用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

lawrencewong

人哋問佢驚唔驚媽咪,佢話驚媽咪打>>佢問你個仔呢個問題時,你係唔係身邊架? 如果係我,我都唔知好嬲定好笑   

咁問佢其他問題,佢答得OK嗎?

你係咪中左馬灣基慧架啦?? 呢間我都有叩門,但係7月6日後先通知有無得面試,其實你同MIMI&LONG 都有間好野在手,唔駛煩啦!!    

你就好啦,揾到人同你組到一組,我呢區唔識人架,淨係今朝先叫做識左MIMI&LONG 咋

你今朝IN 幾點,有無見到我>>提示>>我仔係著學校運動衫嘅  

562005,

我本來見十點的,不過我早到咗,佢都比我上一樓填表,未夠十點已經比我個仔見,我應該見你唔到,咁你有無見到我呀,我很高的,我個仔也生得很高的,人哋問我佢係咪讀二年班喎.我梗係在場啦,  我咪唯有笶啦.
你知唔知的老師單獨問你個仔咩,個老師用英文問我個仔鐘意咩顏色,及同埋用英文問叫劃一個蘋果出來,又收佢拼番的字出來,又問佢大個想做咩職業,我個仔話想做牧師,人哋問佢點解,佢話因為佢信教,覺得牧師很叻       

希望你地都好運啦,
其實都會讀得幾辛苦架,
仁立的新校長好好人,
因為仁立係band one,所以考試都幾深,
出的題目都要細路仔識得動腦筋,
不是書中的咁淺,好在功課少,都係三四樣,
要個細路仔肯做其它的課外練習先得,
而葵盛主恩就淺好多,書教咩,就考咩,
讀得無咁辛苦,
我女女上年三年級考機評試,
考出來有成百二個係band one 級別,
以住畢業生,就算在仁立考百二,都能在中中考頭二十名

lawrencewong,
你點解唔一早揀仁紀既?如果你第一輪揀,實收喎!
該用戶已被刪除

因為lawrencewong第一輪應該有20分喎!

各位好,

其實我得15分,最衰自己唔積極, 因為我哋教會要求如果想洗禮要我們上晒三個課程,一個課程要三個月架,才可以申請洗禮,要我們肯清楚及認定自己的信仰,又要申請及寫一篇個人得救見證才可以,不過我覺得是好值得,因為真的可以清楚自己的信仰,係呢,你們有沒有返教會,我和我個仔已返了三年,在教導孩子時,真的很好,因為我們有一套共冋標準去跟著已行,個仔會聽教d,你哋有無興趣,可以一齊返,交流育兒心得,好開心架...call我
我今年十二月終於可以上晒d堂,可以申請洗澡啦,,,yeah     

lawrencewong,

IC.
唔緊要啦!
一切都交比神啦!佢會為你預備最好的.
其實仁紀同基慧都唔錯架.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

恭喜!!!!!!!!!!!!

MIMI&LONG

我都收到通知收左我仔呀     
好似發夢咁呀      以為有人整古我呀?
你係咪又係星期三去學校登記呢?係咪淨係帶出生紙正本,註冊証正本後補咁呢?

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

你地就好la~
我想起第時每日要山長水遠番學就煩la!!     
該用戶已被刪除

mimi,
交晒lu~~7月中拿校服&書....
我地番學要個幾鐘呀.... 唉!!苦過dee dee.....
知唔知荔景個頭有冇平平地樓租呀~~

MIMI&LONG,

你話唔知點形容,我就到依家都好似發夢咁囉
因為真係咁多人去in,你同我個仔都有幸可以入到,真係唔容易    同埋我真係答得好差,有咩理由間學校係傳統教學我答係活動教學呢    我同你傾計都傾到語無論次啦,唸起都失禮     

註冊嗰日應該我老公會去,我唔會再請假囉,但係我同我媽咪講都係註左冊先信係事實囉   

全完第二應該唔考囉 重有,今日兩點幾時青衣主恩都話收佢,到五點幾先收到仁紀話收,咁之前我就話實會去主恩架 但個亞sir 反而話咁希望到時見到我啦,依家唸返會好瘀囉,我都唔知點同返青衣主恩講話唔讀呀oops:  
該用戶已被刪除

562005 & MIMILONG,

Congratulations!!
真係替你地高興呀!
由初時你地擔心,到依家 ok 咗.真係好似好快,我地外人睇,仲覺得你地好容易,好幸運添!
你地兩個仔仔真係叻,聽你地講咁多人考,都ok咗.佢地真係有實力啦!
你地係唔係兩輪都放佢係第一志願架?
‹ 上一主題|下一主題