用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 48網排位表-心急既過黎吹下水啦
樓主: iloveyoub4
go

48網排位表-心急既過黎吹下水啦 [複製鏈接]

Re: 48網排位表-心急既過黎吹下水啦

katiekma ,

陳呂仲德擺向第五位都ok架,安全安全
[quote]
katiekma 寫道:
心美心美,
想問下, 第五志願, 排陳呂仲德, 會否還有機會派到, 還是要排前些[quote]

katiekma,

有!我隔離屋就係喇,上年揀平田李兆強第一,聖愛德華第二,結果入左聖愛德華....

春卷,
多謝你的意見。其實我都幾like聖愛得華,唔知第二志願有冇機,唔知有冇mami第二志願可以入到呢?

心美,

我第一志願係德田兆強

咁平田兆強, 循道衛理, 基顯, 基法都唔可以放第2,3,4,5位, 係咪放都一定唔會派到? (雖然我都知係, 不過都想有個過來人答下, 等我死心)

咁聖愛德華, 陳呂重德, 官塘聖約翰, 舊基顯 可以點排? 呢4間我就最鍾意聖愛德華, 放第二有無機?

hoganmama

.

.

.

.

心美,
我真系好多謝你比咁多意見我地呢班準小一鴿媽咪    [quote]
心美 寫道:
katiekma,

有!我隔離屋就係喇,上年揀平田李兆強第一,聖愛德華第二,結果入左聖愛德華....

心美 寫道:
katiekma,

[quote]
春卷,
多謝你的意見。其實我都幾like聖愛得華,唔知第二志願有冇機,唔知有冇mami第二志願可以入到呢?
[/quote]

hoganmama ,

德田兆強多位過平田兆強呀,所以機會又會多d

咁我答妳99.9%係囉
陳呂揀第4-5做後備都ok架,好過派去牛頭角秀x平果d先啦,其實陳呂都唔錯架.
hoganmama 寫道:
心美,

我第一志願係德田兆強

咁平田兆強, 循道衛理, 基顯, 基法都唔可以放第2,3,4,5位, 係咪放都一定唔會派到? (雖然我都知係, 不過都想有個過來人答下, 等我死心)

咁聖愛德華, 陳呂重德, 官塘聖約翰, 舊基顯 可以點排? 呢4間我就最鍾意聖愛德華, 放第二有無機?

hoganmama

katiekma ,

唔好客氣,我都係知小小扮代表即
心美,
我真系好多謝你比咁多意見我地呢班準小一鴿媽咪    [quote]
心美 寫道:
katiekma,

路過搭咀, 根據例子 :
F 君因所選第一志願已派完, 根據統一派位機制, 會先看隨機次序排下一位之 G君的第一選擇, 但因亦無位, 同樣下一位 H 君亦無位...., 選完各生之第一選擇, 到派各生的第二選擇, 因 ABCDE 已有位, 再輪到 F 君, 其第二選擇 - 基顯, 亦無位, 這時, 會輪到 G君, 選平田兆強 : 有位, 派平田兆強, 再依次到 H君, 無位, ....

再下一輪是各生的第三選擇, 這時, 因 F 君及 H 君所選的學校已派完, 假設 F 君沒有填網內其餘的學校, 而 H 君有填, 會先派 H 君的第四選擇, 到最後才派其他有位的學校給 F 君.

A君No.10001
(1) 德田兆強 (2) 基顯 (3) 平田兆強

B君No.10002
(1) 德田兆強 (2) 基顯(3) 平田兆強

C君No.10003
(1) 基顯 (2) 德田兆強 (3) 平田兆強

D君No.10004
(1) 基顯 (2) 平田兆強 (3) 德田兆強

E君No.10005
(1) 德田兆強 (2) 平田兆強 (3) 基顯

F君No.10006

G君No.10007

H君No.10008

隨機號碼排位係 4, 2, 3, 1, 5, 6, 7, 8
德田兆強有3個位
平田兆強有1個位
基顯有2個位

咁就先派
D君No.10004, (1) 基顯
B君No.10002 (1) 德田兆強
C君No.10003 (1) 基顯
A君No.10001 (1) 德田兆強
E君No.10005 (1) 德田兆強
F君No.10006 (3) 平田兆強 (基顯, 德田兆強都無位, 所以派第(3))
G君No.10007 (4) xxx  (基顯, 德田兆強, 平田兆強都無位, 所以派第(4)甚至(5)…)
H君No.10008 (4) xxx  (基顯, 德田兆強, 平田兆強都無位, 所以派第(4)甚至(5)…)

