用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀? ...
樓主: anson0701
go

06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀? [複製鏈接]

Re: 06年入讀K1醒目仔女

Hello,

我又係住hk side.  個囡03年11月尾, 所以我今年未必比佢讀幼兒園, 06年8/9月直上k1 算, 得閒就同佢去playgroup practice 吓.  心儀的幼稚園有聖保祿, 聖瑪加利大, 須然係細囡, 但講野好醒又唔怕羞!

patlo ,

long time no see! is  創價 good?

嘉嘉您好!
時代幼兒園在謝婓道(鵝頸橋)附近!

HELLO ALL,

我 都 好 想 知 soka kindergarten is it good ??  請 給予 意見 , 謝謝.

yung

mon,

係呀, 好耐冇見. 創價的辦學宗旨幾好. 佢的創辨人"池田大作先生"對教育好有理想. 並不只重成績.

唯一唔好的, 就係暫時冇小學咋.
我亦在另一標題問緊佢d畢業生的出路(小一派位情況).

pat
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架

hi yuhangmum

11月亞女會返屋企附近的幼兒園...

我老公少少堅持如果明年再接再厲,要報k2... 但我想報k1...不過,都係睇亞女學習情況再算....

YuHangMum,
你好∼   
我諗唔會入幼兒園啦…如果真係幾間幼稚園都考唔入先再考慮…因為幼兒園程度低d…我驚考入左幼兒園,再想考返幼稚園插班會唔得…

patlo,
i heard from most of the parents that 創價 is good, but i won't consider because i am Christian, i創價 is related to Japanese Bubbhist.

Dear 各位,
點解無人揀崇真?我第一志願黎架,又有小學又有中學,好有機會一條龍唔駛煩,環境又唔錯,聽講D老師仲好好人架,見無乜人揀,咁我個囝咪好有機會囉。 另外九龍塘啟思小學附屬幼稚園又點呢?係BK真係無乜見過有人提起?

大家如果知道有幼稚園開放日,不妨post上黎通知大家呀!

Hello!TwinsMother,
我想知,根德園係唔係幾好?你兩個囡囡都返緊?
如果真的比較, 根德園, 培正, 創價,邊間好d呢
   我囡囡(04年8月),算是合適年齡    Sorry!我係新媽媽,什麼都唔識,請各位多多幫忙    我住TKO o架
Don't worry!Be happy![/color purple]

Hi j63,
我同你一樣又係想揀崇真, 又係貪佢一條龍唔駛煩   
另外培正都係一條龍, 亦都有好多人揀, 唔知你又點睇呢? 培正好定崇真好呢   
j63 寫道:
Dear 各位,
點解無人揀崇真?我第一志願黎架,又有小學又有中學,好有機會一條龍唔駛煩,環境又唔錯,聽講D老師仲好好人架,見無乜人揀,咁我個囝咪好有機會囉。

真係好la, 見到呢個topic!!    

我亞仔都係06年k1架~ 自己都不停問緊人幼稚園既野~
我心水係靈糧, 不過, 老公唔多like, 話d野淺....

想請教hk pre-school即係邊間, 同埋向邊樹, 佢地用咩教育理念教小朋友? 係tradition school?

另外st. cat係唔係好難考? 有無mama知道?
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

請問大家怎樣知道課程淺唔淺呢?

anybody will apply St. Paul ?

Any comment of Funful Children Corner?

請問崇真係邊到

有無媽咪報考06年入讀K1真光,請給意見.

Re: 06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀?

我囡囡都係06讀k1, 我心儀學校係創價, 希望佢入到又讀得開心啦!

angelyiu:

崇真響深水步大埔道

[quote]
angelyiu 寫道:
請問崇真係邊到
‹ 上一主題|下一主題