用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

Visa, Gracechung:

我就默下書,認字卡, 同會給lettice 一份(Mock Exam).

inhinmama

Hi, ArgusMum, 係呀, 開學果日我係同阿女同婆婆一齊o架, 你同argus仔遲左少少入去, 我見argus仔好似有d眼訓咁.

我個女而家有時會話好掛住k1的老師, 可能係因為k2的老師比較嚴啦.  

gracechung:
haha 我唔 嗰時都幾nice架   
唉! 我的EQ係train出黎架 居功者依主次是:99、hb、同事、阿仔
btw,你是否得Jeff一個,真係唔生拿?[quote]
gracechung 寫道:
d細路扮失憶個樣會好得意,Cyrus MaMa睇你留言覺得你d脾氣應該幾好     
我EQ低,我會
生左亞仔之後,先發覺自己的EQ咁低,d老人家仲叫我生多個,我驚我命都短幾年

Hi Angeed
咁我知道啦..認得你係邊個..hehehe..
係呀..可能k1輕鬆d..所以小朋友有時都會掛住以前既校園生活..
argus今日病左..無返學..佢半夜發燒.又咳..怕佢返學又傳開d菌..assessment在即.都係要保重身體.
argusmum
Angeed 寫道:
Hi, ArgusMum, 係呀, 開學果日我係同阿女同婆婆一齊o架, 你同argus仔遲左少少入去, 我見argus仔好似有d眼訓咁.

我個女而家有時會話好掛住k1的老師, 可能係因為k2的老師比較嚴啦.  

Hi, ArgusMum, 等第時家長日我地就可以再相認啦. hehe.

哎呀, 好彩有三日假期, argus可以抖下, 希望佢快d好返. 你有無幫佢取功課呀?

Any K2L mom could help

請問今個假期, 是否冇(英文及數學)家課簿的功課
衹得中文生字,數紙,工作紙及填色紙呢 ?
因唔見嵐嵐書內包有 唔知係唔係漏咗    
請幫忙告知, thanks a lot!!

Argusma,
希望argus仔快d好番
A Happy Big Head Girl..wish you luck and God always with us!!
該用戶已被刪除

Hello Hang's mum,

我細女明天都考 kv呀, 我都好緊張呀, 因為妹妹講

簽名被屏蔽

我今日都有帶仔返學wor,早知同你相認
努力,加油呀
Hang'sMum 寫道:
Gracechung, bonnieandtung,

今日第一次自己帶返學, 見到你們的寶貝, 個個都好乖坐定定等上堂, 在上樓梯的時候,我問: 妳是否桐桐呀 ? 身旁的同學仔好快就答我 : 她是呀 !!! 桐桐再答 : 我是, 之後向我笑一下, 走入班房, 好可愛呢 !!!

明天我細女考 kv啦, 希望得啦 ! 好緊張 !!!!       

d女仔真係好教d,我個仔拿ABC都好似唔關佢事咁…
nicki 寫道:
tiggie, hang's mum
加油, 祝你地小朋友考kv成功

argusmum
argus 多d休息, 早日康復

呢排阿瑤做功課積極左, 雖然明日是假期, 但佢今晚都急急咁做哂d功課, 唔駛我催佢, 可能係佢o個班阿kelly功課拿到A- , 之後就同我講要同Kelly 比較下邊個多d星星wow, 仲話要寫靚d功課拿個A返來tim, 有時良性競爭對d細路都係好事

你排的次序好幽默呀,Ha Ha Ha      夠啦,冇氣教啦,唔生啦。你有幾多細路呀?[quote]

Cyrus123 寫道:
gracechung:
haha 我唔 嗰時都幾nice架   
唉! 我的EQ係train出黎架 居功者依主次是:99、hb、同事、阿仔
btw,你是否得Jeff一個,真係唔生拿?[quote]

請問有冇人識得2B(可能係2P)班的Ryan?如果有人識得佢家長,麻煩代通知一件事。

係咁ge,我每個星期有2-3日自己帶返學放學,其餘就搭校車,而搭校車就係工人帶落樓。呢輪我工人的態度差左d,我驚佢對亞仔唔好,就問下Jeff工人有冇對佢點。

講講下,Jeff話比我聽,等校車時佢睇見有個工人除隻鞋落黎打個細路 ,Jeff話覺得個工人打得好大力,因為見到個細路仔的皮膚有痕。我問佢知唔知個細路係邊個,佢就話係Ryan,但班就唔知係2B / 2P。 而呢件事我已經向自己的工人証實左  :cry:
我最睇唔過眼呢d事 ,都想話比佢mama知,不過見佢唔到!而事發地點係匯景花園。  

[size=large]Argus Get Well Soon
Argusmum:
U also take care.

gracechung:
c啦!唔知個苦主知道此事未呢 個工人在光天化日下都咁 ,在家冇人時不知怎樣 唉!

btw,我得Cyrus一粒仔,我都唔生lu,貴精不貴多 阿Q精神! 其實我好欣賞d多孩的父母架     
gracechung 寫道:
請問有冇人識得2B(可能係2P)班的Ryan?如果有人識得佢家長,麻煩代通知一件事。

係咁ge,我每個星期有2-3日自己帶返學放學,其餘就搭校車,而搭校車就係工人帶落樓。呢輪我工人的態度差左d,我驚佢對亞仔唔好,就問下Jeff工人有冇對佢點。

講講下,Jeff話比我聽,等校車時佢睇見有個工人除隻鞋落黎打個細路 ,Jeff話覺得個工人打得好大力,因為見到個細路仔的皮膚有痕。我問佢知唔知個細路係邊個,佢就話係Ryan,但班就唔知係2B / 2P。 而呢件事我已經向自己的工人証實左  :cry:
我最睇唔過眼呢d事 ,都想話比佢mama知,不過見佢唔到!而事發地點係匯景花園。  

hi angeed/各位媽咪
多謝大家關心
係呀.好彩有幾日假期比佢休息下,佢一向氣管都唔好,呢排轉天氣,真係好易出事...
睇左醫生,食左藥,已無燒,不過仲係咳.....琴晚取左功課返屋企.見佢個樣好tired.所以只係做左兩頁中文及一張英文晝圖咋.
LaamMa

係呀.琴日argus有拎功課返黎,我都想打電話比你...
我又係見只有兩頁中文,寫"明白及青山",另有兩樣英文紙及一張數學紙及親子paper,一張圖晝油顏色..無英文及數學簿要做既     
Angeed 寫道:
Hi, ArgusMum, 等第時家長日我地就可以再相認啦. hehe.

哎呀, 好彩有三日假期, argus可以抖下, 希望佢快d好返. 你有無幫佢取功課呀?

Argusmum:
2I  also 無英文及數學簿.

Hang'sMum,

哈! 我估桐會懷疑點解HANG的媽咪會識我的! 好好笑.....桐不敢即答你而是其他小朋友代答 幸好之後佢自己都有答你!

希望你的細囡順利入讀根德啦!     
Hang'sMum 寫道:
Gracechung, bonnieandtung,

今日第一次自己帶返學, 見到你們的寶貝, 個個都好乖坐定定等上堂, 在上樓梯的時候,我問: 妳是否桐桐呀 ? 身旁的同學仔好快就答我 : 她是呀 !!! 桐桐再答 : 我是, 之後向我笑一下, 走入班房, 好可愛呢 !!!

明天我細女考 kv啦, 希望得啦 ! 好緊張 !!!!       

ArgusMum,

希望ARGUS休息多些, 早日康復啦!
‹ 上一主題|下一主題