用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

請問各位媽咪,我ge仔仔將於喺嚟緊9月入讀兆麟聖彼得當,咁啱我有張dr kong ge 現金卷要喺今個月內用完,咁,為咗唔好浪費咗佢,咁我想買定對返學鞋仔比仔仔開學著,我想請教一下大家,呢間學校係規定著咩顏色鞋仔架?

唔該晒各位,同埋,好開心可以同你地d 仔仔女女可以做到同學仔,唔該唔該晒         

celia_ip,

其實你同我差不多, 大細B相差約3年半, 我以前

禮媽,

一年四季地係黑色鞋   
禮媽 寫道:
請問各位媽咪,我ge仔仔將於喺嚟緊9月入讀兆麟聖彼得當,咁啱我有張dr kong ge 現金卷要喺今個月內用完,咁,為咗唔好浪費咗佢,咁我想買定對返學鞋仔比仔仔開學著,我想請教一下大家,呢間學校係規定著咩顏色鞋仔架?

唔該晒各位,同埋,好開心可以同你地d 仔仔女女可以做到同學仔,唔該唔該晒         

hviy

唔該晒你呀,咁我想問吓,佢地有無體育堂上架,咁係咪要換白色波鞋仔?定可以著番自己d波鞋仔架?

真係唔好意思,麻煩到你,唔該晒   

hviy 寫道:
禮媽,

一年四季地係黑色鞋    [quote]
禮媽 寫道:

[/quote]  

禮媽,

每星期有2日體能課同生日會都要

星期五接仔仔放學,唔小心跌左件冷衫,跟住學校打比我,話有人執返,真係唔該晒你,謝謝       
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

hviy

唔該晒你呀   

[quote]
hviy 寫道:
禮媽,

每星期有2日體能課同生日會都要

今日唔洗返學,可以係屋企抖下,good       
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

我而家都係趁係公司lunch time 上黎八吓咋.... 係屋企d時間完全唔夠用呀  好彩囝囝個班主任好好, 成日都同囝囝傾計, 有時囝囝放學都講俾我哋聽, 老師問佢係屋企乖唔乖, 而家囝囝都有改善啦, 希望慢慢黎啦, 我都睇得出佢係好錫妹妹o既

accsu118 寫道:
celia

你唔好上來啦, 太夜啦, 要多d休息呀! 你仔仔的問題係因為有了妹妹會好似自己自我退步的問題, 真的有好多小朋友會咁樣變番bb, 在他們心理上可以得到家人多d關心同理會, 因為多了一個bb同他分享父母的時間同愛就會係咁, 有d就沒有弟妹都會變成咁又係想別人多d留意自己, 比多d時間他啦, 他會慢慢轉番好的, 多d讚他同比他幫忙照顧妹妹, 如拿片片, 水之後讚他哥哥好叻可以幫忙照顧到妹妹啦
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

hviy,

我諗你二個都係囡囡會好湊d, 我囝囝比較好動, 係屋企把口同個身都無時停, 嘈到個妹都煩晒.... 我而家每日都要抽一個鐘頭出黎同囝囝溫習, 係依一個鐘頭先可以同佢單對單,完全唔理妹妹, 到星期日學完音樂就同佢行一陣街 or 出街玩一陣, 食埋野先返屋企, 抽多少少時間陪佢, 等佢覺得同妹妹未出世時差唔多, 有時買玩具俾囝囝時, 同佢講係妹妹送俾佢, 而家好似好咗好多啦, 希望繼續改善啦.

[quote]
hviy 寫道:
celia_ip,

其實你同我差不多, 大細B相差約3年半, 我以前
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

知唔知學校5月5日懇親會係咩黎架, 係咪又係攪嘉年華o個類呀??!   

5月5日懇親會係咩?咩呢?
尋晚做復活節裝飾做到2:30
我想問個袋是否親子設計同仔仔一齊畫呢?我還未開工呢。

懇親會好似係對父母的, 我估似父親節同母親節的, 因為soso以前n1是都有出席過   
celia_ip 寫道:
知唔知學校5月5日懇親會係咩黎架, 係咪又係攪嘉年華o個類呀??!   

我而家都係趁係公司lunch time 上黎八吓咋.... 係屋企d時間完全唔夠用呀  好彩囝囝個班主任好好, 成日都同囝囝傾計, 有時囝囝放學都講俾我哋聽, 老師問佢係屋企乖唔乖, 而家囝囝都有改善啦, 希望慢慢黎啦, 我都睇得出佢係好錫妹妹o既

accsu118 寫道:
     [quote]
[/quote]

學校個網又upload左d新相呀, 我又見到囝囝上鏡啦, d同學仔,好可愛呀   
又期待賞花d相&影片呀, 學校咁耐都仲未upload到上去 :tongue:

點解學校每週菜單,仲未有今個星期食乜既

今個星期六就係"懇親會", 點解學校仲未派通知通知係乜黎o既

點解學校好以慢左半拍嫁   
‹ 上一主題|下一主題