用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 4月29日 陳守仁開放日
樓主: Babyloveuuu
go

4月29日 陳守仁開放日   [複製鏈接]

addoilcc 發表於 17-5-7 12:14
我唔信你/其他參觀人士果日無在TSL影相,如有影是否100%都無影到學生????
有有本事出POST叫所有果日參 ...
係,投訴都係你的權利同自由

addoilcc 發表於 17-5-7 12:14
我唔信你/其他參觀人士果日無在TSL影相,如有影是否100%都無影到學生????
有有本事出POST叫所有果日參 ...

睇吓動機係咩啦,影相影自己小朋友留念大家都明,而你影那小學生動機呢?我就真係覺得無禮貌 你覺得自己無問題?你可以投訴,可以即時反映意見,但有需要影人相嗎?

世上總有尊貴嘅家長,呢啲咪就係身教

睇完部分留言,就明白點解而家越來越多直資私校會見埋家長

去小學開放日,期望一個小學生提供尊貴嘅服務,咁如果係自己出街消費,真係唔敢想像要求有幾高。
都好有興趣想見識下對於人地子女有咁高要求嘅人,佢自己子女有幾有禮,大方得體?
又可能咁樣一講,會動搖到一部份家長,又少左兢爭對手。

chengv    發表於 17-5-8 13:57

我是第一年參加陳守仁小學開放日,感覺是盡量提供很多場地讓大家參觀,雖然個別房的helpers是不懂回答小問題,但都即時請教老師,整體學生都是有禮和盡責的(註明:我沒有入it房)。

學校是整體的,校舍是否需要最靚是個人喜好,我反而多看課程、學生習作和課業設計,看見老師的設計心思和學生主動學習的創意,行內人一看就會驚訝其學習質素和學習表現。當然個別學生的行為是需要教導,我相信只是個別情況,反映了就可以,也不要埋沒大部分積極投入和良好表現的學生和家長義工呀。

無論哪一間學校攪開放日都好,都付出了很多心血,多些用體諒和感恩既心,做得唔夠好的地方,下年再改善過,明年必會更好!

利申:小女下年將入TSL 小一,對其他學校也是欣賞和尊重(emoji)。如有講得唔好的地方,請多多包涵(emoji)(emoji)‍♀️。

邪留丸ha 發表於 17-5-1 18:27
用I pad 形式,自己睇題目做選擇題

Thx
‹ 上一主題|下一主題