar 於 11-10-28 16:39 發表
剛才校務處回覆我有關10月份2D班旅行大合照事宜, 因為負責影相那位老師相機的記憶卡壞了, 故再也無法提供大合照了.

Lost Sweater (遺失長袖冷衫)

有冇小朋友多了的校服長袖冷衫, 我呀仔又唔見左件冷衫!真冇佢收!

31/10

中:  1. 簽說話紙(1-36號)

數:  1. TSA 改正+ 對
      2. 2上作 P1-2
      3. 2下良P3+對+改

普:  唸(五) (P27-28,31) 2 次

生工

網上查閱普口試

請問中文二上第一冊的作業有沒有派回來, 我在家找不到, 仔仔又話唔知?!
另外也想請問數學TSA 的答案紙派回來了嗎?

數學TSA練習在家.
數學TSA(一)已經派回做改正.
中文二上第一冊的作業也不在家.

原帖由 double 於 11-10-31 23:20 發表
請問中文二上第一冊的作業有沒有派回來, 我在家找不到, 仔仔又話唔知?!
另外也想請問數學TSA 的答案紙派回來了嗎?

回復 1# cng 的帖子

謝謝你的回覆.
那數學TSA 對答案的答案紙是否已給我們呢?

原帖由 double 於 11-11-1 09:31 發表
謝謝你的回覆.
那數學TSA 對答案的答案紙是否已給我們呢?

上次家長晚會老師話會跟進, 但一直都没有派返屋企.

1/11

Eng: Bring Sup Ex 1-2  +  GP 1-5

數:  1.  數工(5)
       2  TSA 10
       3. 書 P12
       帶堂課簿

簽閱通告44號

2/11

Eng:  1. Quiz tomorrow. Study Hard!!!
         2. Oral (21-42)

數:    1. 測簽, 改
         2. 小測+改正+ 貼堂簿
         3. 2下良P4+對+改正

音:   簽及帶樂團手冊

簽功課表

3/11

Eng: Bring + Smart + Elect Read

數:1。2下作P3 + 改正

2。良P5+對+ 改正

3。書P14

Dear SixDollar,

Thank you! ^.^

醒目開學勳章

THANKYOU~~

阿仔今日去左考音樂試, 都唔知有咩功課要做.

好彩有SIXDOLLAR~
‹ 上一主題|下一主題