用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 ...
樓主: yy13
go

被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 [複製鏈接]

[quote]原帖由 wkymama 於 11-5-9 00:51 發表
Hw1115
佢今日call你,咁狼,即佢未知佢係小學雜談熱話中啦,咁你點洒佢?

以前她用#6730XXXX, 昨天就用#6747 xxx,
第一次, 佢話係我屋企附近, 我話不用啦.
第二次, 我直情同佢講我係唔會補的.

真係要寫個“服”字俾佢.

我都係呀, 好煩.

原帖由 overview 於 11-5-4 14:59 發表
請問呢個老師係唔係話自己係九龍塘區教, 又話hku......如係, 我有朋友都領教過, 日又call, 夜又call, 好煩!

wah, exactly the same, she's crazy and she call me at 9am on Sunday, oh my god!!!

原帖由 Rose^^ 於 11-5-5 00:01 發表
講起呢個補習老師,我也是受害者之一!
佢份人神神化化,尤其佢d奪命追魂call,就真係攞你命~

事情如下~~
年頭收到呢位Miss既pm,齋睇佢既資歷又好似幾好,
於是我聯絡她,她介紹自己是九龍塘某小學教書,
又說自 ...

呢個溫神補習老師舊年10月同今年4月都pm過我, 但都係留唔同o既名同email.

11-4-6 09

:44 AM 在職英文、普通話教師(普教中/ Phonics/ Poem/閱讀/寫作/會話/自組均可)_135 1 h
在職英文、普通話教師(普教中/ Phonics/ Poem/閱讀/寫作/會話/自組均可)_135 1 hr /
你好!

本人畢業於香港大學,現在任職英文學校,任教英文、普通話,
協助學生理解文章內容文法,提升組織表達的能力,
加強說話和寫作的技巧,教 Poem。
獲取殊榮:
獲教育局嘉許,取得英文、普通話教師優秀獎
北京國家語言委員會普通話水平測試一級甲等證書(在北京考核)
可上門教授 提供教材
幼童均可

Miss Lucky ( 6730 9xxx)
[email protected]

10-10-1 06:45 AM 在職英文、普通話教師(普教中/Oral/ Poem/Phonics/幼童均可)_135 1hr /
***在職英文、普通話教師(普教中/Oral/ Poem/Phonics/幼童均可)***

你好!

加強說話和寫作的技巧,會教Phonics/ Poem。
獲取殊榮:
上門教授 市區新界均可
提供教材 全科均可

奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

醒目開學勳章

回覆 8# wkymama 的文章

thx! 我知唔太似, 不過又驚你個地講得太熱, 佢轉用另一個方式去寫. Anyway, 唔該晒大家呀!

我都有收過這pm, 好彩冇試.

原帖由 hw1115 於 11-5-9 09:49 發表

我查過真的有一間叫九龍塘小學.
有一次佢打來我係聽到鐘聲架.
我以為佢真係現職教師架.

係有一間學校叫九龍塘小學,但唔係半日制,而係全日制的.這間學校都幾深的.
其實試堂係你情我願,都唔算係'握'我,$135豪比佢算啦.但我話唔補佢仲打電話來叫我介紹學生比佢就真係好過分.
如果大家知道佢新電話號碼,記得公開話比其他媽媽知

11-5-5 10:56 AM 現任英文、普通話教師(普教中/phonics/朗誦/自組均可)_125 1 hr/ __

現任英文、普通話教師(普教中/phonics/朗誦/自組均可)_125 1 hr/ __
本人畢業於香港中文大學,在學校任教英文、普通話,
加強理解、說話和寫作的能力,教phonics、朗誦。
取得教育局教師優秀獎
北京國家語言委員會普通話水平測試一級甲等證書

可上門 提供教材  幼童均可
Miss Clara  ( 6730 XXXX)

11-2-8 07:38 AM 在職英文、普通話教師(普教中/Phonics/ Poem/閱讀/寫作/會話/幼童均可)_135 1 hr

在職英文、普通話教師(普教中/Phonics/ Poem/閱讀/寫作/會話/幼童均可)_135 1 hr

你好!
加強說話和寫作的技巧,教Phonics/ Poem。

獲取殊榮:

可上門教授 提供教材  幼童均可
Miss Lucky ( 6730 XXXX)

告訴你們, 她們是同一個人, 她是在這兒搵食的, 上當的人快去報警啦, 不要再被她繼續害人了!