咁其實由呢個example可以睇到, 第2,3,4…志願如果都填一線學校, 並唔代表派唔到gor wor, 係好睇隨機no. 同隨機no.gei人填咩, e.g.隨機no.係1, 而1有100個人填德田兆強, 而兆強得80個位, 即表示有20人派唔到, 如果基顯gei情況一樣, 咁no.1gei人又係填基顯, 佢地第二志願一樣派唔到, 如此類推…

明唔明我講咩? 其實都係睇彩數咋wor
該用戶已被刪除

唔該晒你呀,,我明喇 等我都排一排先

iloveyoub4 寫道:
vean

甲部填3間學校可以撰區外(全港)既學校,不過中既機會好好好細,乙部填網內小學(學校巳經派左list),通常有廿幾間,而且要填曬咁囉,張表係一月中度要填架啦

ps:有錯既話唔該指正,thank

MINGDDMM

你形容得好好
我現在明白哂啦

thanks

mingddmm 寫道:
路過搭咀, 根據例子 :
F 君因所選第一志願已派完, 根據統一派位機制, 會先看隨機次序排下一位之 G君的第一選擇, 但因亦無位, 同樣下一位 H 君亦無位...., 選完各生之第一選擇, 到派各生的第二選擇, 因 ABCDE 已有位, 再輪到 F 君, 其第二選擇 - 基顯, 亦無位, 這時, 會輪到 G君, 選平田兆強 : 有位, 派平田兆強, 再依次到 H君, 無位, ....

再下一輪是各生的第三選擇, 這時, 因 F 君及 H 君所選的學校已派完, 假設 F 君沒有填網內其餘的學校, 而 H 君有填, 會先派 H 君的第四選擇, 到最後才派其他有位的學校給 F 君.

[quote]
A君No.10001

B君No.10002
(1) 德田兆強 (2) 基顯(3) 平田兆強

C君No.10003
(1) 基顯 (2) 德田兆強 (3) 平田兆強

D君No.10004
(1) 基顯 (2) 平田兆強 (3) 德田兆強

E君No.10005

F君No.10006

G君No.10007

H君No.10008

隨機號碼排位係 4, 2, 3, 1, 5, 6, 7, 8
德田兆強有3個位
平田兆強有1個位
基顯有2個位

咁就先派
D君No.10004, (1) 基顯
B君No.10002 (1) 德田兆強
C君No.10003 (1) 基顯
A君No.10001 (1) 德田兆強
E君No.10005 (1) 德田兆強
F君No.10006 (3) 平田兆強 (基顯, 德田兆強都無位, 所以派第(3))
G君No.10007 (4) xxx  (基顯, 德田兆強, 平田兆強都無位, 所以派第(4)甚至(5)…)
H君No.10008 (4) xxx  (基顯, 德田兆強, 平田兆強都無位, 所以派第(4)甚至(5)…)

咁其實由呢個example可以睇到, 第2,3,4…志願如果都填一線學校, 並唔代表派唔到gor wor, 係好睇隨機no. 同隨機no.gei人填咩, e.g.隨機no.係1, 而1有100個人填德田兆強, 而兆強得80個位, 即表示有20人派唔到, 如果基顯gei情況一樣, 咁no.1gei人又係填基顯, 佢地第二志願一樣派唔到, 如此類推…

明唔明我講咩? 其實都係睇彩數咋wor
[/quote]

Thanks MINGDDMM  

早呀各位

尋日sick無上黎呀,今日正常番啦

hoganmama

我諗都70%中

我都想填聖愛德華第二, 唔知有無機呢?

joyce&roy

我諗大部份會答係

joyce&roy

我諗大部份會答係

joyce&roy 寫道:
官塘聖約翰唔好咩, 點解得4粒星,
兆強好過佢咩?
有冇人答到我呀!
‹ 上一主題|下一主題