用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

christina早

你女女重有燒 英文無得補呀, 好肉痛wow,算啦, 最重要女女身体早d好返

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

hi all mummy

早晨

hi christina

妳個女重燒緊呀, 如果夜晚燒勁d, 可能係發"骨熱" - (朋友教我), 我個女都試過成3-4日都係咁, 日頭好地地, 一到夜晚又燒返, 真係擔心死, 所以我真係好驚小朋友發燒, 不過, 我朋友話如果係發骨熱, 燒完會高d.

hi maku

琴日, 接女放學問過單老師車長安排, 佢回覆玩遊戲 & 羅旗仔, 我無機會提議 , 另有位家長好嬲同賴老師投訴唔知係講 bun bun or yan yan, 一果早d排隊, 好似講3點, 幫其他遲來工人排埋, 個家長同佢地講唔可以咁做, 重比個d工人鬧,  賴老師講會跟進, 妳問下工人係唔係有d工人係咁, 我今晚都會問下工人.

hi yanyanmammy

係呀, 識人識路, 我都幾有記性

hi 010

係呀, 琴日, 雷姑娘講下次青草地12月, 節目都係豐富
另聽日, 妳會唔會返主日學 ? 我都會返不過會趕小小, 12:00 noon 有野做

Christina,

祝囡囡早日康復.

summer_66

我問左bun bun , bun bun 講原來是誤會. 因我bun bun 見到整個過程. 其實, 以為打人尖的bun bun 是有排隊, 不過去了洗手間, 再返來.
多謝你報料, 我都會叫bun bun 下次有類似的程況下再排隊, 以免發生誤會.

必必:miss chan有叫我明天同女去補課, thanks.

今日下午女女無發燒, 但抗生素要食晒, 因為佢口嚨都話有d痛.

010....尋晚我兩個仔玩得好開心...返到尼不停係咁講...

christina....係呀...好多事情唔係我o地可以掌握...不過算啦...希望紀婷快d好返...

christina

冇事就好囉, 之前我個女都只是睡覺時先發高燒, 攪到我晚晚都冇得睡,真的好慘.

你是否28號in九龍塘呀,我都是呀,10:15,你呢

我個仔冇同我講,係我問佢, 但佢話是星期一交換甲蟲咭喎, 你個仔想要有包的卡,但我已經叫左佢番, 是地下掛麻, 希望我地起到身啦

maku
協和是否津校,在那裡的, 要過3年先可以全日,你照顧2個咪好辛苦囉

各位, 昨日女女無發燒, 今日早上又39度, 早上立刻又同她看醫生, 我想又是口嚨發炎未好, 真煩, 所以今日tom lee及珠心算補堂都無得返, too bad           

YIUYO:九龍塘學校在10:45分interview.

各位早

christina

你女又燒返, 唉...好擔心

YIUYO
協和是津校,在太子, 要過3年先可以全日,
我平日有賓賓幫手, 我只係照顧2個小朋友的功課我已覺得好辛苦       
深深明白點解d朋友有能力教自己仔女, 都寧願花錢到補習社就是避免傷感情

各位早!

Christina
祝囡囡早日好返!

maku
你咁早

yanyanmama

掛住你地

最近每晚好忙好難上到BK.

maku
唔使同阿囡游泳

要呀, 學12:30

你呢? 今日有甚麼節目?
yanyanmama 寫道:
maku
唔使同阿囡游泳

maku
今日節目係睇”大長今”

13/10既青草地, 又可以再見到陳老師及她先生, 好開心見到佢原來佢好風趣, 熙哥哥更一天一天康復中

另雷姑娘通知左下次青草地係9/12(Sat)科大舉行

yanyanmama

琴你今日幔幔睇”大長今.
我上次睇”大長今用了兩天時間(通宵).

我都有收過陳老師10/13青草地邀請信,
見到她的仔仔可以坐到, 好開心, 女女就寫了一封尉問信交比祝老師代轉
我地去吾到有d可惜
下次青草地係9/12(Sat)科大舉行, 好勵害   

hi all mummy

hello, 今日放假, 妳地出晒去玩

hi 010 & Carmen

今早好忙  (要出動埋老公幫手帶女) , 無時間同妳地傾計, 唔好意思.

hi maku

唔好客氣.

hi Christina

祝妳囡囡早日康復

各位好,

今晚咁安靜

必必/010:今日女女都發燒, 再看醫生話x桃線發炎, 所以d燒時發時唔發, 打電話問miss chan(珠心算話無得再補堂, 並且下次是miss yeung教, 因為miss chan放大假woo), 咁是否要做晒第6課 佢話比隻vcd女女看就知點做, 是否用算盤做加減數. 請回覆, thanks

maku/yanyanmama:我mom都有話我知去科大, 我會參加架la, thanks.

yanyanmama....下次青草地會唔會去呀???(各位)

summer...見到你都知你好趕...不過都要小心d...天雨路滑...今日我都幾乎"線"低...好疼...

010....今日浩朗見你咁耐都未落去...問我點解媽咪咁耐o既...我話比佢知今日守主餐係會耐do架勒...可能我講得太快...佢好疑惑咁望住我...問我:"煮咩呀??"....我都唔識點解釋比佢聽... ....所以...我同佢講:"你返屋企問媽媽佢就會話比你知o架啦" 真係好抱歉...我o既表達能力實在太差... 隔左一陣佢再問我...仲話:"咁你陪我喎"...我估佢意思係陪佢一齊等你落尼...浩朗真係好可愛...
又主動肯幫手....好乖....而我d仔就已經玩到不同蹤影...

maku....我老公都話叫我教佢o地游水...初初我都係咁諗...不過試過一次之後都係覺得比人教好....果時真係激到我死... 教佢o地用電腦又係...嘔血...

醒目開學勳章

christina
囡囡重未好返 ,真担心!但若已看醫生,相信好快會好,祝佢快d好返啦.
返唔到由佢啦,若到時陳老師發覺佢跟唔到,一定會同佢追返嫁.第6課係用算盤做加減數便可,但我仔有時會偷偷用返手指計
另外下堂我地請左假,因10/21要去旅行嘛,我地會係10/22補堂.

summer
係,我見你好趕,你老公好好,親身來接囡囡,下次可叫埋佢上去祟拜,真係覺得悶先出返來嗎!

yiuyo
今日返完主日學,馬上同仔仔入左去大埔漁塘釣魚,所以都未能照顧到你地,好左匡然媽咪係到,希望下星期浩然都肯返啦 !我叫仔仔再邀請佢先!

carmen
唔怪之得佢一出門口便問我咩係主日聖餐啦! 我解釋左比佢聽啦!哥哥上主日學反應好好喎,好多時姐姐問問題佢都搶答嫁!    弟弟都得意!

maku
係!囡囡升小一,你就辛苦多啦,見你晚上少左上來都知道啦!加油!
‹ 上一主題|下一主題