用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Did anyone got 崇真小學qualified letter?
樓主: 2ma2
go

Did anyone got 崇真小學qualified letter? [複製鏈接]

回復 120# 2ma2 的帖子

2ma2 唔使唔開心,真係喜歡等6月囉.....
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

取錄YEAH!!

之前無 in過  但8/10開放日去問
個職員話仲有位  比左張form我
仲叫我盡快交?
校外生

回復 123# hin216 的帖子

我有朋友在附近另一間學校教, 佢話佢地學校會accept比學位多的學生, 因為哩幾年好多學生一路留位跟住唔讀喎~~ TT 唔係唔好, 但好多家長如果考到學費平少少又係英普的學校都會考慮放棄TT個位(好現實, 交六年喎, 小數怕長計), 同埋TT仲有兩次interview, 如果現在話你知無晒位俾人淋紅油都似!

回復 5# 2ma2 的帖子

今日終於收到信,我都係waiting list,都係校外生,但我自己係校友會,不過我諗唔関校外生事

回復 125# hoikiuma 的帖子

Do you know we should need interview again on June if we are in waiting list.
Or we have to wait anyone give up after June.

I have one friend his son only will have interview on this Friday.

回復 2# hoikiuma 的帖子

Hi, can anyone tell me why you like this school?

回復 1# see-see_mum 的帖子

因為我個囡好少話鍾意到會一日講十幾次要去個度讀小學仲要記得個名,因為佢係一個唔鍾意唔會要既人,我諗係interview時d老師好好,不過去open day 時d miss 好nice,再+上我自己覺得尼間學校教育方面唔錯

回復 5# 2ma2 的帖子

waiting list 要於2012年6月4日 or 之後致電登記等候後補學位

回復 4# baba987 的帖子

回復 132# BB成長期 的帖子

我唔會Lu, 之前報的唔收再考APS都無咩希望,其他又唔會優勝TT好多(個人認為),唔想再煩!事實上作為KG家長TT的language environment真係好好,而我覺得唔係咁易自己做其他嘢replace到!我已經買埋日文書俾呀仔睇!

回復 1# Michelle_Hung 的帖子

回復 134# BB成長期 的帖子

報咗就去啦!當玩下,我就無報因為LMC除平之外無咩特別,所以慳返。我仔係報TT國際部有日文同法文,好似J1就有我無理啊!
我仔豬豬地我都唔想再搞佢囉,有2nd 就in 無就正式收工!一天光曬!

回復 132# BB成長期 的帖子

我收到取錄後,本星期原本去smc,現在不去了,但仍有3 間未in(德雅,禮賢,真光)都是考慮去唔去......現在有一間收定好多,等緊培遁消息,我都是大包圍,好驚無學校收

回復 137# water55 的帖子

下SMC我又覺得值得試下喎! 始終佢係一條龍, 學校又平少少(如果無記錯?!) 反正都報o左! 另外果三間就真係可以唔去, 唔係學校唔好, 只似條件到TT都好相似, 但語境一定唔夠TT好!

回復 138# Michelle_Hung 的帖子

hi我都仲見左培道,你覺得如何??我自己個對對smc好反感,不知原因呀,去到話好唔like
‹ 上一主題|下一主題