用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DGJS 2nd in
樓主: echiang
go

DGJS 2nd in   [複製鏈接]

引用:Based+on+the+previous+posts,+the+earlier

原帖由 st070104 於 15-11-09 發表
Based on the previous posts, the earlier the interview, the higher the score (DGS relationship + 1st ...
咁灰? 有冇上年有經驗家長可以解答下?

回覆:DGJS 2nd in

我囡今日見,號碼 25x

我女今日in咗, 但無見到其他Number, 可能我太緊張了!

有冇人知今年大概幾人入到2nd in?

今日見到有個穿CCKG校服, 校服上仲掛住好大個monitor牌, 唔知係咪真係有分加呢!

引用:今日見到有個穿CCKG校服,+校服上仲掛住好大

原帖由 tc78 於 15-11-09 發表
今日見到有個穿CCKG校服, 校服上仲掛住好大個monitor牌, 唔知係咪真係有分加呢! ...
我st in都見到。

回覆 st070104 的帖子

No I heard it's according to their birth month.  The older your child is, the sooner she will have the 2nd in.

回覆:winnie_kk 的帖子

我諗唔係 我識人係大女但最後一日in

我號碼都是2XX, 不過呢個係1ST IN號碼, 今天無見到其他號碼.
我個人愚見係, 2ND IN可能係有關係人事行先, 跟住就照1ST IN號碼排.
因照計我1ST IN號碼咁前, 單排號碼2ND IN的話應該很早就IN了.
我其他同學仔有得2ND IN的都是照1ST IN的先後次序.

如果有2nd in機會就盡力啦,  邊日in又有乜關係呢?

我無關係人士,係細女,application no 2xxx,上星期見了。

引用:我號碼都是2XX,+不過呢個係1ST+IN號碼,+今

原帖由 yslgirl 於 15-11-09 發表
我號碼都是2XX, 不過呢個係1ST IN號碼, 今天無見到其他號碼.
我個人愚見係, 2ND IN可能係有關係人事行先,  ...
朋友早過我1st in  號碼排得前過我
但佢地遲過我2nd in   所以應該唔關事
可能random呢^^

貢就真係唔知啦.....
其實咁多猜測都源於無聊, 若果佢下星期初就即刻公報結果就免卻我地好多的無聊的猜測時間.

yslgirl 發表於 15-11-9 16:45
其實咁多猜測都源於無聊, 若果佢下星期初就即刻公報結果就免卻我地好多的無聊的猜測時 ...

So true,  無無聊聊可能一路估到出result

引用:貢就真係唔知啦.....其實咁多猜測都源於無

原帖由 yslgirl 於 15-11-09 發表
其實咁多猜測都源於無聊, 若果佢下星期初就即刻公報結果就免卻我地好多的無聊的猜測時 ...
其實都係
有人傳愈早in愈高分  
但我唔覺得我小朋友會高分過我啲朋友女人地真係好叻

Doris_Ray  agree x 2, 我地又唔夠人叻、又無relationship、又係細女,所以唔會愈早愈高分。
而且校長仲要問到超簡單,   發表於 15-11-9 17:14

大家只见Mrs Dai or other teachers?

yslgirl 發表於 15-11-9 16:21
我個人愚見係, 2ND IN可能係有關係人事行先,  ...
我係13XX 1ST IN 時係第1 日既尾場, 我覺得可能係RANDOM。 因我地本身無信教+ 無姐姐係度讀, 但係就見第一日.
不過點都無所謂啦, 都見完. 無野可以做, 只有等RESULT.

小兔咕 發表於 15-11-9 17:26
我係13XX 1ST IN 時係第1 日既尾場, 我覺得可能係RANDOM。 因我地本身無信教+ 無姐姐係度讀, 但係就見 ...
無錯,依家都係等結果!

前計後計2nd in日期我個女都係排中間,所以對我來說沒分別。

仲有42日就知道結果啦!

‹ 上一主題|下一主題