我賴咗嘢喇!如果睇唔到呢個post,我就會賴第二嘢。佢四月尾補咗一次,未開始前已講價,明明話$125,問佢時又話要$150,到差唔多補完時,又話差少少快完,問佢要幾耐,就話半個鍾到,最後我堅持一個半鐘要完。之後嗰幾日,奪命追魂call,煩不勝煩。

佢真係來來去去都係嗰幾招

希望呢個topic keep 住喺第1版
等多D 家長睇到

原帖由 kiu-mummy 於 11-5-10 20:47 發表
我賴咗嘢喇!如果睇唔到呢個post,我就會賴第二嘢。佢四月尾補咗一次,未開始前已講價,明明話$125,問佢時又話要$150,到差唔多補完時,又話差少少快完,問佢要幾耐,就話半個鍾到,最後我堅持一個半鐘要完。之後嗰幾日,奪命追魂call,煩 ...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

王國長老

請各家長注意

請勿張貼該老師的個人資料如手提或電郵,請將部份資料以XXX代替,以免獨犯私人條例,多謝合作

版主示
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

我都收到       

11-5-10 02:26 AM 津校英文/普通話教師(_自組均可)_125 1 hr
津校英文/普通話教師(_自組均可)_125 1 hr

本人畢業於香港大學,現任職津貼學校,
任教英文普通話(聰說讀寫),Phonics/ 會話/朗誦
可上門教授
提供教材  幼童均可
Miss Renee (6747 xxx3)

佢知道咗喇!我頭先打比佢推了今個星期六,佢話喺咪因為bk件事呀!我都費事答佢...

佢以前也曾pm過我,但早幾日我又收到她的pm,
今次佢將英文小學老師,改做津校老師!

我真係佩服佢!

津校普通話中文教師(自組均可)_125 1 hr
你好!
任教普通話中文, 有經驗並考獲國家語委試一等
教授小朋友:作文,拼音,會話,朗誦

可上門教授
提供教材  幼童均可
Miss Renee (6747xxxx)

原帖由 tak0clive 於 11-5-11 17:37 發表
我都收到        

11-5-10 02:26 AM 津校英文/普通話教師(_自組均可)_125 1 hr
津校英文/普通話教師(_自組均可)_125 1 hr

任教英文普通話(聰說讀寫),Phonics/ 會話/朗誦
可上門教授
提供 ...

睇完大家既留言,深感同情!
佢d招數....簡直嚇親人!

唔該呢位Miss,搵食行遠d!:;pppp:

原帖由 yy13 於 11-5-11 14:41 發表
佢真係來來去去都係嗰幾招

希望呢個topic keep 住喺第1版
等多D 家長睇到

乜咁快轉左工  :;pppp:

如果有家長近日收到佢pm
麻煩大家將佢網名pm 內容pm 比超版

原帖由 Nancy'BB 於 11-5-11 23:33 發表
佢以前也曾pm過我,但早幾日我又收到她的pm,
今次佢將英文小學老師,改做津校老師!

我真係佩服佢!

津校普通話中文教師(自組均可)_125 1 hr
你好!
任教普通話中文, 有 ...

佢d 臉皮真係厚到尺都度唔到  
仲狼c 到
明知自己依家咁出名都仲上黎搵食
咁又係
呃得1個鐘得1個鐘
1堂幾百蚊邊到搵  :;pppp:

原帖由 kiu-mummy 於 11-5-11 18:12 發表
佢知道咗喇!我頭先打比佢推了今個星期六,佢話喺咪因為bk件事呀!我都費事答佢...
‹ 上一主題|下一主題