用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

明白。

前日朋友話我知,又一城有間舖頭賣fila好平,$150兩對,我都想去睇下有冇白色波鞋。

silvia_ng 寫道:
係呀, 仲有好快"SIT"......如果返學日日著就死緊。 :tongue:

e媽,
你唸住幾時去呀? 我唸住星期六學完車就去, 睇下有冇。到時互相報料啦。

做乜你地咁靜既? 成日跌左個版落去3-4頁啦。

delete

E媽:
我吾肯定dr.kong的波鞋是否都硬,只是有朋友告訴我佢地既鞋底比較硬,和實際作用不大。

另想問問你地有無去花園街買白褲,星期日個日去都搵吾到,最終無買到。請問可否再講清楚在那兒,因我是路盲

羊媽媽 > 由太子方向入, 臨近第一個十字路口,  左手邊舖.
其實係一家四口子

一家三口 寫道:
羊媽媽 > 由太子方向入, 臨近第一個十字路口,  左手邊舖.

一家三口,
是否近新世紀廣場個電梯口,附近有間卓越,係呢到我到有兩檔賣類似運動衫,吾知邊一檔。條褲大概幾錢,係咪棉質,還有是否成檔都賣白色運動衫褲呢? 對不起咁多問題

羊媽媽 > 是否近新世紀廣場個電梯口,附近有間卓越>
sorry! 我冇留意兩邊是那些舖頭.

間舖頭係賣d類似, 返學用的灰色褲, 白恤衫等.

我買8號, $25元, 質地我估是 : 棉+人做纖維. 因為會起小小毛頭, 但白色褲唔多覺.
其實係一家四口子

THANKS! 各位媽咪

想再問上課時間是否9時至十時.因為我想只請half day leave...

silvia_ng 寫道:
9月1號係星期五, 到9月5號都可以比家長陪上一個鐘, 跟住放學。5號果日仲會派書。6號就正式上學啦。

silver_ng,

我尋晚放工後即刻去左又一城的 fila 買左兩對波鞋俾阿囡開學用,由於全白色波鞋已缺貨,因此我買了另一貨白色波鞋,但鞋

yes.

我呢幾日都會帶埋工人一齊去學校,in case阿囡突然需要早d放學(例如身體不適),工人都知道從家門應該坐什麼車去學校。

raynthia 寫道:
THANKS! 各位媽咪

想再問上課時間是否9時至十時.因為我想只請half day leave...

E媽,
fila.......我都好想買喎 不過要帶埋佢一齊去買先得, 佢隻腳都好大 不過可能等到星期六已經冇哂

尋晚, 同仔仔一齊上祟真個網站, 比佢睇下d小朋友上堂, 希望佢到時返學冇咁驚。 佢睇完之後, 即刻話幾時可以玩波波池...........希望到時佢返學可以乖乖地唔好喊啦。

silvia_ng,

我就唔擔心盛盛會喊喎.. 佢好鍾意崇真架.. 成日攞張百逹通出嚟玩..而家唔洗返學.. 反而仲悶呀  

個個都已經買波鞋lart﹖我仲未買,因為我驚開左學佢對腳又唔同左size

盛盛媽,
我都唔知點解我個仔呢排成日郁D就喊, 煩到我死, 所以我都預左佢會喊一段時間架啦。
希望佢可以快D習慣啦, 不過我都好想佢快D返學, 唔好成日係屋企攪攪震

ENC,
我都未買呀, 我可能今個禮拜買啦, 廢事太遲買斷哂碼。
仲有影學生相呢, 我都未影 :

一家三口:
謝謝你,等我再去看看吧! :

各位媽媽:
我想問駛吾駛買筆袋和筆,吾記得之前交的書簿費時有無包埋呢?

羊媽媽 寫道:

各位媽媽:
我想問駛吾駛買筆袋和筆,吾記得之前交的書簿費時有無包埋呢?

乜要用筆架? 我以為佢地咁細個唔洗添? 我都唔知喎? 可能8月28號會講掛。

羊媽媽> 唔駛買筆和筆袋, 下學期才學寫字.
其實係一家四口子

唔該晒 一家三口報料 ..  

請問各位媽咪,

你哋既小朋友鍾意用咩卡通既文具架..  
呢期我個囝鍾意唐老鴨.. 事關啱啱去完 廸士尼  

吾該晒一家三口,好在有你地報料 :

盛盛媽媽:
我個囡囡好花心,基本上個個公仔都喜歡,如Hello Kitty、Melody、Elmo、Mickey Mouse........以至白雪公主,所以買乜都無所謂

你地會否去書展,我今早自己一個行了一個早上,行到腳軟。無乜買書因之前在大陸書店買了太多,比老公話要收手 :evil: 所以今次只買了家庭計劃指導會出的性教育書,和小小文具。
‹ 上一主題|下一主題